Новини Ігри 16.11.2023 о 13:54 comment views icon

Відео: Тодд Говард розповідає про свою спадщину в Bethesda — від «Термінатора» до Starfield

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Знаменитий творець відеоігор Тодд Говард розповів про свою кар’єру в Bethesda Game Studios. Від його першої гри 1995 року The Terminator: Future Shock до цьогорічної Starfield, через серії The Elder Scrolls та Fallout. А також поділився планами на майбутнє.

Відео: Тодд Говард розповідає про свою спадщину в Bethesda — від «Термінатора» до Starfield

Кар’єрні щаблі Тодда Говарда:

1995 — The Terminator: Future Shock

Тодд назвав гру за фільмом «Термінатор» одним із перших повністю тривимірних шутерів в історії, який використовував звичну й нині комбінацію миші та кнопок WASD для керування. Тоді команда Bethesda налічувала 10-20 людей, і кожному доводилося виконувати багато різноманітних завдань. Говард займався серед іншого левел-дизайном та допомагав зі звуковим наповненням гри.

1996 — The Elder Scrolls II: Daggerfall

Для перенесення фентезійного світу на комп’ютери того часу розробники використали «мапу висоти», після чого вже розташовували тривимірні об’єкти. Зараз, згідно зі словами Тодда, ігри робляться так само. Ще одним об’єктом спадщини з Daggerfall є система навичок.

1998 — The Elder Scrolls Adventures: Redguard

Це перша гра, в якій Говард став лідером проєкту та остання гра в списку, яку віднесли до «ери MS-DOS». Власне, в 1998-му це була одна з останніх ігор під DOS. І хоча вона задумувалася як пригодницька, там намішали чимало жанрів. Це був час, коли компанія робила чимало ігор одночасно, розпорошуючи свою увагу. Це призвело до фінансових проблем.

2002 — The Elder Scrolls III: Morrowind

Це була відчайдушна ставка Bethesda (all in) після продажу Zenimax. Якщо попередня гра була камерною і маленькою, то цього разу масштаби виросли грандіозно. До того ж компанія вперше працювала з консолями — оригінальним Xbox і треба було придумати, як грати на контролері. Врешті Morrowind стала другою найпопулярнішою на платформі після Halo.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

2006 — The Elder Scrolls IV: Oblivion

Амбіційний проєкт для наступного покоління консолі Microsoft — Xbox 360, якого на момент розробки ще не існувало. На той момент команда вже розрослася до 60-70 співробітників.

2008 — Fallout 3

Команда прагнула нового, і як тільки в їх руках з’явилася ліцензія на франшизу Fallout — вони з ентузіазмом змінили фентезійний світ на ядерний постапокаліпсис. Відносно швидкій розробці допоміг досвід розробки на Xbox 360, вони вже знали на що можна розраховувати з цим рівнем технологій. В грі є запис голосу сина Тодда в однорічному віці.

2011 — The Elder Scrolls V: Skyrim

Найвідоміша гра лінійки «Древніх сувоїв», яка перевидавалася безліч разів чи не на всіх платформах. Її вже розробляло близько сотні людей. Вони свідомо дали імпульс спільноті модерів, що давало змогу кожному створити свою пригоду.

2015 — Fallout 4

Перша гра на рушії Creation на платформі Xbox One. Це потребувало чимало роботи щодо відпрацювання нових технологій. Особливо це стосується NPC та системи крафту, для цього можна використовувати ледь не всі предмети в грі.

2018 — Fallout 76

Мультиплеєрна гра у всесвіті Fallout на старті була відома чисельними багами та скаргами гравців. Проте Тодд пояснює це новим досвідом, і компанії був потрібен деякий час на його здобуття та виправлення дитячих хвороб.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

2023 — Starfield

Перша від «Термінатора» «нова» гра Тодда Говарда, яка не була сиквелом. Команда прагнула попрацювати в космічному сетингу, який потребував великої кількості процедурно згенерованого контенту. Розробка потребувала розв’язання проблеми пандемії, та переведення великої кількості співробітників на віддалений формат.

Огляд Starfield: наукова фантастика, на яку ми заслуговуємо

Майбутнє

Тодд Говард як мінімум збирається випустити The Elder Scrolls VI. Така не лише його ціль, а й близько 450 людей, які зараз працюють у компанії.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: