Огляди Серіали 15.04.2023 о 11:00 comment views icon

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/InShot_20211019_133817124-96x96.jpg

Денис Федорук

Автор статей та рецензій

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

13 квітня на Netflix вийшов новий кримінальний серіал «Чоловік із Флориди». У ньому на тлі сонячних флоридських пейзажів розгортатимуться дуже темні справи. В рецензії нижче розповідаємо чи цікаво за ними спостерігати.

2.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: приємна картинка, пожвавлення подій ближче до фіналу шоу, присутність декількох захопливих моментів
Мінуси: млявий темп оповіді, величезна кількість зайвих персонажів і сюжетних ліній та, як наслідок, діалогів і сцен, невиразна комедійна складова, слабенька інтрига, передбачуваність, відсутність української озвучки

«Чоловік із Флориди» / Florida Man

Жанр кримінальне драмеді, трилер, детектив
Режисери Хайфа аль-Мансур, Мігель Артета, Джуліан Фаріно, Кевін Брей, Кларк Грегг
У ролях Едгар Рамірез, Еббі Лі, Кларк Грегг, Пол Шнайдер, Ентоні ЛаПалья
Прем’єра Netflix
Рік випуску 2023
Сайт IMDb

Поліцейський Майк Валентайн опинився у Вегасі та виявив у собі шалену тягу до азартних ігор. Ця адикція коштувала Майку кар’єри копа та щасливого подружнього життя з колегою Айріс. Через борги він змушений працювати на філадельфійського кримінального авторитета з нестерпним ім’ям Мосс Янков.

Цей неприємний тип вирішив подарувати своїй дівчині Деллі красивий білосніжний BMW, а та взяла та й втекла на цій машинці десь у Флориду. Валентайн, за дорученням боса, змушений відправитись туди ж, у свій рідний штат, та знайти утікачку. Але романтичні почуття до красуні, перспектива заволодіти справжнім скарбом та деякі інші обставини сплутують усі карти новоспеченому детективу.

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

Ще на початку року глядачі могли бачити кримінальні пригоди в Оклахомі, зокрема, в Талсі, де крутий Сильвестр Сталлоне впевнено демонстрував, що пороху у порохівницях в нього аж за край. А вже зараз нові розбірки проходять в іншому американському штаті. Його безтурботна сонячність і привітні бари на самісінькому березі океану разюче контрастують з суворими оклахомівськими ранчо та ковбойськими забігайлівками.

Онлайн-курс "Проджект-менеджмент у геймдеві" від Skvot.
Новий левел для тих, хто хоче поєднати менеджерські скіли та любов до ігор.Отримай необхідний скілсет та керуй командою в ігровій індустрії.
Детальніше про курс

Втім, від симпатичного серіалу зі Слаєм «Чоловік із Флориди» і успадкував чимало. Перш за все кримінальну направленість з нотками гумору, що покликана розрядити напружену атмосферу. Плюс сюжетну лінію Янкова, котрий, як і лиходій в «Королі Талси», прагне вийти з тіні авторитетного батька. А ще, звісно, англійського актора Річі Костера, що завітав сюди зовсім не надовго.

Проєкту бракує добре скроєної історії, де усім важливим елементам варто стати корисними та працювати злагоджено.

Натомість Aggregate Films Джейсона Бейтмана (його можна побачити у свіжому «Ейрі») пропонує перевантажений зайвими персонажами та другорядними лініями сюжет. Через це перегляд запоєм перетворюється на справжнє випробування, а такий іспит на терплячість мало кому до вподоби.

Сценаристи наче й залучили необхідні для якісної кримінально-комедійної історії складові. Тут вам і загадки, і неоднозначний герой з купою проблем, які треба вирішити, і запеклий негідник, і непередбачувана femme fatale, що стоїть між ними, і навіть полювання за скарбами. Або, скоріше, його імітація. Тобто маневрувати є куди, ще й погратися в неонуар можна.

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

В сюжет додали купу зайвого, а багаточисленним відгалуженням важко знаходитись поряд.

Темп оповіді сильно стрибає, а її роздутість просто катастрофічно згубна. Через сюжетну кволість епізоди здаються нескінченно довгими, майже як ноги австралійської супермоделі Еббі Лі. Це суто контент заради контенту.

Онлайн-курс "Проджект-менеджмент у геймдеві" від Skvot.
Новий левел для тих, хто хоче поєднати менеджерські скіли та любов до ігор.Отримай необхідний скілсет та керуй командою в ігровій індустрії.
Детальніше про курс

Особливо невдалою і зайвою бачиться лінія персонажа Кларка Грегга, котрого масовий глядач знає завдяки ролі Філа Колсона у всесвіті Марвел. Його заступник шерифа Кетчер виглядає настільки безглуздо, що й не гріх вжити модне слівце «крінж». Сам Грегг, до речі, став постановником частини епізодів.

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

Не додають динаміки флешбеки, найдавніший з яких сягає аж у доленосний 1715 рік. В цей момент може здатися, ніби ось-ось почнуть розповідати про майстерність та традиції львівських пивоварів. Але ні, на жаль чи на щастя, цього не відбувається і відчуття швидко вивітрюється.

Цікавіше стає тільки тоді, коли, лиха прикупивши, історії вдається дошкандибати до кульмінації.

Останні дві серії (або навіть півтори) додають хоч якоїсь інтриги та цим самим пожвавлюють глядацьку залученість. В усьому іншому «Чоловік із Флориди» становить кричущу посередність. Тож коли багатостраждальний Кетчер на виїзді зі штату покаже середній палець вивістці з написом «Сподіваємося, вам сподобалось у Флориді!», є шанс, що на душі стане трошечки тепліше.

Рецензія на серіал «Чоловік із Флориди» / Florida Man

Висновок:

«Чоловік із Флориди» ще по трейлеру не обіцяв нічого видатного. Але насправді все виявляється значно гірше, бо запропонувати цьому шоу практично нічого


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: