Новости Новости 18.08.2021 в 11:44 comment

Samsung запускає в Україні програму утилізації старих телефонів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Samsung Electronics розпочинає в Україні програму утилізації старих телефонів, яка максимально спрощує здачу неробочого пристрою на перероблення замість звалища.

Щоб віддати старий неробочий телефон на утилізацію Samsung, потрібно зателефонувати в контактний центр  компанії за номером 0-800-502-000 або заповнити форму на сайті для отримання номеру товарно-транспортної накладної (ТТН). Після цього потрібно запакувати смартфон і вибрати один із найбільш прийнятних варіантів: або особисто прийти до найближчого відділення «Нової пошти» й надіслати пристрій за вказаним ТТН, або віддати його кур’єрові, який прийде туди, де буде вам найзручніше. Послуги з доставлення оплачує компанія, користувач нічого не платить. Є ще один варіант прояву екологічної свідомості та відповідальності без дзвінків і заповнення форм — завітати в один з автоматизованих сортувальних центрів (АСЦ) і залишити смартфон у спеціальному контейнері.

Samsung запускає в Україні програму утилізації старих телефонівУсі зібрані для утилізації телефони відправляються на спеціалізовані підприємства, де проходять низку процедур. З них знімаються й подрібнюються зовнішні оболонки, обов’язково нейтралізується акумулятор — найнебезпечніша частина смартфона; хімічні сполуки з батареї, потрапляючи в довкілля, завдають шкоди ґрунтам і організму людини. З пристрою вилучаються пластикові та металеві матеріали, які потім буде перероблено й використано повторно.

Різноманітні програми зі збирання вживаних телефонів Samsung реалізує в усьому світі ще з 2015 року. Станом на травень 2019 року всього було зібрано й належно утилізовано 38 тисяч старих смартфонів, а відтепер свій внесок до цих зусиль зможуть внести й українські користувачі.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: