Новини Технології 04.06.2024 о 18:10 comment views icon

За 2 роки в Японії з’являться літаючі базові станції мобільного зв’язку – вони забезпечать покриття важкодоступних регіонів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Завдяки дочірній компанії Airbus AALTO та консорціуму на чолі з японським оператором мобільного зв’язку NTT Docomo, у 2026 році над Японією з’являться базові станції мобільного зв’язку повітряного базування. Щоб реалізувати цей проєкт, консорціум, до якого входять Space Compass, Mizuho Bank, Development Bank of Japan з NTT Docomo на чолі, інвестує $100 млн в AALTO.

AALTO є виробником Zephyr High Altitude Platform Station (HAPS) – безпілотника з нерухомим крилом на сонячних батареях, призначеного для роботи в стратосфері, де він забезпечує мобільне підключення та сервіси спостереження Землі. Технологія розроблялася понад 20 років і за цей час покращилася від тривалості польоту близько 6 годин на висоті 9000 метрів до здатності залишатися на висоті 20 000 метрів протягом 90 днів.

За словами AALTO, грошові вливання дозволять розширити охоплення операторів мобільних мереж, зменшити прогалини в охопленні мережі та забезпечити підтримку системи реагування Японії на стихійні лиха.

В Space Compass вважають, що повітряні мережі можуть розв’язати проблеми з підключенням до важкодоступних районів, яких Японія має багато завдяки своїй гірській місцевості.

Скорочення населення Японії також є одним з мотивів реалізації цього проєкту. Очікується, що це найбільше вплине на сільські райони, які все ще потребуватимуть таких послуг, як телемедицина, дистанційна освіта та онлайн-економічна діяльність, а також надійні канали сповіщення у випадку надзвичайної ситуації. Без такого підключення ці групи населення ризикують стати жертвами цифрового розриву.

Space Compass вже давно співпрацює з AALTO стосовно демонстраційних польотів і для включення дронів і супутників у ширшу космічну інфраструктуру ICT, яку NTT назвала «Космічна інтегрована обчислювальна мережа» (Space Integrated Computing Network).

Python developer.
Amazon, Facebook, Netflix, Spotify використовують Python в розробці. Вивчіть цю мову на курсі Python developer і отримайте нову роботу! .
Ознайомитися з курсом

Джерело: theregister

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: