Новини Ігри 18.08.2023 о 16:41 comment views icon

Власник Rockstar не оцінив мод GTA V, що додає NPC штучний інтелект — і щедро відсипав DMCA-страйків

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Take-Two Interactive видалила мод для Grand Theft Auto 5, який давав NPC можливість спілкуватися з гравцями за допомогою ШІ. Про це повідомив розробник мода з ніком Bloc.

Мод Sentient Streets для GTA 5 пропонував гравцеві взяти на себе роль поліцейського-новачка, який розслідує змову в Лос-Сантосі. При цьому мод дозволяв гравцям вести діалоги з неігровими персонажами (NPC), відповіді яких генерувалися за допомогою штучного інтелекту та виглядали дуже реалістично. За словами автора мода, NPC у Sentient Streets «приводяться в дію більш ніж 30 моделями ШІ, які дозволяють гравцям вести відкриті бесіди в режимі реального часу з ексцентричними членами культу, хитрими поліцейськими і цивільними особами, які нічого не підозрюють». Мод супроводжувався інструкцією та відео на YouTube, що показує, як він працює.

Відео демонструвало поліцейського під керуванням гравця, який стоїть на вулиці з трьома іншими офіцерами. Підійшовши до кожного поліцейського і натиснувши клавішу T, щоб привернути увагу, гравець може потім, утримуючи клавішу N, говорити в мікрофон, щоб поставити їм питання. Потім за допомогою ШІ офіцер-NPC інтерпретує питання, генерує відповідь та відповідає гравцю. Кожен офіцер також має свій характер: один доброзичливий, інший жорсткий, а третій кокетливий.

Однак у новій публікації на своєму YouTube-каналі Bloc повідомляє, що Take-Two Interactive добилася видалення мода з сайту Nexus Mods, а також видалення відео з YouTube, надіславши скаргу на порушення авторських прав. YouTube одразу ж видалив відео, не давши можливості оскаржити скаргу. Потім Bloc вирішив видалити мод із сайту GTA5Mods, щоб уникнути подальших проблем.

Причиною для скарги на відео з боку Take-Two Interactive стало використання в ролику ПЗ, яке належить компанії ─ самої гри GTA V. Крім того, обліковий запис Bloc у сервісі Netlify, де він розмістив інструкцію зі встановлення мода, також був заблокований.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

За словами автора мода, ніхто з представників Take-Two Interactive не зв’язувався з ним, щоб обговорити ситуацію. Bloc спробував зв’язатися з компанією електронною поштою, зазначеною в скарзі на YouTube, але так і не отримав відповіді. При цьому він зазначає, що його відео видалено в результаті навмисного ручного запиту, а не автоматичним алгоритмом. Водночас на платформі існують мільйони відео з демонстрацією геймплею з GTA V, до яких правовласник не має жодних претензій. Таким чином, Bloc робить висновок, що причиною видалення відео стала демонстрація мода Sentient Streets. Мод поширювався безкоштовно, пропонувався з відкритим кодом і не використовував голосів з оригінальної гри.

Джерело: videogameschronicle


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: