Новости Наука и космос 09.12.2021 в 12:33 comment views icon

Український супутник «СІЧ-2-30» відправили до США для підготовки до запуску у січні — у космос його виведе SpaceX за допомогою ракети Falcon 9

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Український супутник «СІЧ-2-30» успішно відправили до США, де його мають підготувати до запуску у січні 2022 року.

8 грудня об 11:27 за київським часом з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Будапешту вилетів вантажний літак авіакомпанії Turkish Airlines з українським космічним апаратом «СІЧ-2-30» на борту. За планом, 12 грудня він має прибути до фінального місця призначення — Міжнародного аеропорту Маямі. Після завершення митного оформлення його буде доставлено до Космічного центру імені Кеннеді для проходження підготовки до запуску та його стикування із ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX.

Запуск українського супутника дистанційного зондування землі заплановано на 10 січня 2022 року в рамках місії Transporter-3 Український супутник «СІЧ-2-30» відправили до США для підготовки до запуску у січні — у космос його виведе SpaceX за допомогою ракети Falcon 9Український супутник «СІЧ-2-30» відправили до США для підготовки до запуску у січні — у космос його виведе SpaceX за допомогою ракети Falcon 9Transporter-3 — це буде вже третя місія з масового виведення малих супутників на орбіту програми SmallSat Rideshare Program. Мова про ті самі «космічні маршрутки» SpaceX — за допомогою Falcon 9 компанія Ілона Маска пакетом відправляє десятки невеликих супутників для різних замовників..

«Січ-2-30» — український супутник оптико-електронного спостереження Землі, який спочатку розроблявся під назвою «Січ-2-1». Він був розроблений в рамках Національної космічної програми України та виготовлений ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля». Супутник призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль і передачі інформації отриманих зображень наземному інформаційному комплексу космічної системи.

Український супутник «СІЧ-2-30» відправили до США для підготовки до запуску у січні — у космос його виведе SpaceX за допомогою ракети Falcon 9
Основні технічні характеристики «Січ-2-30»

Запуск українського супутника «СІЧ-2-30» на ракеті SpaceX обійдеться Держкосмосу в $1,99 млн. Спочатку супутник планували запустити у грудні 2021 року до 30-річчя незалежності України, але запуск довелось відтермінувати.

  • Востаннє супутник дистанційного зондування землі Україна запускала 10 років тому.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: