Огляди Пристрої 27.02.2024 о 10:00 comment views icon

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням

Неймовірно доступний контролер з подвійним режимом роботи, непоганою автономністю та блискавично швидким підключенням – GamePro MG650 не претендує на звання найкращого, але за свої гроші має чим здивувати. Протестували геймпад в синтетичних програмах, відеоіграх, оцінили ергономіку, пошукали переваги та недоліки.

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням
GamePro MG650
649 грн.

Плюси:

робота двох режимах (Xinput + Dinput); миттєве і просте підключення однією кнопкою; непоганий радіус дії приймача; низька вартість; відносно тихе клацання клавіш;

Купити в Elmir.ua

Мінуси:

великі мертві зони та кнопки замість тригерів; якість матеріалів; нестабільні затримки вводу; немає Bluetooth підключення для смартфонів та посередня сумісність; слабка вібрація;

Купити в Elmir.ua
6.7/10
Оцінка ITC.ua

Комплектація та паковання

В комплект GamePro MG650 входить контролер, micro USB кабель та радіоприймач. Розмір останнього мізерний, але це не заважає йому добре ловити сигнал, про що буде далі мова.

Кріплення для смартфона немає, адже модель не позиціюється виробником, як мобільний геймпад. Приємним бонусом є інструкція українською мовою (лише українською). Ще з коробки зрозуміло, що GamePro MG650 робився спеціально під український ринок, адже не знайшли навіть жодного надпису російською мовою.

Інструкція максимально проста, адже GamePro MG650 має мінімальну кількість режимів роботи, що стане його перевагою і недоліком одночасно, але про це дещо нижче. Головне, що навіть людина похилого віку чи дитина, яка ніколи не брала в руки подібний пристрій, без проблем розбереться з тим, як під’єднати його.

Дизайн, ергономіка GamePro MG650

Візуально ігровий пульт GamePro MG650 копіює популярні рішення від Microsoft, але схожий більше не на застарілий Xbox 360 Controller, а на сучасні версії. Вага контролера невелика, якість матеріалів також. Місцями помітні зазори, але нічого не скрипить і не розвалюється. Корпус монолітний і з першого погляду надійний.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

По боках є невеликі гумові накладки, щоб пристрій не вислизав зі спітнілих рук. Поверхня пластмаси матова, відбитки пальців майже не збирає. Варто відзначити тихі клавіші. Відносно оригінального Xbox Series Controller шуму справді менше. Сильно клацають тут лише бампери RB, LB.

Пристрій має непоганий вигляд, хоча якість матерів цілком відповідає його ціновій категорії. Наївно очікувати преміального продукту за ці гроші. Іншим питанням є його витривалість, а точніше те, як себе покаже пристрій через рік інтенсивних ігрових сесій. Це зможе сказати лише власник GamePro MG650.

Підключення, сумісність, налаштування

Пристрій підключається до комп’ютера чи консолі з допомогою комплектного донгла. Таким же чином потрібно з’єднувати його зі смартфоном, але вже свого роду «костилі». Для підключення до телефону потрібен OTG перехідник. Виробник не позиціює цей контролер як рішення для мобільних геймерів, тому в комплекті також немає тримача для смартфона.

Радіус дії приємно здивував – користуватись контролером можна на відстані кількох метрів від комп’ютера, навіть через стіну. Щоправда, один раз було короткочасне відключення на 100-300 мс, та згодом геймпад запрацював. Неприємно, але після деяких моделей (які були на тестах в ITC і мали шалені затримки на відстані) все більш ніж адекватно.

Головною перевагою девайсу є швидкість і простота з’єднання. Більшість китайських геймпадів потребують певної комбінації клавіш для того, щоб працювати з ПК, консолями чи телефонами. Наприклад, Gamesir T4 Pro має 4 режими для підключення, для кожного з них потрібно затискати на 3-5 секунд дві клавіші та лише тоді геймпад запрацює.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

У випадку з GamePro MG650 натискаємо середню кнопку і через 100-200 мс геймпад працює, незалежно на якій відстані знаходимось від ПК – простіше не буває. В сплячий режим девайс переходить автоматично, вручну його вимкнути неможливо.

Після ще одного китайського No-Name контролера S3, який був на огляді минулого року, це справді зручно. Нагадаємо, що там окрім натискання певної комбінації клавіш потрібно було ще й перейти в режим Xinput ще однією комбінацією клавіш.

Обмеженість GamePro MG650 (тобто не найкраща сумісність зі всіма девайсами) є одночасно недоліком та перевагою з неймовірно простим підключенням до ПК. Як і більшість подібних геймпадів, герой огляду підтримує режими роботи Xinput та Dinput.

Останній використовується в старих іграх, які вийшли до появи Xbox 360. Це значить, що GamePro MG650 чудово підходить для ретро геймерів. За замовчуванням геймпад вмикається з Xinput, а для зміни режиму затискаємо центральну кнопку. Оригінальний Xbox Series Controller не дає такої можливості.

Крім роботи з комп’ютером GamePro MG650 підтримує PS3, але на жаль не було можливості це протестувати на власному досвіді. В теорії цей контролер міг би бути непоганою заміною комплектних безпровідних геймпадів до Sony PlayStation 3, якщо в когось ще є такий раритет.

Вібрація, точність, мертві зони GamePro MG650

Мертві зони великі, іноді до 10-15 градусів. Грати в онлайн шутери важко, так само непросто змагатися в F1 2022 на кіберспортивному рівні, адже руль поводить себе неточно. Бампери дискретні, тобто це звичайні клавіші. В стрілялках воно не відчутно, а от фанати перегонів будуть незадоволені.

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням

Затримки низькі, але нестабільні, іноді показники стрибають до 50 мс. Враховуючи великі мертві зони та загальну невисоку якість, для GamePro MG650 це не є серйозним недоліком. В будь-якому випадку його не будуть використовувати кіберспортивно налаштовані геймери, які хочуть досягнути максимальних результатів у Fortnite, Battlefield 2042, Call of Duty Warzone, Apex Legends тощо.

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням

Вібрація не надто погана сама по собі, але надто слабка. При стрільбі з шестиствольного кулемета в Lara Croft and the Temple of Osiris ледь чутно шарудіння моторів, які більше нагадують писк дроселів. Витягуємо Railgun і тактильний відгук відчувається значно сильніше, але до якості вібрації оригінального геймпада Xbox дуже далеко.

Найпростіше вимикати вібро, що позитивно вплине на автономність пристрою. Виробник заявляє про 8 годин, що схоже на правду. За весь час тестування так і не посадили геймпад до кінця. Можливо, з тактильним відгуком цей показник впаде до 5 годин. Воно того не вартує, адже більше дражнить і відволікає через свою погану реалізацію.

З такими характеристиками GamePro MG650 не підійде онлайн стрілялок, важких перегонових симуляторів, реалістичних авіа симуляторів тощо. Втім, герою огляду можна пробачити деяку кількість недоліків, якщо користувач казуальний геймер з низькими вимогами до апаратного забезпечення.

Ціна та конкуренти

Огляд GamePro MG650: ультрабюджетний геймпад з миттєвим підключенням

Вартість GamePro MG650 починається від 650 гривень, що вельми гарно з його характеристиками. В цій ціновій категорії є чимало моделей, але більшість з них так чи інакше нестимуть компроміси. Розглянемо декілька найближчих конкурентів з безпровідним режимом роботи.

Defender X7 має дизайн класичного контролера Xbox 360, оснащений вбудованим акумулятором, сумісний з PS3 і також вміє працювати у двох режимах. Ціна 700 грн.

XTRIKE ME GP-43 сподобається тим, хто звик до класичного розміщення стіків, як в Sony PlayStation. Перевагою є підтримка смартфонів на базі iOS. Ціна 800 грн.

iPega PG-9157 не надто свіжий, але добре сумісний зі смартфонами.  В пріоритеті цей контролер підійде для любителів мобільних відеоігор. Ціна 780 грн.

 

6.7/10
Оцінка ITC.ua
Автономність
6
Точність, мертві зони
5.5
Затримки, інтерфейси
7
Дизайн, ергономіка, матеріали, якість збирання
5.5
Ціна
9.5

Висновок:

Якби не низька вартість, GamePro MG650 не можна було б рекомендувати до покупки, але за теперішньої цінової політики це хороший геймпад з непоганими можливостями. Попри величезні мертві зони, не надто високу якість збирання з зазорами в корпусі, відсутність аналогових тригерів, слабку вібрацію та обмежену сумісність пристрій залишив багато приємних вражень від використання.

Блискавично швидке підключення однією клавішею, тихі кнопки та робота як з новими, так і зі старими відеоіграми в комбінації з низькою вартістю – це все дає шанс GamePro MG650 поселитися в домі невибагливого геймера. Якщо вас не цікавлять кіберспортивні шутери та складні симулятори, то герой огляду навряд чи розчарує, а фанати ретро забавок будуть тим більше задоволені.

Купити в Elmir.ua

Висловлюємо подяку магазину Telemart.ua за наданий на огляд геймпад GamePro MG650.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: