Новости Крипто 20.08.2021 в 18:29 comment views icon

Україна увійшла в топ-5 рейтингу глобального індексу використання криптоактивів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Україна посіла 4-ту позицію в рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів у 2021 році, повідомляє Мінцифра з посиланням на дослідження аналітичної фірми Chainalysis.

Метрика, яка покладена в основу рейтингу Global Crypto Adoption Index, базується на трьох ключових показниках — обсяг ринку криптовалюти на душу населення за паритетом купівельної спроможності (ПКС), обсяг операції з криптовалютами на душу населення за ПКС, та обсяг P2P- переказів на душу населення та кількість інтернет-користувачів за ПКС (на основі торгів двох найбільших майданчиків LocalBitcoins і Paxful). Всього в дослідженні Chainalysis взяли участь 154 країни, які оцінювались за трьома вищезгаданими показниками. Автори дослідження вираховували середнє геометричне кожної країни, а потім стандартизували остаточне число за шкалою від 0 до 1. Чим ближчий остаточний результат країни до 1, тим вищий її ранг.

Україна увійшла в топ-5 рейтингу глобального індексу використання криптоактивів
Перші 20 країн рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів за версією Chainalysis

Перше місце в рейтингу криптокраїн Global Crypto Adoption Index посів В’єтнам. На другій сходинці —  Індія, а замикає першу трійку Пакистан. Відповідно до аналітичного звіту Chainalysis в Україні, яка займає 4-ту сходинку рейтингу, найбільший обсяг транзакцій з криптоактивами серед учасників ринку у світі.

Мінцифра особливо акцентує, що Україна випередила таких потужних гравців на міжнародному крипторинку, як Сполучені Штати Америки та Китай. Минулого року Китай посів четверте місце за глобальним індексом впровадження, а США — шосте. Цього року США посідають восьме, а Китай — 13 місце у відповідному рейтингу.

“Завдяки даним блокчейн-компанії Chainalysis знаємо, що українці активно користуються криптоактивами та вміють на них заробляти. Одна з пріоритетних цілей нашого міністерства — забезпечити всі необхідні умови для діяльності та розвитку криптокомпаній в Україні. Переконаний, що створення якісно правового поля для роботи на ринку віртуальних активів посилить позицію України як юрисдикції на міжнародній мапі”

Олександр Борняков

заступник Міністра з питань розвитку IT

Раніше Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році.

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Україна увійшла в топ-10 країн з найбільшим заробітком на біткоїні у 2020 році — інвестори «наварили» близько 400 мільйонів доларів

  • Зараз до другого читання в Раді готується законопроєкт №3637 «Про віртуальні активи», має легалізувати криптовалюти в Україні та остаточно врегулювати операції з ними. Ще наприкінці квітня профільний комітет рекомендував ухвалити цей законопроєкт у другому читанні та в цілому.
  • У 2020 році українські держслужбовці задекларували 46 351 монет Bitcoin.
Раздел Технологии выходит при поддержке Favbet Tech

Favbet Tech – это IT-компания со 100% украинской ДНК, которая создает совершенные сервисы для iGaming и Betting с использованием передовых технологий и предоставляет доступ к ним. Favbet Tech разрабатывает инновационное программное обеспечение через сложную многокомпонентную платформу, способную выдерживать огромные нагрузки и создавать уникальный опыт для игроков. IT-компания входит в группу компаний FAVBET.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: