Статті Статті 22.12.2023 о 10:00 comment views icon

Початок роботи з React: базові курси для підготовки розробників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Teslenko-96x96.jpg

Ірина Тесленко

Автор статей

Початок роботи з React: базові курси для підготовки розробників

Розробка вебзастосунків за допомогою бібліотеки React дозволяє зробити інтерактивні інтерфейси, що покращує користувацький досвід і спрощує взаємодію з програмою. Знання React стане гарним доповненням для стека технологій, які опанував розробник. Для початку навчання варто базово розуміти концепції JavaScript, HTML та CSS, а також мати уявлення про структуру проєкту та систему управління пакетами (npm чи yarn). 

React ідеальний інструмент для створення односторінкових застосунків, де мінімізується перевантаження сторінки. Завдяки простоті використання, великій спільноті розробників і хорошій продуктивності, React активно набуває популярності з моменту випуску у 2013 році та зберігає цей тренд на сьогодні. 

Головна сфера застосування React оточує розробку систем соціальних мереж, адміністративних панелей та інтерактивних інтерфейсів для масштабних проєктів. Якщо вас цікавлять подібні ніші, то вам може знадобитися ця добірка навчальних програм. 

React Basics

React

Оскільки React був розроблений компанією Facebook, то першим курсом для ознайомлення пропонується створений спеціалістами з Meta. Цей курс є частиною комплексних програм і адаптований для студентів з початковим рівнем знань. Складається з чотирьох модулів: компоненти React; дані та стан; навігація, оновлення та ресурси; створення першого додатку на React. 

На курсі розглядають основні концепції, на яких побудована бібліотека React, однак простота викладення дозволить опанувати всі навички, що необхідні для створення швидкого та масштабованого застосунку. За результатами навчання студент зможе використовувати компоненти для візуалізації переглядів, де дані змінюються з часом, розробляти сайти та застосунки з можливістю масштабування та підтримки, використовувати форми для взаємодії користувача з вебсторінкою і тому подібне. 

На курс вивчається комплексний стек технологій: React.js, JSX, HTML, CSS, JavaScript і VSCode. Найкраще курс підійде для тих, хто цікавиться мобільною розробкою та має мінімальний рівень попередньої підготовки. 

React – The Complete Guide 2023 (incl. React Router & Redux)

React

Цей один з найпопулярніших курсів на платформі Udemy, який розповідає про передові практики, адже містить актуальну інформацію з найсвіжішими даними. У ньому передбачена комплексна програма для вивчення як самої бібліотеки React.js, так і існує можливість заглибитися у нововведення Hooks, бібліотеку управління станом застосунку Redux, бібліотеку для навігації React Router і фреймворк Next.js. 

Курс доволі великий, адже містить відео аж на 74 години перегляду, а також 38 вправ на кодування, практичні завдання та 54 статті. Програма розбита на 36 розділів, а це аж 740 лекцій, тому замало інформації точно не буде. 

Для навчання потрібне базове розуміння JavaScript,  HTML і CSS, також необов’язковим, але бажаним є знайомство з ES6. Окрім теоретичних лекцій, навчальна програма містить демонстраційні проєкти, тому навчання сфокусоване на прикладному форматі. Також після оновлення курс отримав розділ про анімацію програм React за допомогою Framer Motion. 

Онлайн-курс React

React

Цей курс від комп’ютерної школи Hillel належить до Advanced рівня складності, адже вимагає попереднього досвіду у розробці (HTML, CSS і JavaScript). Програма позиціюється як підвищення кваліфікації для Front-end розробника, якому для роботи зі складними застосунками пропонується використовувати React. 

На курсі можна буде випробувати свої знання на прикладних проєктах і типових задачах, які виникають при роботі над створенням односторінкових застосунків. Окрім бібліотеки React, також вивчаються Single Page Application та Material UI. 

Програма курсу складається з вивчення основ React, роботі з віртуальним DOM, ознайомлення з компонентами, їх станами та життєвим циклом, роботі з функціями React Hooks, запитами та зі станом (flux, redux), а також опанування маршрутизації. 

Фінальним етапом навчання стане робота над власним React-проєктом. Бонусом для кожного студента виступає можливість проходження HR-тренінгу з фахівцем школи. 

Онлайн-курс Next.js

React

А для тих, хто вже має досвід роботи з React, на платформі Hillel існує окремий курс для вивчення фреймворку Next.js. Цей інструмент значно спрощує створення універсальних або серверних React-додатків та надає зручні засоби для статичної та динамічної генерації сторінок.  

Студенти опанують поглиблені можливості Next.js, засоби серверного рендерингу, статичної генерації, оптимізації продуктивності та налаштування маршрутизації. Також курс розповідає про Zod (бібліотеку для валідації даних у JavaScript/TypeScript) і Zustand (бібліотеку управління станом для React-додатків). 

Програма розбита на 18 занять і починається з розгортання проєкту, встановлення залежностей і визначення його структури. Фіналом навчання стане виконання дипломного проєкту, на якому можна буде випробувати всі отримані теоретичні знання. 

React Native – The Practical Guide [2023]

React

На платформі Udemy також виділений окремий курс про фреймворк React Native. Він дозволяє працювати за допомогою JavaScript та використовувати бібліотеку React при розробці нативних додатків для платформ Android та iOS. Окрім основних функцій React Native студент дізнається про поглиблені можливості застосування, розробці кросплатформних мобільних програм без знання Swift, ObjectiveC або Java/Android. 

Програма курсу розбита на 19 секцій, що містить 290 коротких лекцій загальною тривалістю майже 29 годин. Після проходження цього навчання розробник буде знати все про адаптивний дизайн, який працюватиме на пристроях різних розмірів, а окрім роботи над власним прикладним проєктом дізнається про процес розміщення застосунку у магазинах App Store або Play Market.

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: