Новини Новини 07.04.2022 о 19:22 comment views icon

В Google Lens з’явився мультипошук, він дозволяє одночасно шукати за зображенням та текстовим запитом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Компанія Google продовжує розвивати свій пошуковий сервіс та пропонує нову можливість – мультипошук. Вона призначена для тих випадків, коли користувач не може точно вибрати слова для того, що він хоче знайти. Наприклад, це може стосуватися випадків пошуку ідеального предмета одягу, майстер-класу з відтворення дизайну нігтів або інструкції з догляду за подарованою рослиною.

У всіх цих випадках, коли складно висловити, що саме потрібно, має допомогти мультипошук. Новий спосіб пошуку передбачає одночасне використання тексту та зображень. За допомогою мультипошуку в Lens користувач може вийти за рамки поля пошуку та поставити запитання про те, що він бачить.

В Google Lens з'явився мультипошук, він дозволяє одночасно шукати за зображенням та текстовим запитом

Щоб скористатися мультипошуком, потрібно відкрити додаток Google на мобільному пристрої з Android або iOS, торкнутися піктограми камери Lens та або знайти один із скріншотів, або сфотографувати навколишній світ. Це може бути, наприклад, елемент інтер’єру. Після цього потрібно провести пальцем вгору та натиснути кнопку + Add to your search, щоб додати текст запиту.

За допомогою мультипошуку користувач може поставити питання про об’єкт перед ним або уточнити параметр пошуку, наприклад, за кольором, брендом або візуальною ознакою. Так, можна сфотографувати сукню помаранчевого кольору, що сподобалася, а потім додати пошуковий запит «зелений», щоб знайти таку ж сукню потрібного кольору. Або ж можна сфотографувати подаровану рослину (навіть не знаючи її назви) та ввести запит «інструкція з догляду». Або ж можна сфотографувати свій обідній гарнітур, додати запит «журнальний столик», щоб знайти відповідний за стилем предмет меблів.

В Google Lens з'явився мультипошук, він дозволяє одночасно шукати за зображенням та текстовим запитом

Зазначається, що функцію мультипошуку вдалося реалізувати завдяки останнім досягненням у галузі штучного інтелекту, які спрощують розуміння навколишнього світу більш природним та інтуїтивним чином. Поки що нова можливість доступна як бета-версія англійською мовою в США. Вона забезпечує найкращі результати під час пошуку покупок.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Джерело: Google

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: