Огляди Огляди 11.10.2022 о 12:00 comment views icon

Огляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функції

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Сьогодні на огляді нові внутрішньоканальні бездротові навушники Apple AirPods Pro 2, які отримали покращене звучання та деякі нововведення, пов’язані з пошуком навушників та їх експлуатацією. Розглянемо відмінності та оновлення щодо попередньої версії, а також досвід експлуатації у парі з iPhone.

4.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: звук, шумозаглушення, система об'ємного звучання, ергономіка, акумулятор, локатор та звуковий сигнал
Мінуси: маркий корпус кейсу та навушників, погана стійкість до зовнішніх факторів

Пакування та комплектація

Квадратна біла коробка з фактурним зображенням навушників нічим не відрізняється від попереднього покоління, так що при швидкому огляді, без прочитання тексту на пакуванні, покупець навіть не зрозуміє яка перед ним версія TWSОгляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функціїОгляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функціїTrue Wireless Stereo.

Огляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функції

Усередині коробки знаходиться наступний комплект:

  • AirPods Pro 2
  • Зарядний кабель USB-C на Lightning
  • 3 пари силіконових амбушюр
  • документація

Дизайн та ергономіка

Зовнішньо навушники також не зазнали істотних змін і самі затички виглядають як попереднє покоління.

Огляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функції

Зміни було внесено до зовнішнього вигляду кейса: тепер на ньому можна побачити динамік та вушко для кріплення ремінців. У навушників і кейсу так само є захист від поту і вологи, як і в попереднього покоління. Білий корпус досить легко дряпається, так що найкраще використовувати AirPods у парі із захисним чохлом, що зводить нанівець нове вушко для кріплення, оскільки більшість сторонніх виробників і так комплектують захисні чохли такими вушками. Але воно буде корисним тим, хто використовує Подси без захисту.

Онлайн-курс Pyton.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Навушники сидять добре у вухах практично будь-якої форми і не випадають із них навіть під час активного заняття спортом чи бігу, за умови правильно підібраних амбушурів. Мені з коробки підійшли M-ки, хоча зазвичай з дротовими навушниками доводиться використовувати розмір S. Також на ринку є велика кількість варіантів від сторонніх виробників, включаючи пінні насадки, так що з посадкою проблем виникнути не повинно. Вага навушників не змінилася і після початку використання практично відразу забуваєш про те, що в тебе у вухах щось є.

Кейс залишився таким самим легким і компактним. Обтічна форма дозволяє легко витягати навушники навіть із кишень вузьких джинсів. Але ця ж обтічність і легкість робить його слизьким і марким, тому рішення в дусі компанії привертаючи увагу, але спірне.

Звук Apple AirPods Pro 2

У AirPods Pro 2 суттєво прокачали звучання, що, мабуть, є головною та найістотнішою зміною. Якщо попереднє покоління було досить спірним і не могло тягатися за рівнем звуку з мелодійнішими моделями від інших виробників, то нові Подси піднялися на сходинку вище. AirPods Pro 2 отримали глибший бас, але спостерігається перевантаження низькими частотами. Верхні частоти м’які та деталізовані. Середина інформативна, що особливо помітно на інструментальних та важких композиціях. Загалом нова версія звучить так, як і мало звучати попереднє покоління, щоб не залишити покупцям вибору, але стратегія бренду не дозволяє робити добре одразу, видаючи покращення дозовано для збереження високих показників продажів.

Також було зроблено відчутний акцент у просторовому аудіо, яке робить різницю між поколіннями ще помітнішою. Навушники все ще відстають від тих же Sennheiser Momentum за яскравістю подачі, але виграють за універсальністю та ергономікою. Про порівняння з якісними дротовими навушниками все ще не йдеться, але AirPods Pro 2 наблизилися до вершини бездротового компактного аудіо.

Запас гучності все ще невеликий мені вистачало його тільки в тихому оточенні або на вулиці з увімкненим заглушенням шумів. На важких композиціях постійно хочеться трохи додати звуку, але така можливість обмежена через негативний вплив на слух і прискорений розряд батареї, а Apple не потрібно ні те, ні інше.

Онлайн-курс Pyton.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Шумопридушення та нові функції

Підключення та перше налаштування Apple AirPods Pro 2 також залишилося незмінними і виглядають наступним чином:

Додали досить зручне регулювання рівня гучності за допомогою жестів. Під час проведення по ніжці одного з навушників гучність змінюється залежно від напрямку. Датчик не надто чутливий і реагує з деяким запізненням, що, ймовірно, було зроблено навмисне.

У нових TWS Apple трохи прокачали систему заглушення шумів і покращила мікрофони, що позитивно позначилося на досвіді використання навушників – їх однаково комфортно використовувати в шумному місці, біля жвавого шосе, метро та на вулиці у вітряну погоду. Це один з найм’якших шумодавів на ринку, але все ж таки багато людей залишаються чутливими до нього та особисто мені не комфортно ходити з включеним ANCОгляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функціїОгляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функціїActive Noise Cancelling. Так що попри м’якість переважну частину часу Apple AirPods Pro 2 використовувалися з вимкненим придушенням шумів або в режимі проникності, яка теж працює добре. Коли мікрофони навушників включені виходить ефект суперслуху через надмірне посилення деяких звуків на які ти не звертаєш уваги без них.
Огляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функції

Нові Apple AirPods Pro 2 тепер можна не тільки знайти за допомогою локатора, а й увімкнути динамік, що видає досить гучний і легко помітний звук – тепер знайти навушники стало ще простіше, але переплачувати за таку опцію навряд чи варто. Також Подси тепер видають звукові сигнали при низькому заряді акумулятора і на початку заряджання (сигнали можна вимкнути в налаштуваннях).

На особливу увагу заслуговує функція об’ємного звуку – вона істотно покращує звучання, роблячи його більш об’ємним і насиченим, що позитивно впливає на враження від прослуховування. Під час тестування я практично не вимикав її; функцію настільки якісно вдалося реалізувати, що вона створювала лише позитивний ефект на всіх жанрах музики які брали участь в тестуванні.

Опцію, яка закріплює джерело звуку щодо положення голови користувача, для себе знайшов безглуздою, оскільки весь час тестування навушники використовувалися в основному зі смартфоном. Але функція однозначно цікава та реалізована на високому рівні, як і всі фішки Apple, розраховані на вау-ефект.

Автономність Apple AirPods Pro 2

Від одного заряду навушники без кейса живуть близько шести годин, що за мого сценарію використання на практиці довелося перевіряти примусово, оскільки я рідко слухаю музику більш як чотирьох годин поспіль. Кейс дає ще 24 години заряду, тому сумарно користувач отримує близько 30 годин прослуховування музики або 24 годин розмов телефоном. Функції шумоподавлення та просторового аудіо не сильно впливають на швидкість розряду та з’їдають по пів години від часу роботи акумулятора.Огляд навушників Apple AirPods Pro 2: суттєве покращення звуку та нові функції

Навушники достатньо закинути в кейс на 5 хвилин, щоб отримати ще годину прослуховування. Отже, за час відпочинку від прослуховування (за 15-20 хвилин) їх можна зарядити достатньо, щоб не перериватися для цілеспрямованої зарядки.

Ціна та конкуренти

На сьогодні ціна на Apple AirPods Pro 2 складає 13 199 грн. Для порівняння вартість попереднього покоління Apple AirPods Pro коливається в районі 8 199 грн, що є дуже відчутною різницею і якщо додаткові функції не є такими вже вирішальними, то зміни у звуку суттєві. Тож кожному користувачеві доведеться на слух вирішити чи варто переплачувати 5 тис. грн за зміни чи ні.

З найближчих конкурентів з якості звучання та ергономіки можна виділити Sennheiser Momentum True Wireless 3 за 9 447 грн, Sony WF-1000XM4 за 9 122 грн і Google Pixel Buds Pro за 10 474 грн. Ці моделі не поступаються за звучанням навушникам від Apple, але програють за ергономікою та відсутністю фішок екосистеми бренду, таким як безшовне перемикання між пристроями та пошук на карті.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!

Висновок:

Apple AirPods Pro 2 – хороші бездротові навушники, що покривають всі потреби пересічного користувача, особливо перебуваючи в екосистемі інших пристроїв бренду. Ціна на новинку висока, але враховуючи практично ідеальну ергономіку, підвищену якість звуку та одне з кращих шумозаглушень на ринку, знайдеться багато охочих переплатити за нову версію.
Для тих хто не почує помітної різниці між актуальним та попереднім поколінням – є чудова можливість купити AirPods Pro за старими цінами або альтернативи від інших брендів.

Apple AirPods Pro 2 надано для огляду магазином Stylus.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: