Новости Новости 01.11.2021 в 12:45 comment views icon

«Питання місяців, а не років» — посол про будівництво в Україні заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Про перспективи появи в Україні заводу, який вироблятиме безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2, що є на озброєнні в української армії, розповів посол Василь Боднар в інтерв’ю «Радіо свобода».

Наприкінці вересня уряд підписав меморандум з турецькою компанією Bayraktar Savunma щодо будівництва навчально-випробувального центру. В документі також йшлося про можливість організації в перспективі спільного виробництва БПЛА Bayrakta на українській території.

За словами Василя Боднара, будівництво заводу з виробництва БПЛА Bayrakta — це «питання місяців, а не років». Водночас конкретні дати посол відмовився назвати.

«Вже роботи ведуться щодо того, аби виділити відповідну земельну ділянку, щоб розпочати предметні роботи зі спорудження цього центру збереження і ремонту. І так само паралельним треком ідуть роботи щодо створення виробничих потужностей і започаткування виробництва «Байрактарів» в Україні. Я не скажу конкретних часових рамок, щоб не створювати помилкове враження, але, насправді, роботи ідуть досить швидкими темпами й це точно не роки, а місяці».

Василь Боднар

надзвичайний і повноважний посол України в Турецькій Республіці

Дипломат також зазначив, що потенційний завод  Bayraktar в Україні буде виробляти безпілотники як для потреб Збройних сил України, так і для продажу в треті країни, адже виробничі потужності в Туреччині «досить заповнені».

Також Василь Боднар згадав про фактично створене спільне підприємство з виробництва нового типу безпілотних літальних апаратів — Akinci, до якого українська сторона постачає двигуни й деякі інші запасні частини.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Влітку українські інженери показали макет багатоцільового ударного малопомітного безпілотника ACE ONE, який здатен розвивати майже звукову швидкість — 0,95 Маха.

В Україні презентували вітчизняний ударний stealth-дрон ACE ONE: вага — 7,5 т, дальність — 1500 км, висота — 13,7 км, швидкість — 0,95М, боєприпаси — 900 кг [відео]


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: