Новини WTF 29.09.2023 о 15:53 comment views icon

«Їх більше немає». Маск підтвердив скорочення команди протидії дезінформації в Twitter (X) попри обіцянки щодо її розширення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

X - Elon Musk

Соціальна мережа X (раніше Twitter), що належить Ілону Маску, скоротила половину команди з питань доброчесності виборів через кілька тижнів після того, як заявила, що розширить цю групу.

X «скорочує близько половини глобальної команди, яка займається обмеженням дезінформації та фальсифікації виборів на платформі, включно з керівником групи», за словами трьох людей, знайомих із ситуацією, передає ArsTechnica.

Керівництво X повідомило співробітників про скорочення минулої п’ятниці. Скорочення торкнулися всіх чотирьох членів команди з Дубліна, включно з Аароном Родеріксом, її лідером, який проживає в Ірландії. За словами одного з співрозмовників, керівництво X повідомило команді, що немає необхідності в європейських працівниках, які займаються питаннями доброчесності виборів. Команда, яка відігравала важливу роль у боротьбі зі скоординованими мережами спаму та ботів, налічувала близько двох десятків членів до того, як Ілон Маск купив Twitter минулого року, а зараз вона скоротилася до менш ніж півдюжини, що базуються переважно в Північній Америці.

Інформацію підтвердив сам Ілон Маск, написавши наступне: «О, ви маєте на увазі команду «Чесність виборів», яка підривала чесність виборів? Так, їх більше немає».

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Однією з причин звільнення називають особисту ворожнечу Родерікса та Маска. Родерікс звернувся до суду, щоб зупинити дисциплінарний процес в X, стверджуючи, що «його піддають репресіям, через звинувачення в тому, що він продемонстрував ворожість до компанії, нібито лайкнув твіти третіх осіб, які критикують X, пана Маска і генеральну директорку фірми Лінду Яккаріно».

Це вже складається в цільну картину, в якій Ілон Маск всіма силами намагається протистояти чесним вибором по всьому світу. За останні кілька днів віцепрезидентка Єврокомісії назвала X Ілона Маска (колишній Twitter) найбільшим ринком збуту дезінформації, що особливо відчувається напередодні виборів у Словаччині. Далі забили на сполох австралійські дослідники, які помітили що соцмережа X/Twitter прибрала можливість поскаржитися на дезінформацію напередодні референдуму в Австралії та за 14 місяців до виборів в США.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: