Новости Новости 25.05.2021 в 11:41 comment

Нова політика зберігання даних Google Фото. Запуск безплатного інструменту для видалення розмитих знімків та перейменування оманливого параметра «Висока якість» на «Економія пам’яті»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Рівно за тиждень до запланованого оновлення умов використання Google Фото розробники сервісу запустили обіцяний безплатний інструмент для легкого керування квотою пам’яті сховища, а також анонсували довгоочікувані зміни в налаштуваннях сховища.

Нагадаємо, з 1 червня набере чинності нова політика зберігання даних Google Фото — зміни (якщо коротко: зникне можливість зберігати необмежену кількість знімків в стислому вигляді — вони будуть враховуватися в загальний ліміт Google Drive) анонсували ще у листопаді 2020 року. Важливо: резервні копії фото і відео, завантажені у високій та експрес-якості до 1 червня 2021 року, не займатимуть місце в сховищі облікового запису Google (безплатно компанія виділяє 15 ГБ на кожний обліковий запис). Тобто, ще є тиждень часу, щоб стиснути фото та відео, завантажені в оригінальному розмірі, і таким чином встигнути «застрибнути в останній вагон».

Новий безплатний інструмент для легкого керування квотою пам’яті сховища

Відсьогодні у додатку Фото з’являтиметься (оновлення розповсюджується поступово) інструмент, який допоможе легко керувати резервними копіями фотографій та відео, та який враховуватиме квоту пам’яті. Інструмент керування сховищем вкаже на фотографії або відео, які можна видалити, як-от розмиті фотографії, знімки екрана та великі відео, — щоб вивільнити більше місця у сховищі. Також Google нагадує про можливість придбати більше місця для зберігання файлів у хмарі через Google One.

Нова політика зберігання даних Google Фото. Запуск безплатного інструменту для видалення розмитих знімків та перейменування оманливого параметра «Висока якість» на «Економія пам'яті»

Зрозуміліші параметри сховища Google Drive

Google більше не буде намагатись заплутати користувачів та видавати стиснуті фото та відео за контент у високій якості. Варіант зберігання, який наразі має оманливу назву «Висока якість» після оновлення буде замінено на зрозуміліший — «Економія пам’яті» (Storage save). Ясна річ, можливість створювати резервні копії фото та відео в оригінальній якості також нікуди не дінеться.

Дізнатись більше про зміни в правилах зберігання контенту в Google Фото можна на сторінках центру підтримки компанії. Про альтернативи Google Photo — читайте у нашому матеріалі.

Альтернативы Google Photo

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

  • У листопаді 2020 року повідомлялось, що в Google Photos зберігається понад 4 трильйонів фотографій і відео, і щотижня завантажується 28 мільярдів нових.
  • В Google, посилаючись на власне дослідження, стверджують, що понад 80 відсотків користувачів Google Photos і надалі зможуть зберігати ще приблизно три роки спогадів у високій якості за квотою у 15 ГБ.

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: