Новини Пристрої 05.10.2023 о 16:53 comment views icon

Заміна виразу обличчя людей та HDR+ режим, що перевершує iPhone 15 Pro Max — детальніше про ШІ-функції камер Google Pixel 8 та Pixel 8 Pro

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Заміна виразу обличчя людей та HDR+ режим, що перевершує iPhone 15 Pro Max — детальніше про ШІ-функції камер Google Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Значну частину своєї вчорашньої презентації компанія Google приділила можливостям камер та функцій Google Photos, які доступні у нових смартфонах Pixel 8 та Pixel 8 Pro. Зупинимося коротко на основних моментах.

Камери Pixel 8 та Pixel 8 Pro

Обидва смартфони отримали однаковий головний 50-мегапіксельний модуль, який має на 21% кращу світлочутливість, ніж у торішній серії Pixel 7. Це має покращити знімання в умовах слабкого освітлення. Також повідомляється про швидку роботу автофокусу за таких умов. Оновлена надширококутна камера Pixel 8 має автофокус і підтримує Macro Focus.

У Pixel 8 Pro оновлено всі камери. Так, передня камера отримала автофокус. Водночас 48-мегапіксельна надширококутна камера захоплює на 105% більше світла і фокусується на 30% ближче в режимі Macro Focus. Також покращено роботу телефото модуля в умовах слабкого освітлення.

Dual Exposure

Технологія Dual Exposure в основній камері Pixel 8 і Pixel 8 Pro робить відео чіткішим і менш зернистим у сценах зі складним освітленням, наприклад, на тлі заходу сонця. Dual Exposure дозволяє знімати два зображення одночасно. Одне з них оптимізовано для умов низького освітлення, а інше ─ для розширеного динамічного діапазону. В результаті виходить природне відео з яскравими кольорами та низьким рівнем шуму.

Real Tone

Покращена функція Real Tone точно передає широкий діапазон відтінків людської шкіри, особливо темніших. Щоб досягти цього, спалах доповнили технологією Night Sight. І тепер темніша шкіра виглядає природно навіть на фотографіях зі спалахом.

Video Boost та Night Sight

Алгоритми обчислювальної фотографії HDR+ тепер використовують для обчислювального відео. Це досить складне завдання, яке потребує багатьох ресурсів. Фактично, обробка однохвилинного відео 4K/30р ─ це те саме, що обробка 1800 фотографій. Для розв’язання цього завдання інженери об’єднали зусилля чипа Tensor G3 та потужність центрів обробки даних.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Фактично при використанні Video Boost на Pixel 8 Pro користувач спочатку отримує відео на смартфоні, потім воно завантажується в хмару, і на серверах до відео застосовуються моделі обчислювальної фотографії. Цей процес також вперше уможливлює використання Night Sight Video на Pixel, забезпечуючи якісні ролики в умовах низького освітлення. Обидві функції з’являться пізніше цього року.

Pro Controls на Pixel 8 Pro

Елементи керування Pro Controls забезпечують ще більший контроль над налаштуваннями камери на Pixel 8 Pro, відкриваючи додаткові можливості творчості. Крім управління балансом білого, експозицією та яскравістю тіней, тепер можна вручну налаштовувати фокус, витримку та ISO. І нові налаштування Pro дозволяють робити фотографії з роздільною здатністю 50 Мп у всьому діапазоні масштабування. При використанні Pro Controls всі можливості обчислювальної фотографії Pixel HDR+, як і раніше, будуть активними.
Замена лиц людей и HDR+ режим, превосходящий iPhone 15 Pro Max — подробнее об ИИ-функциях камер Google Pixel 8 и Pixel 8 Pro

Guided Frame

Функція Guided Frame використовує комбінацію звукових сигналів, висококонтрастної анімації та тактильного зворотного зв’язку, щоб допомогти сліпим і людям з вадами зору робити фотографії. Ця функція тепер працює як на передній, так і на задній камерах. Вона розпізнає не тільки обличчя, а також дозволяє зробити знімок зі своїм собакою чи вечерею.

Best Take

Нова функція Google Photos для покращення групових знімків. Найчастіше на групових фотографіях хтось дивиться не на камеру, не вчасно моргнув або має невідповідний вираз обличчя. Це особливо актуально під час знімання дітей. Best Take використовує серію схожих фотографій, щоб автоматично створити змішане зображення, в якому будуть показані найкращі вирази обличчя кожної людини. Також можна вибрати вираз або інший образ, щоб отримати бажане групове фото.

Magic Editor

Це інструмент на базі генеративного ШІ, який дозволяє легко вносити складні зміни у фотографії, які б вимагали використання графічного редактора. Наприклад, можна просто змінити розмір або положення об’єкта, покращити освітлення та тло, прибрати зайві об’єкти на знімку. Magic Editor запропонує на вибір кілька варіантів результату, щоб користувач міг вибрати оптимальний вигляд. Надалі до Magic Editor планується додати нові функції.

Audio Magic Eraser

Подібно до небажаних об’єктів на фотографіях, зайві фонові шуми у відео відвертати увагу від головного сюжету. Використовуючи моделі машинного навчання, Audio Magic Eraser може розпізнавати звуки – наприклад, розмови людей на задньому плані, музику чи вітер – та сортувати їх за окремими шарами, якими користувач може керувати. Потім всього за кілька натискань можна зменшити відволікаючі шуми, щоб відео звучало якнайкраще.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Zoom Enhance

Завдяки функції Zoom Enhance можна збільшити будь-яку фотографію постфактум і кадрувати її належним чином. Використовуючи генеративний штучний інтелект, Zoom Enhance заповнює проміжки між пікселями та прогнозує дрібні деталі. Це відкриває більше можливостей кадрування і додає гнучкості для фокусування на найважливішій частині фотографії. Zoom Enhance з’явиться незабаром на Pixel 8 Pro.

Джерело: Google


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: