Новости Новости 20.10.2021 в 20:37 comment views icon

«Розгортання мереж 4G в селах зможе пришвидшитись майже вдвічі» — Рада попередньо підтримала законопроєкт, який спрощує умови розміщення базових станцій

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

19 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт № 5811, який спрощує умови розміщення базових станцій мобільного зв’язку та дозволить операторам швидше будувати нові станції 4G.

Уряд ухвалив зміни та скерував цей законопроєкт на розгляд у Верховну Раду у липні, а зараз документ пройшов перше читанняя. «За» проголосували 272 депутати.

Як пояснює Мінцифра, зараз отримання земельної ділянки для базової станції та всіх дозволів займає близько року. Найбільша  бюрократична перепона — детальний план території та його погодження. Лише цей етап займає сукупно до 180 днів.

Як повідомляється, законопроєкт скоротить час на виділення землі під базову станцію вдвічі. Якщо станції будуються в сільській місцевості або вздовж доріг, операторам не потрібно буде складати план території та затверджувати його.

«‎Це допоможе швидше покрити не лише національні дороги та слабкі ділянки, а ще й виконати одну з основних цілей Мінцифри — надати доступ до швидкісного інтернету 95% населення»

Мінцифра

***

Одна із головних цілей нинішнього уряду — до 2024 року забезпечити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів. На її досягнення Мінцифра раніше запустила масштабний проєкт «Інтернет-субвенція» з проведенням оптичного інтернету у села (вже приєднано більше сотні сіл), а також анонсувала низку інших ініціатив для прискорення розбудови інфраструктури та поліпшення якості мобільного зв’язку. На початку жовтня були затверджені стандарти якості мобільного зв’язку з гарантованою швидкістю інтернету — не нижче 2 мегабіт за секунду при завантаженні даних. Раніше також повідомлялось про створення в Україні системи з моніторингу якості мобільного зв’язку — влітку УДЦР уклав договір на закупівлю системи моніторингу якості мобільного зв’язку від німецької компанії Rohde&Schwarz. Також можна загадати про план заходів із розвитку широкосмугового доступу на 2021-2022 роки, який уряд затвердив в минулому місяці.

English For Tech course.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

За рік індекс доступності інтернету в Україні покращився на 66%, що дозволило їй зайняти 28-е місце у свіжому рейтингу Цифрової якості життя (Digital Quality of Life Index 2021) зі 110 країн світу.

Україна піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу Цифрової якості життя DQL — та зайняла 28 місце в індексі доступності інтернету

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: