Огляди Кіно 09.07.2023 о 10:00 comment views icon

Рецензія на фільм «Родичі поза законом» / The Out-Laws

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на фільм «Родичі поза законом» / The Out-Laws

7 липня на Netflix вийшов комедійний бойовик «Родичі поза законом», над яким працювала компанія Happy Madison Адама Сендлера. Тож ще до перегляду досвідчений глядач міг приблизно здогадуватися, якого роду кіно на нього чекає. У цій рецензії розповідаємо, чи достатньо якісним вийшов фільм, щоб можна було говорити про гарне дозвілля.

3
Оцінка ITC.ua
Плюси: хороша комедійна складова, приємний акторський склад, непоганий екшн та динаміка оповіді, майже повна відсутність гумору, котрий сприймається як безглуздий несмак, проєкт виявляється навіть трошки кращим, ніж можна було очікувати до перегляду
Мінуси: на жаль, фільму не вдається стрибнути вище голови, адже це просто приємна комедія на один раз, яку ви навряд чи коли-небудь згадаєте, а про недоліки на кшталт типовості сюжету немає сенсу говорити, бо це і так зрозуміло, сумнівний гумор теж є

«Родичі поза законом» / The Out-Laws

Жанр комедійний бойовик
Режисер Тайлер Спіндел
У ролях Адам Дівайн, Ніна Добрев, Пірс Броснан, Еллен Баркін, Майкл Рукер, Лорен Лапкус
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

В успішного банківського менеджера Оуена Браунінга життя складається якнайкраще. На роботі справи йдуть добре, а ще хлопець от-от одружиться з красунею Паркер. Незадовго до весілля дівчина сповіщає про те, що її батьки все-таки зможуть відірватися від нагальних справ та завітати в гості до доньки на свято. Тепер Оуен нарешті познайомиться з шановними містером та місис Макдермотт.

І все б нічого, якби одного разу у банк до невдачливого менеджера не навідалась пара грабіжників. З якогось дива вони володіли необхідною для відкриття сховища інформацією, що дуже сильно полегшило їм роботу. Під час пограбування Оуену вдалося помітити декілька дрібниць, завдяки яким він дійшов висновку, що в цей самий момент банк грабують майбутні тесть та теща.

Рецензія на фільм «Родичі поза законом» / The Out-Laws

«Родичі поза законом» — кіно надто невибагливе та просте, щоб претендувати на щось більше, ніж надання хорошого настрою глядачу у п’ятничний чи суботній вечір. Треба сказати, що з цим завданням стрічка непогано справляється.

Побоювання щодо якості гумору виникали через студію-виробника. Для тих, хто знайомий з опусами Happy Madison Адама Сендлера, давно не секрет, наскільки жахливими можуть бути їхні проєкти. На щастя, це не той випадок, і горезвісна дурнуватість не змогла затьмарити дійсно хороші епізоди, яких тут вистачає.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Сюжет не пропонує жодного сюрпризу, а на тему знайомства з батьками другої половинки напередодні весілля у жанрі висловились вже досить вичерпно, Бен Стіллер не дасть збрехати.

Рецензія на фільм «Родичі поза законом» / The Out-Laws

В якийсь момент фільм перестає бути просто комедією про тяганину з сімейними відносинами та різко перекваліфіковується у комедію-пограбування з елементами бойовика. Тоді ж пожвавлюється динаміка, і це той момент, заради якого на новинку варто звернути увагу.

Адже коли історія доходить до кримінальної точки неповернення, в ній проявляються найкращі якості «Родичів». Звісно, навіть тоді фільм не перестає бути дурнуватим, але це здоровий ідіотизм, майже адекватний у контексті заданого напрямку. А найголовніше — сюжет практично позбавлений типових сендлерівських перегинів (сам Сендлер виступає продюсером), від яких завжди стає ніяково.

Багато місцевих жартів викликають щирий сміх. Символічне вітання Джеймсу Бонду це кумедно (а який агент 007 найкращий для вас?). Жарт з пістолетом-тортом — чудово. А навіжений Адам Дівайн в образі Шрека — по-хорошому крінжово.

Рецензія на фільм «Родичі поза законом» / The Out-Laws

Вся ця відверто весела дурня підкріплюється приємним акторським складом.

Еллен Баркін та особливо Пірсу Броснану навіть робити нічого не треба, щоб викликати симпатію. Дівайн грає повного ідіота та іноді трохи переборщує з джимкеррівськими кривляннями, але добре вписується у загальну картину. Ця трійця — головна ударна сила тутешньої комедійної складової, і цього цілком достатньо, щоб розважити втомлений люд.

Два десятиріччя тому бовдур Джонні Інгліш дозволяв собі витанцьовувати прямо на труні під час похорону. Головний герой «Родичів поза законом» йде далі і прокочується інкасаторською вантажівкою по всьому цвинтарю, знищуючи усе по дорозі. Так і сам фільм несеться на нормальних обертах вперед і не бачить ніяких перешкод на шляху до доставлення гарного настрою своєму глядачу.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Висновок:

«Родичі поза законом» справляє приємне враження. Це в міру весела та чесна з глядачем нісенітниця, яка зовсім не цурається свого не надто привабливого статусу. І правильно робить


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: