Новости Новости 20.04.2021 в 10:49 comment

Опитування: 79% українських ІТ-спеціалістів не підтримують «Дія City» і тільки 9% — за її впровадження (аргументи за та проти)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Наприкінці минулого тижня ресурс DOU.UA провів опитування щодо Дія City, зібравши близько 5600 анкет українських ІТ-спеціалістів. За результатами обробки анкет 80% висловилися проти Дія City, майже 10% не визначилися і ще 9% висловили підтримку. Так за що ж хвалять проєкт прихильники та критикують противники?

Портрет респондента схожий на той, що в звичайних опитуваннях ресурсу. Найпопулярніші посади — розробник (64%), тестувальник і менеджер (по 11%). Цікаво, що в опитуванні брали участь переважно досвідчені ІТ-спеціалісти: чверть мають досвід роботи в галузі понад 10 років, ще третина — 5–10 років.

Опитування: 79% українських ІТ-спеціалістів не підтримують "Дія City" і тільки 9% - за її впровадження (аргументи за та проти)

Як і в середньому на ринку, половина респондентів працює в аутсорсі/аутстафі, третина — у продукті. З містами ситуація теж майже дублює ринкову: 40% мешкають у Києві, по 14% у Харкові та Львові, далі — Дніпро й Одеса (6% і 5% відповідно).

Проти

Серед основних причин, чому не підтримують проєкт, найчастіше ІТ-спеціалісти обирали «Не довіряю Мінцифрі та державі» та «ІТ-індустрія розвивається, не треба нічого міняти». Ці варіанти обрали 70% респондентів. Далі йдуть погіршення умов праці та скасування ФОПів (по 40%). І десь третина переживає, що зарплати в Дія City зменшаться.

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Половина ІТ-спеціалістів зазначила, що за жодних умов не підтримає проєкт. Інша половина не настільки категорична: наприклад, третина респондентів готові підтримати, якщо будуть упевнені, що ІТ-компанії не змусять вступати в Дія City і ФОПів не скасують. Також серед іншого респонденти додавали, що хвилюються через можливе збільшення податків. 63% вказали, що їм нічого не подобається у Дія City. Понад 10% обрали варіанти із залученням R&D-центрів в Україну та захист від маски-шоу. Цікаво, що майже третина ІТ-спеціалістів, які висловилися проти Дія City, не підписали петицію.

За

Серед респондентів-прихильників 67% впевнені, що потрібна альтернатива ФОПам. Також ІТ-спеціалісти вірять, що з реалізацією Дія City в Україну зайдуть R&D-центри великих міжнародних компаній. На 100% впевнені в успішній реалізації лише 21% ІТ-спеціалістів-прихильників. 37% поставили оцінку від 5 до 7. Майже половина респондентів, які підтримують проєкт, обрали державну зарегульованість як основний недолік Дія City. Ймовірне підвищення податків теж турбує прихильників.

Джерело: DOU.UA

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: