Дописи 22.02.2024 о 12:02 comment views icon

Мій особистий розвиток з Logitech

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/ca7ba01328b94f69ac2149dfffeb4fa2?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/ca7ba01328b94f69ac2149dfffeb4fa2?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

 Перше знайомство з комп’ютерними іграми у мене відбулось в 1995 році. Найпопулярніші ігри були: DOOM та C&C (Command & Conquer)- це часи процесорів Pentium 100, коли ігри записували на дискету 5,25, моніторів з захистом для очей, і так звісно, кактусом поруч. Сьогодні запитавши пересічну людину що таке IDDQD та IDKFA? Більшість з них надасть відповідь значення “Авада Кедавра”. Ігрові девайси, якщо їх так можна назвати, були клавіатура та мишка Mitsumi, останню з яких доводилось періодично чистити, діставати кулю, протирати пил.

Мій особистий розвиток з Logitech

 З 2000 року почались відчутні зміни у розвитку комп’ютерної промисловості: поява Windows Millennium, процесора AMD Duron, відеокарти NVIDIA Riva TNT, надало великий рушій для створення ігор. Перегонова відеогра Need for Speed: Porsche Unleashed – п’ята гра в серії Need for Speed, повністю присвячена автомобілям Porsche. Саме ця гра була для мене першою сходинкою до автокультури, збираючись з друзями біля одного комп’ютера встановити рекорд траси на однаковій машині, а допомагала нам клавіатура BTC 8110M, чим же вона була така чудова? А тим, що у неї було продубльовано клавіші керування або як кажуть в народі “стрілочки”. Це дійсно було зручно, адже, однією рукою ти керуєш, а іншою використовуєш газ та тормоз.

Мій особистий розвиток з Logitech

Подальші появи ігор, ігрових девайсів оновлювались все частіше та частіше. Орієнтуватись, що краще, які новинки, мені допомагав чудовий журнал “Домашній ПК”, бокс з CD дисками та журнали так і зберігаю. Цікаві відчуття відкрити сьогодні журнал за 2007 рік і дізнатись вартість монітора чи новинки ігор тих часів.

Мій особистий розвиток з Logitech

Настає ера шутерів та MMORPG: Counter-Strike, Quake, Unreal Tournament, Lineage, World of Warcraft. Відвідування комп’ютерних клубів та тренування вдома було як виклик – бути найкращим! Але в комп’ютерних клубах девайси не самі топові, а про килимки взагалі можна промовчати. Час від часу доводилось брати з собою свої девайси. Першим, дійсно,  ігровим девайсом було знайомство з компанією Logitech: стало придбання бездротової мишки Logitech G7 зі швидким перемиканням швидкості курсора та швидкою заміною акумулятора, а для топової мишки потрібна топова поверхня, на той час Razer eXactMat був ідеальним варіантом – дві сторони: “швидкість та контроль”.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Мій особистий розвиток з Logitech

Logitech G7 – залишила гарні враження та спогади, зараз лежить на полиці як музейний експонат. Інтенсивне використання, перепідключення до інших ПК чи банально пошкодження в рюкзаку призвело до некоректної роботи – періодично почав втрачатися зв’язок. Але цей ігровий девайс дав мені чітке розуміння PRO GAMING. На заміну Logitech G7 було обрано заступника Logitech G9 – це вже провідна мишка з колосальними перевагами над молодшою моделлю. Окрім перемикань швидкості та назначення дій кнопок кращим позиціонуванням курсора була можливість змінити розмір корпусу та вагу миші. Придбавши нову мишку було вирішено придбати і новий килим, вибір був – Razer Ironclad.

Мій особистий розвиток з Logitech

З шутерами, в цілому все зрозуміло,  Logitech G9 та Razer Ironclad для мене була чудова комбінація контролю та швидкості, а ще коли проти тебе грають на офісних мишках, стаєш для противників нечесним гравцем “Читер”. Для ігор жанру MMORPG, окрім вже перевірених часом Logitech G9 та Razer Ironclad допомагати прийшли дві клавіатури Logitech G13 та Logitech G15. Використання їх суттєво вплинуло на мій геймінг, це вже були не просто ігри, а робота кожного дня та ночі, а з підсвіткою саме вночі було дуже зручно. Найголовніше, що мені допомагали клавіатури Logitech G13 та Logitech G15 це будувати макроси. Коли тобі потрібно запустити “ботоферму”, девять акаунтів різних персонажів, один раз прописав логін та пароль, назначив макрос на відповідні клавіші і все, всі твої муки скінчились. Наступного разу тобі достатньо натиснути назначену клавішу з логіном чи паролем і все автоматично пропише у відповідну графу. Але це все тільки початок, адже під час запеклої битви з противниками, умовно 50х50 людей в онлайні, а не ботів і можливість ставити на паузу, тобі бракує часу розглядати клавіатуру та шукати клавішу для натискання якоїсь ігрової дії, чи вистрілити з лука, чи прочитати магічне  заклинання. А це буває від клавіш F1 до F12 в три ряди, доводиться ще і мишкою натискати. Втрачаєш час та концентрацію над битвою.

Мій особистий розвиток з Logitech

Але ці клавіатури з макросами це дійсно магія, призначити будь-яку комбінацію атаки чи лікування, будь-що, а тобі залишається тільки натиснути одну єдину клавішу – макрос не втрачаючи контроль над противником. Так завдяки клавіатурі Logitech G13 та Logitech G15 використанню макросів і вдалось налаштовувати великі масиви макросів, різних дій персонажів, що призвело до заробітку грошей в іграх, тоді це звучало дуже дивним. Цілодобово від 9 до 18 персонажів під керівництвом двох моїх помічників Logitech G13 та Logitech G15 здобували певні ігрові ресурси чи виконували нудні квести за які не завжди надавали винагороду, а такий момент розчаровує. Отже, ми можемо займатись своїми справами, піти на роботу в реальному житті, а у віртуальному нам допомагає Logitech.

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

Мій особистий розвиток з Logitech

 

Якщо Logitech G13 це виключно про макроси, то Logitech G15 ще доповненнями стали: підсвітка, мультимедіа, керування гучністю, перемикання пісень, підключення флеш-накопичувача. Зараз такими функціями нікого не здивуєш,  але тоді це було революційно, наче презентація iphone. Подальшим моїм розвитком і знайомством з ігровими девайсами став бездротовий геймпад Logitech WingMan Cordless Rumblepad II. Розуміння геймінгу з геймпадом, звісно, що вже був, але всі вони дротові. Перша приставка 8 біт клон Dandy та Sony Playstation 2, всі вони з дротовими геймпадами, а хотілось свободи, подалі від телевізора чи монітору. Всі ці мої бажання і були в Logitech WingMan Cordless Rumblepad II бездротовий з батарейками 2хАА та 10 програмованих кнопок, навіть якщо гра не підтримує геймпад, завжди можна самому назначити кнопки. Настав час комфортної гри, за стіл до монітору вже менше наближався, а рівень майстерності зростав і покращився.

Мій особистий розвиток з Logitech

Велике враження отримав від гри Gears of War, хоча і довелось програмувати кнопки, але це завдання на один раз, погрузився та завершив гру за одну сесію. Навіть сьогодні хочу зазначити, що такі ігри як: Gears of War, God of War, GTAHorizon – геймпад обов’язково. Logitech WingMan Cordless Rumblepad II + Need for Speed: Most Wanted саме тоді я зміг відчути різницю між грою на клавіатурі та геймпадом, звісно до клавіатури я вже не повертався коли грав гонки чи футбол. Кожна нова частина серії Need for Speed проходилась одним подихом.

Мій особистий розвиток з Logitech

Після придбання Sony Playstation 3, щоб насолодитись грою The Last of Us, вирішив спробувати гоночний симулятор, а саме: Gran Turismo і знову для мене нове відкриття. Геймпад та справжній гоночний симулятор це як на геймпаді, а не звичною мишкою грати стратегію, грати можна, але не варто. Вирішив придбати для легендарної серії Gran Turismo відповідно легендарне кермо за розумні гроші Logitech G27 Racing Wheel + Shifter. Проїхавши та звикнувши до керування, перемикання передач, змушує радіти як хлопчика якому батько дозволив покрутити руля в машині. Мінусом за весь час експлуатації керма можу відзначити тільки єдине – шум. Це дійсно дуже шумна база, грати вночі і нікому не заважати не вийде. Але настає день і ти знову гонщик Формула-1 чи Ралі-крос. Автосимулятори все більше і більше тебе поглинають у свою спортивну атмосферу, починаєш отримувати задоволення та ставити сам собі випробування. Пам’ятаю мені дуже сподобалась траса Tsukuba Circuit, авто я обрав Volkswagen Golf VI R, динаміка перегонів, перемикання передач, розчинило час навколо мене, я і не помітив як 40+ кругів вже проїхав. Logitech G27 Racing Wheel + Shifter + Gran Turismo рецепт мого розуміння автокультури, будування траєкторії, дистанцій до об’єктів, відчуття та контроль швидкості.

Мій особистий розвиток з Logitech

  Ігри пройшов, вони зайняли місце на полиці як ламповий спогад, ігрові девайси продані, але  завдяки їм я дійшов до свого улюбленого хобі Ралі-крос та Дрифт. Будую авто проект, вдосконалюю свої знання з ремонту та тюнингу, вдосконалюю навички водіння. Сімрейсинг сьогодні досяг великого технологічного розвитку, рухомі платформи та відеоігри у жанрі гоночного симулятора: Gran TurismoAssetto Corsa, Le Mans Ultimate, DiRT Rally 2.0 дають максимальне відчуття, як на справжній машині відчути перепади висот, нерівність дороги, зіткнення, пришвидшення, розрахувати кількість пального, вибір шин та їх характеристика. Недаремно на таких платформах тренують справжні автогонщики різних дисциплін. Сімрейсинг та ігрова індустрія буде і надалі розвиватись, ще багато чого можливо реалізувати, VR -окуляри, тактильні відчуття та запахи. В 1995 році для мене все тільки почалось і я поруч розвивався з ігровими та комп’ютерними технологіями, за цей час вони мені надали багато цікавого та емоційного. Але це не кінець все тільки починається і можливо ще колись, а можливо і через 29 років я залишу статтю про свої враження від нових технологій…

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Logitech G – найкраще ігрове обладнання для вашого ідеального ігрового місця: миші, клавіатури, гарнітури, ігрові керма та контролери, щоб вивести ваші перемоги на новий рівень.

Головний приз в конкурсіІгрове кермо Logitech G923 Racing Wheel and Pedals for PS5 / Playstation / PC, а також 8 додаткових призів у вигляді клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard – GL Linear.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: