Новини Софт 02.05.2024 о 20:38 comment views icon

Pornhub відтепер сплачуватиме ПДВ в Україні, а monobank обіцяв «безстроковий 20% кешбек» на порносайт для Гетманцева

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Pornhub відтепер сплачуватиме ПДВ в Україні, а monobank обіцяв «безстроковий 20% кешбек» на порносайт для Гетманцева

Компанія MindGeek (або Aylo), якій належить порносайт Pornhub, стала платником податків в Україні.

«Компанія, якій належить сервіс PornHub, врешті зареєструвалася платником ПДВ, як постачальник електронних послуг», — повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

На новину одразу зреагував засновник monobank Олег Гороховський:

«З нагоди цієї насправді знакової події для українського handjob-ком’юніті monobank встановить безстроковий 20% кешбек на Pornhub для пана Гетманцева», — пожартував Гороховський в своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, що торік у грудні Державна податкова служба України наклала штраф на власницю Pornhub у розмірі $5 543 за несплату «податку на Google»Pornhub відтепер сплачуватиме ПДВ в Україні, а monobank обіцяв «безстроковий 20% кешбек» на порносайт для ГетманцеваPornhub відтепер сплачуватиме ПДВ в Україні, а monobank обіцяв «безстроковий 20% кешбек» на порносайт для ГетманцеваТак званий податок на Google, або податок на електронні послуги — це податок на додану вартість (ПДВ) у розмірі 20%, який сплачують нерезиденти, що надають електронні послуги українським користувачам. Закон був ухвалений у червні 2021 року, а набув чинності 1 січня 2022 року..

Податок в Україні вже сплачує й інша соцмережа з інтимним контентом — британська OnlyFans. Лише у першому кварталі 2024 року сайт поповнив український бюджет на $0,7 млн — майже стільки ж, скільки за 9 місяців минулого року.

Загалом у першому кварталі 2024 року додалось 17 нових платників-нерезидентів, які постачають електронні послуги. На сьогодні, за словами Гетманцева, загалом 78 (з 105) платників задекларували свої податкові зобов’язання на суму 2,4 млрд гривень (25,5 млн євро та $32,6 млн).

Серед найбільших платників ПДВ серед постачальників цифрових послуг, які задекларували та сплатили понад 2 млрд гривень ще до настання граничного строку — Google, Apple, Meta та Valve.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: