Новини Крипто 03.05.2022 о 10:01 comment views icon

Євросоюз закликає до глобального регулювання криптовалют заради безпеки та екології

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Комісар Європейського Союзу з фінансових послуг Мейрід МакГіннесс закликала до «глобальної угоди про криптовалюту» для захисту інвесторів та обмеження впливу майнінгу на навколишнє середовище.

Єврокомісар називає технологію блокчейн позитивним явищем, оскільки вона усуває необхідність у централізованих процесах та посередниках, що робить транзакції більш ефективними та прозорими. Але МакГіннес бачить і загрозу в криптовалютах і вважає, що її також треба регулювати.

«Ми не повинні недооцінювати значні ризики, які є криптовалютою. Нам не потрібно заглядати занадто далеко в минуле, щоб побачити шкоду, яку можуть завдати фінансові інновації без належного регулювання та нагляду».

Мейрід МакГіннесс, Комісар Європейського Союзу з фінансових послуг

Чиновник вважає, що нерегульована криптовалюта приносить більше ризиків для споживачів, які можуть купити невідповідні продукти, не володіючи повною інформацією. Інвестори також ризикують втратити гроші через шахрайство, обман або просто волатильність, характерну для криптовалютних ринків з моменту їх створення.

Ще однією з причин для регулювання криптовалют чиновниця назвала можливість обходу санкцій та відмивання грошей. ЄС вважає, що санкції проти росії за вторгнення в Україну мають поширюватись і на криптовалюту. Не можуть ігнорувати у Євросоюзі й високе енергоспоживання та вплив криптовалюти на навколишнє середовище.

МакГіннесс заявила, що ЄС є однією з перших великих юрисдикцій, що запропонували комплексне регулювання криптоактивів, запропонувавши ініціативу «Ринки криптоактивів» (MiCA), «просуваючи відповідальні інновації, забезпечуючи правову визначеність і усуваючи ризики для фінансової стабільності, споживачів».

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Європейський центральний банк розпочав оцінку ідеї цифрового євро у липні 2021 року, єврокомісар готова запропонувати необхідне законодавство. Але для цього потрібна глобальна координація та спільні міжнародні засади, вважає МакГіннес.

«Закликаю міжнародну спільноту прискорити роботу, виконану Радою з фінансової стабільності G20 та галузевими стандартизаторами, та перейти до узгодження глобального підходу до криптоактивів. Зустріч міністрів фінансів та керівників центральних банків G20 є першим кроком».

МакГіннес

У ЄС вважають, що жоден продукт не має бути нерегульованим, тому розробляють антимонопольні правила для технологічних гігантів та контролю контенту.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: