Новини Софт 22.03.2023 о 18:18 comment views icon

Глобальний бойкот TikTok — десятки країн частково чи повністю блокують китайську соцмережу на тлі занепокоєння національною безпекою (мапа)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Понад десяток країн світу запровадили повну або часткову заборону на TikTok. Більшість обмежень торкнулися державного сектору або урядових пристроїв, але чимало приватних компаній блокують програму в односторонньому порядку. 

Минулого місяця Білий дім дав федеральним агентствам 30 днів на видалення TikTok з усіх телефонів і систем, а Міністерство юстиції та ФБР почали розслідування щодо ймовірного шпигунства застосунку за журналістами. Уряд США також розглядає повну заборону TikTok у країні — у випадку, якщо китайські власники соцмережі ByteDance не продадуть американську версію програми.

За словами аналітиків Bloomberg Intelligence Мандіпа Сінгха та Даміана Реймерца, бізнес TikTok у США може бути оцінений у 40–50 мільярдів доларів.

Сам генеральний директор TikTok  Шоу Зі Чу стверджує, що продаж застосунку американській компанії не вирішить жодних проблем з національною безпекою, і натомість вказує на посилені заходи щодо конфіденційності даних. Очікується, що Чу дасть свідчення перед комітетом Конгресу у четвер.

Джерело: Axios


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: