Новини Технології 01.08.2023 о 17:46 comment views icon

TextToSample – безплатний ШІ-плагін, який допоможе згенерувати семпли з текстових підказок (хоча й не без проблем)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Розробники ШІ-програми Samplab для редагування семплів відтепер пропонують й інструмент, який допоможе їх створити. 

Плагін TextToSample, відповідно до назви, дозволяє згенерувати короткі музичні зразки за допомогою текстових підказок. Його можна використовувати у цифровій звуковій робочій станції, або як окремий інструмент – в обох випадках безплатно.

TextToSample використовує набір інструментів для генерації звуку на основі штучного інтелекту Meta з відкритим кодом, MusicGen, і пройшов навчання з використанням даних, наданих алгоритмом. 

Можна перетягнути в плагін вже існуючі семпли, і він їх оновить чи створить пов’язані зразки. 

Інтерфейс надзвичайно мінімалістичний і простий у використанні, хоча є деякі обмеження. Він, наприклад, не бере до уваги наявну музику на вашій доріжці, тому перша, друга і навіть третя спроби генерування, швидше за все, не відповідатимуть тону, який ви шукаєте. 

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Є й проблеми з розпізнаванням основних музичних понять, таких як клавіші, гами та темп. Однак у Samplab кажуть, що технологія вдосконалюватиметься з часом, коли нею користуватимуться все більше людей. Також компанія наполягає на тому, що інструмент не призначений «замінити людей-музикантів, адже на це він все одно не здатний». 

Джерело: Engadget

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: