Новини Пристрої 08.11.2022 о 17:12 comment views icon

The Boring Company Ілона Маска розпочала тестування повномасштабної системи Hyperloop, але з деякими змінами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія The Boring Company оголосила про початок випробування своєї першої повномасштабної високошвидкісної транспортної системи Hyperloop. Хоча за 10 років, що минули з анонсу ідеї, у специфікаціях відбулися певні зміни.

Нагадаємо, у 2013 році Ілон Маск представив ідею транспортної системи Hyperloop – нового виду транспорту, що передбачає високошвидкісні поїздки вакуумними трубами. Тоді Маск представив ідею і закликав інші компанії використовувати її, оскільки сам втілювати не збирався. Вона породила кілька компаній, які планували реалізувати ідею на практиці, але майже через десятиліття комерційного застосування системи все ще немає, хоча є кілька прототипів.

Надалі Маск заснував компанію The Boring Company, яка мала зайнятися реалізацією відповідних проєктів та покращенням технології. Компанія розробила кілька проєктів та реалізувала тунель Las Vegas Convention Center, який добре зарекомендував себе під час проведення виставки CES 2022. The Boring Company сфокусувалася на створенні тунелів Loop під містами, але також працювала над проєктами щодо з’єднання віддалених міст за допомогою системи Hyperloop.

І тепер компанія оголосила, що планує розпочати тестування своєї власної системи Hyperloop наприкінці цього року. Анонс був зроблений після того, як компанія залучила фінансування у розмірі $675 млн та демонтувала тестову трасу Hyperloop протяжністю 1,5 км.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

The Boring Company не уточнила, де знаходиться ця нова тестова система Hyperloop. Судячи зі знімків, схоже, що вона може бути в Техасі. Компанія має ділянку землі недалеко від Остіна, де вона проводить випробування. Детальні характеристики тестової траси також не уточнюються. Однак, судячи з опублікованих зображень, у проєкті відбулися деякі зміни.

The Boring Company Илона Маска приступила к тестированию полномасштабной системы Hyperloop, но с некоторыми изменениями

Спочатку система Hyperloop передбачала використання труб або тунелів із низьким тиском (майже вакуумного середовища), якими переміщуються транспортні капсули. Але на фотографії видно, що компанія розмістила в тунелі автомобіль Tesla без будь-якої капсули. Так що це більше схоже на підземну магістраль, якою автомобіль рухається при нормальному атмосферному тиску. В описі Hyperloop на сайті компанії також не згадується середовище з низьким тиском.

Джерело: electrek


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: