Новини Софт 15.11.2023 о 09:59 comment views icon

TikTok заборонили в Непалі — зі звинуваченням у порушенні «соціальної гармонії» та «структури сім’ї»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Китайський застосунок із короткими відео в Непалі використовували близько 2,2 млн людей.

Уряд Непалу заборонив TikTok через шкідливий вплив на суспільство — міністр комунікацій та інформаційних технологій країни Рекха Шарма заявив, що контент, опублікований у програмі, порушує «соціальну гармонію, сімейну структуру та відносини».

«‎Рішення про заборону прийнято, і зараз відповідні органи розв’язують технічні питання», — сказав Шарма.

Хоча заборона в Непалі навряд матиме серйозний вплив на застосунок, який має понад 1 мільярд користувачів у всьому світі, це ще одна ознака зростаючого глобального тиску, з яким стикається власник TikTok ByteDance.

У 2020 році Індія заборонила TikTok та 58 інших китайських програм в інтересах «суверенітету та цілісності» країни, а законодавці в США, Канаді, Європі, Новій Зеландії та Тайвані паралельно вжили заходів щодо обмеження доступу до програми, посилаючись на проблеми національної безпеки.

Глобальний бойкот TikTok — десятки країн частково чи повністю блокують китайську соцмережу на тлі занепокоєння національною безпекою (мапа)

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

У США деякі державні та федеральні чиновники запровадили загальну заборону на використання TikTok на урядових пристроях. Міжнародні тривоги зосереджуються на тому, чи можуть дані користувачів потрапити в руки китайського уряду та його ролі у поширенні дезінформації. Низка країн ініціювала розслідування, щоб зрозуміти, наскільки ця загроза достовірна.

TikTok тим часом заперечує, що ділився інформацією з урядом Китаю, і заявив, що не буде цього робити, якщо його попросять. Але згідно з китайським законодавством, органи влади можуть запитувати доступ до даних, які зберігаються компаніями.

Придушення TikTok у Непалі слідує за серією жорстких заходів контролю, введених на інших платформах соціальних мереж — компанії тепер мають зареєструватися в уряді, відкрити офіс і сплачувати податки в Непалі. Для користувачів платформ також введено список із 19 пунктів «заборон», включаючи дописи, які містять ворожнечу, поширюють дезінформацію або пов’язаний з тероризмом контент. Деякі журналісти та активісти в країні попередили, що нові обмеження є спробою уряду придушити свободу слова.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: