Новини Новини 18.01.2023 о 11:30 comment views icon

У Twitter підтвердили, що навмисно заблокували Tweetbot, Twitterrific та інші сторонні клієнти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Стороннім програмам цілеспрямовано заблокували доступ до використання API Twitter, підтвердили у соцмережі. Без доступу до основного коду Tweetbot, Twitterrific, Birdie, Echofon та інші популярні клієнти не мають можливості функціонувати.

Обліковий запис Twitter Dev повідомив, що соцмережа “застосовує свої давні правила API — зміну, яка може призвести до того, що деякі програми не працюватимуть.

Інформації про те, які правила порушили заблоковані клієнти, не надано, і це перший випадок, коли Twitter прокоментував збої у сторонніх застосунках, які почалися минулого четверга. До цього вважалось, що їх причиною може бути якась помилка. 

Оскільки Twitter протягом кількох днів відмовлявся коментувати ситуацію, стало зрозуміло, що це було навмисне рішення. The Information повідомляв, що у внутрішньому каналі Slack старший інженер-програміст Twitter пояснив, що “призупинення” було зроблено навмисно, припускаючи, що багато співробітників навіть не знали про те, що відбувається.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Розробники Iconfactory і Tapbots (відповідальні за Twitterrific і Tweetbot відповідно) не отримали попереджень про припинення роботи та також не надали інформацію про те, чому їхні програми перестали працювати.

Сторонні застосунки Twitter успішно існували роками й нині невідомо, чи відновлять їм доступ до API, після того, як будуть внесені зміни. Tweetbot, що був створений понад 10 років тому, має велику аудиторію користувачів, команди розробників та великі інвестиції. 

MacStories назвав дії Twitter “ганебними” та “непрофесійними”, і що соцмережа продемонструвала “повну відсутність поваги” до ролі, яку сторонні програми зіграли в її успіху.

Tapbots нині прискорює розробку Ivory, свого застосунку для соціальної мережі Mastodon, а Крейг Гокенберрі з Twitterrific сказав, що досліджуватиме концепцію справді універсальної хронологічної стрічки, що використовує відкриті стандарти.

Джерело: Macrumors

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: