Статті Серіали 02.04.2024 о 10:00 comment views icon

Найцікавіші нові серіали квітня 2024 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Найцікавіші нові серіали квітня 2024 року

У квітні очікується чимала кількість екранізацій книжок, а також відбудеться пара проєктів на основі відеоігор. Загалом місяць обіцяє бути досить різножанровим в плані серіалів, тож наша стаття вже готова допомогти у виборі того, що може зацікавити саме вас.

Нові серіали

«Ріплі» / Ripley

Жанр: психологічний трилер
Дата прем’єри: 4 квітня
Реліз: Netflix

У Нью-Йорку 60-х років минулого століття заможний чоловік наймає Тома Ріплі, щоб той переконав його норовливого сина повернутися з Італії додому. Але знайомство Тома з Діккі Грінліфом стає першим кроком героя до життя, сповненого брехні, шахрайства та вбивств.

Сюжет цього психологічного трилера заснований на кримінальному романі «Талановитий містер Ріплі» Патриції Гайсміт. Це вже не перша спроба кіноробів перенести твір у площину кіноекрана. У 1960 році вийшла французька адаптація «На яскравому сонці» з Аленом Делоном, а у 1999-му прем’єрувалася однойменна англомовна версія Ентоні Мінгелли, котра отримала схвальну критику та п’ять номінацій на «Оскар».

«Паразит: Сірі» / Parasyte: The Grey

Жанр: науково-фантастичний горор
Дата прем’єри: 5 квітня
Реліз: Netflix

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Коли паразитичні істоти позаземного походження починають захоплювати людські тіла у глобальних масштабах, на шлях боротьби з непроханими гостями стає відважна молода дівчина, якій вдається утворити зі своїм паразитом химерне співіснування.

Це жива адаптація популярної манґи Хітосі Іваакі «Паразит», яка публікувалася у журналі Afternoon видавництва Kodansha з 1990 по 1995 роки.

«Шуґар» / Sugar

Жанр: детектив
Дата прем’єри: 5 квітня
Реліз: Apple TV+

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Приватний детектив Джон Шуґар береться за розслідування таємничого зникнення онуки відомого голлівудського продюсера. Паралельно із веденням цієї справи головний герой намагається протистояти власним внутрішнім демонам.

Титульну роль у проєкті шоуранера Марка Протосевича виконав Колін Фаррелл, а режисурою займався відомий бразильський постановник Фернанду Мейрелліш.

«Фолаут» / Fallout

Жанр: постапокаліптичний науково-фантастичний вестерн
Дата прем’єри: 11 квітня
Реліз: Prime Video

Після ядерної війни усі, кому вдалося вижити, змушені переховуватися у підземних бункерах. Молода дівчина Люсі, мешканка Сховища 33, яка жила в ньому усе своє життя, покидає бункер та вирушає у небезпечну подорож постапокаліптичним Лос-Анджелесом, що таїть у собі купу смертельних небезпек.

Про екранізацію однойменної серії RPG-забавок від Interplay Entertainment та Bethesda Softworks ми вже писали неодноразово, тож нині констатуємо єдиний важливий факт — прем’єра усіх 8 епізодів відбудеться на платформі Prime Video 11 квітня.

«Франклін» / Franklin

Жанр: біографічна драма
Дата прем’єри: 12 квітня
Реліз: Apple TV+

Серіал розповідає про вісім років, проведених Бенджаміном Франкліном у Франції. Там батько-засновник Сполучених Штатів намагався переконати урядовців країни у необхідності підтримки американської демократії.

В основі сюжету лежить книга Стейсі Шифф «Велика імпровізація: Франклін, Франція та народження Америки», що була видана у 2005 році.

«Симпатик» / The Sympathizer

Жанр: історична драма, чорна комедія, шпигунський трилер
Дата прем’єри: 14 квітня
Реліз: НВО

Квітень 1975 року, в Сайгоні панує хаос. На своїй віллі генерал південнов’єтнамської армії складає список тих, кому буде дозволено прохід на борт останніх рейсів із країни. У Лос-Анджелесі генерал та інші біженці розпочинають нове життя. Але ніхто навіть не підозрює, що один із них — таємний комуністичний агент, що шпигує за спільнотою та доповідає про неї своєму вищому керівництву.

«Симпатик» є адаптацією однойменного роману американського письменника в’єтнамського походження В’єт Тат Нгуєна. Книга отримала Пулітцерівську премію у 2016 році, а за її екранізацію взялася студія А24, котра нині знаходиться на підйомі. Одну з головних ролей виконав тріумфатор нещодавнього «Оскара» Роберт Дауні-молодший.

«Під мостом» / Under the Bridge

Жанр: кримінальна драма
Дата прем’єри: 17 квітня
Реліз: Hulu

Сюжет криминальної драми «Під мостом» заснований на однойменній книзі Ребекки Ґодфрі, темою якої стало жорстоке вбивство канадської дівчини-підлітка індійського походження Ріни Вірк, що відбулося 14 листопада 1997 року у Британській Колумбії. Ріна пішла на вечірку, але не повернулася додому. В підсумку обвинувачення у вбивстві отримали шестеро дівчат та один хлопець.

Головні ролі в проєкті виконали Райлі Кіо та Лілі Гладстон, акторський прорив якої відбувся у драмі «Вбивці квіткової повні» Мартіна Скорсезе.

«Хроніки Спайдервіка» / The Spiderwick Chronicles

Жанр: фентезі
Дата прем’єри: 19 квітня
Реліз: The Roku Channel

Гелен Ґрейс разом з дітьми, 15-річними близнюками Джаредом та Саймоном, а також їхньою сестрою Меллорі, переїжджають у маєток, що дістався їм у спадок. Там Джаред переконується в існуванні магічних істот, але єдиною людиною, яка вірить хлопцю, стає його двоюрідна бабуся Люсінда. Вона вмовляє Джареда знайти сторінки польового довідника її батька, адже це єдиний спосіб, щоб захиститися від кровожерливого огра Мулгарата.

Кінороби вже не вперше звертаються до однойменних дитячих фентезі-книжок авторства Голлі Блек і Тоні Дітерліцці. У 2008 році на великі екрани виходив фентезійний блокбастер «Хроніки Спайдервіка», який хоч і отримав непогані відгуки кінокритиків, але з огляду на свій 90-мільйонний бюджет слабенько виступив у прокаті.

«Мертві хлопці-детективи» / Dead Boy Detectives

Жанр: фентезі, детектив, жахи
Дата прем’єри: 25 квітня
Реліз: Netflix

Після своєї смерті юнаки Чарльз Роуленд та Едвін Пейн вирішують відмовитися від потойбічного життя, щоб залишитися на Землі та розслідувати злочини, пов’язані з надприродними подіями.

Сюжет нового підліткового серіалу від Netflix заснований на персонажах коміксів Vertigo, створених Нілом Ґейманом та художниками Меттом Вагнером і Малкольмом Джонсом-третім. Вперше Роуленд та Пейн з’явилися на сторінках 25 випуску «Пісочного чоловіка» у квітні 1991 року.

«Наклз» / Knuckles

Жанр: пригодницький комедійний екшн
Дата прем’єри: 26 квітня
Реліз: Paramount+

Дія серіалу відбувається між подіями другого та третього фільмів про Їжака Соніка (вихід триквела планується до виходу у грудні). За сюжетом Єхидна Наклз береться за навчання заступника шерифа Вейда Уіппла, щоб той осягнув шлях воїна-єхидни.

Цей спіноф фільмів про синього мегашвидкого їжака розширює кінофраншизу, засновану на культовій серії відеоігор від Sega. Ідріс Ельба повертається до ролі Наклза, а точніше — до озвучення титульного персонажа. Також у проєкті очікується поява і самого Соніка.

«Завіса» / The Veil

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 30 квітня
Реліз: Hulu

Історія запеклого протистояння двох жінок, одна з яких володіє страшним секретом, а друга усіляко намагається розкрити його. «Завіса» — новий проєкт відомого англійського кінематографіста Стівена Найта, головні ролі у якому виконали зірка антиутопії «Оповідь служниці» Елізабет Мосс та ліванська акторка Юмна Мараван.

Продовження серіалів

«Вокер» / Walker 

Жанр: кримінальна драма, сучасний вестерн
Дата прем’єри: 3 квітня
Реліз: The CW
Сезон: 4

Рімейк популярного телевізійного шоу «Вокер, техаський рейнджер» з легендарним Чаком Норрісом у головній ролі, який транслювався з 1993 по 2001 роки. Нині партія крутого техаського рейнджера дісталася Джареду Падалекі, котрий узявся до участі в проєкті після багаторічних знімань у культовому «Надприродне».

«Великі гроші» / Loot 

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 3 квітня
Реліз: Apple TV+
Сезон: 2

До ролі новоспеченої мільярдерки Моллі Веллс повертається Мая Рудольф у другому сезоні комедійного шоу від Apple.

«Зоряний шлях: Дискавері» / Star Trek: Discovery

Жанр: пригодницька наукова фантастика
Дата прем’єри: 4 квітня
Реліз: Paramount+
Сезон: 5

Шостий серіал із всесвіту «Стар Трек», який розповідає про екіпаж зорельота «Дискавері», доходить до свого п’ятого і фінального сезону.

«Алекс Райдер» / Alex Rider

Жанр: шпигунський екшн-трилер
Дата прем’єри: 5 квітня
Реліз: Amazon Freevee
Сезон: 3

На початку квітня також стартує третій сезон шпигунського трилера «Алекс Райдер», заснованого на однойменній серії романів Ентоні Горовиця. За сюжетом підрозділ MI-6 вербує підлітка Алекса Райдера для виконання спеціальних завдань.

«Маяк 23» / Beacon 23

Жанр: науково-фантастичний психологічний трилер
Дата прем’єри: 7 квітня
Реліз: МGМ+
Сезон: 2

У цій історії, події якої відбуваються у 23 столітті, химерним чином переплітаються долі урядової агентки Астер та колишнього військового Галана. Обидва опинилися в пастці всередині одного з багатьох Маяків, що служать орієнтиром для міжгалактичних мандрівників.

Сюжет заснований на однойменній серії оповідань Г’ю Гоуї, відомого насамперед завдяки науково-фантастичній книжній серії «Бункер», котра, до речі, теж отримала екранізацію. Другий сезон виходить на диво швидко після завершення першого у грудні минулого року.

«Квиток долі» / The Big Door Prize

Жанр: комедія
Дата прем’єри: 24 квітня
Реліз: Apple TV+
Сезон: 2

В одному з супермаркетів звичайного американського містечка раптово з’являється автомат, здатний передбачати долі. Така цікава зав’язка та її подальший розвиток ґрунтуються на однойменній книзі М. О. Волша.

«Вони» / Them

Жанр: антологія жахів
Дата прем’єри: 25 квітня
Реліз: Prime Video
Сезон: 2

Має продовження й антологія жахів «Вони», другий сезон якої отримав підзаголовок «Страх». Дія відбуватиметься у Лос-Анджелесі у 1991 році, коли місто накриє серія жорстоких убивств. Поліціянтка Дон Рів сповнена рішучості зупинити душогуба, але по мірі наближення до цілі щось зловісне охоплює героїню та усю її родину.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: