Новини Софт 13.10.2022 о 15:41 comment views icon

Топ-менеджерів Meta звинуватили у отриманні хабарів від OnlyFans за… внесення конкурентів у “чорний список”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Судовий позов, який звинувачує Мета у змові з OnlyFans (сайт, де знаменитості, секс-працівники та учасники фільмів для дорослих публікують свій контент за щомісячну плату від підписників), включає кілька серйозних звинувачень проти топ-менеджерів компанії.

Завдяки “невідредагованому OnlyFans” судовому документу, ЗМІ дізналися, що у справі фігурують імена президента Meta Global Affairs Ніка Клегга та віце-президента Global Business Group Meta Ніколи Мендельсон, також йдеться про співробітника на ім’я Крістіан Перрелла (співробітник Meta з таким же ім’ям нині працює директором з довіри та безпеки Facebook, згідно з даними LinkedIn).

Ник Клегг с генеральным директором Meta Марком Цукербергом покидают отель Merrion в Дублине во вторник, 2 апреля 2019 года. Фото: Найл Карсон/Gizmodo
Нік Клег з генеральним директором Meta Марком Цукербергом залишають готель Merrion у Дубліні у вівторок, 2 квітня 2019 року. Фото: Найл Карсон/Gizmodo

Для підтвердження звинувачень були надані документи про банківські перекази, які, за словами позивачів, вказують на те, що кошти надходили на два трастові рахунки на Філіппінах на імена керівників Meta. Стверджується, що третій обліковий запис було відкрито на ім’я “молодшого сина високопоставленого керівника Facebook”.

Раніше неназваних співробітників Meta було звинувачено ще у лютому 2022 року в таємній допомозі OnlyFans, шляхом внесення конкурентів платформи в “чорний список” в Інтернеті. У позові, поданому до федерального суду Сан-Франциско групою онлайн-артистів платформ для дорослих, стверджується, що співробітники Meta використовували бази даних, призначені для запобігання загрозам безпеці.

Прес-секретар Meta повідомив, що звинувачення у хабарництві “безпідставні”, компанія вже подала клопотання про відхилення позову через “неправдивість” і стверджує, що вона не може бути притягнута до відповідальності, навіть якщо позивачі досягнуть успіху. Рішення про контент, подібні до цих, захищені як правами за свободу слова, так і розділом 230 Закону про дотримання правил пристойності у комунікаціях.

“Як ми чітко заявляємо у своєму клопотанні про відхилення, ми заперечуємо ці твердження, оскільки в них відсутні факти або будь-що, що робило б їх правдоподібними. Звинувачення безпідставні”, – йдеться у коментарі Meta.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

OnlyFans зазначила у наступній заяві, що її юристи “ненавмисно” залишили імена Meta-лідерів невідредагованими і попросила суд видалити відповідний документ.

Раніше на Meta подали до суду за ухилення від правил конфіденційності Apple (ATT) і, як наслідок, порушення федеральних законів і законів штату. Нагадаємо, що компанія, ймовірно, створила обхідний шлях, додаючи код відстеження на веб-сайти за допомогою вбудованого браузера – що дозволяє обійти незгоду користувача.

Джерело: Engadget, Gizmodo


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: