Новини Софт 24.10.2022 о 12:40 comment views icon

Ядерне агентство Ірану підтвердило хакерський злам своїх поштових серверів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Іранський орган з контролю ядерної програми заявив, що його поштові сервери зазнали «незаконного проникнення» з боку невідомої групи хакерів з іншої країни.

Організація з атомної енергії Ірану (AEOI) повідомила на своєму сайті, що низка електронних листів від IT-підрозділу дочірньої компанії Nuclear Energy Production and Development Co. були опубліковані в інтернеті без дозволу. Організація «в найкоротші терміни» розпочала внутрішнє розслідування.

Трохи раніше група Black Reward зробив низку публікацій у Twitter і на своєму Telegram-каналі. У публікаціях зазначалося, що група зламала AEOI у рамках кампанії на підтримку антиурядових протестів, які охопили Іран.

Опубліковані матеріали містили безліч посилань на листування електронною поштою, яке, за твердженням Black Reward, стосувалося Міжнародного агентства з атомної енергії ООН, іноземних контрактів та іранської атомної електростанції в Бушері. У своїй заяві AEOI не згадала Black Reward і заявила, що електронні листи містили «звичайний повсякденний обмін думками» та стосувалися «технічних питань».

Ядерна програма Ірану була основним фактором напруженості у відносинах із Заходом протягом майже 20 років. Непрямі переговори між Іраном та США щодо відновлення ядерної угоди 2015 року, спрямованої на стримування ядерної діяльності Тегерана в обмін на послаблення санкцій, залишаються призупиненими.

Європейський Союз минулого тижня ввів нові санкції проти Ірану у відповідь на жорстоке придушення Ісламською Республікою протестів, а також через повідомлення про постачання Іраном безпілотних апаратів російському режиму для війни в Україні.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Джерело: bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: