Новини Україна 24.08.2023 о 08:46 comment views icon

З Днем Незалежності! Google прикрасив головну сторінку святковим дудлом, який намалювала українська художниця

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З Днем Незалежності! Google прикрасив головну сторінку святковим дудлом, який намалювала українська художниця

Цьогорічний День Незалежності має не менш особливе значення, ніж торішній (і взагалі будь-які минулі та майбутні), оскільки українці продовжують відстоювати своє право на свободу та життя у вільній та незалежній Україні в мужній боротьбі проти російського вторгнення, яке триває. Це державне свято вшановує незламність духу українського народу та пам’ять усіх, хто віддав життя за свою країну — включно з тими, хто воює саме зараз. Вже традиційно Google змінив звичний логотип на головній сторінці та прикрасив її новим особливим дудлом, який більшість українців вже напевно встигли помітити.

Саме в цей день у 1991 році Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України, а депутати вивісили державний прапор у залі засідань, що ознаменувало вихід зі складу Радянського Союзу.

З Днем Незалежності! Google прикрасив головну сторінку святковим дудлом, який намалювала українська художниця
Святковий дудл-листівка Google до 32-ї річниці відновлення Незалежності держави

Цей яскравий дудл зображує парад із представниками різних верств українського суспільства, які об’єднані спільною гордістю за свою країну та її незалежність і рухаються у майбутнє. Як завжди, Google показує його лише користувачам з України (за IP-адресами), для всіх інших — інший дудл, присвячений першій висадці на південному полюсі Місяця в межах безпілотної індійської місії «Чандраян-3»).

З Днем Незалежності! Google прикрасив головну сторінку святковим дудлом, який намалювала українська художниця

Його автор — художниця з Києва Поліна Дорошенко. Використані в ньому жовті та сині кольори Прапору України надають дудлу особливий національний характер — вони символізують ясне небо, яке огортає безкраї пшеничні поля, що можна побачити по всій країні. Крім того, дудл уособлює незламність духу народу та любов до свободи.

“В дудлі я хотіла показати, що ми – і різні, і об’єднані; і закладала сенси в більшість деталей – починаючи від кольору кросівок, деталей традиційного одягу та вишивки і керамічного півня, що став символом незламності, стійкості, незважаючи на всі сьогоденні виклики. Тут ми можемо побачити прообрази як сучасників, так і людей, які зустрічали Незалежність України 32 роки тому.”

Поліна Дорошенко,

українська художниця

Редакція ITC.ua приєднується до святкування Дня Незалежності України. Вітаємо всіх та просимо не забувати завдяки кому ми зараз маємо цю можливість. Будь ласка, підтримуйте ЗСУ, щоб синьо-жовтий стяг, який ми шанували вчора, майорів над усією незалежною та суверенною Україною.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: