Новости Новости 21.05.2021 в 16:56 comment

Дія.Підпис за три дні отримали 32 тисяч українців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про перші результати розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час ефіру Громадського Радіо.

Дія.Підпис (стара назва Дія ID) — цифровий підпис, який в разі потреби можна отримати прямо у смартфоні через додаток Дія. Це одна з 13 нових послуг, які Мінцифра презентувала 17 травня під час Diia Summit 2.0. За 3 доби із моменту запуску Дія.Підпис послугу отримали 32 тисяч українців. Найчастіше її замовляли в електронному кабінеті Державної податкової служби та на порталі Дія.

Також у Мінцифрі повідомили, що з моменту запуску оновлень у Дії уже понад  700 українців відкрили ФОП за кілька секунд, а 2,5 тисячі українців подали заявки на порталі Дія на намір отримання пільгового кредиту для ВПО.

Дія.Підпис інтегрується з порталом Дія, тому підпис можна використовувати для отримання послуг з порталу не лише з комп’ютера, а й також зі смартфона. Саме через Дія.Підпис працюють податкові послуги в застосунку Дія (підпис використовується при поданні декларацій). Поступово технологію обіцють інтегрувати з кабінетом водія та кабінетом на Порталі пенсійного фонду, банками та страховими компаніями та мобільними операторами.

Як створити Дія.Підпис? 

Потрібно зайти в розділ “Меню” в застосунку, пройти перевірку за допомогою PhotoID у Дії. Програма порівнює фото обличчя з фотографією з Демографічного реєстру та після успішної ідентифікації генерує електронний підпис. Послуга є повністю безплатною, а Мінцифра гарантує найвищий рівень безпеки (Дія.Підпис зберігається в захищеному середовищі) та називає свій Дія.Підпис  «найзахищенішим».

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Мінцифра запустила понад 10 нових послуг у Дії — «найзахищеніший» Дія.Підпис, автоматична реєстрація ФОП, заміна водійського посвідчення, реєстрація місця проживання та ін. [Головні анонси Diia Summit 2.0]


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: