Дописи 08.03.2024 о 14:44 comment views icon

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/avatar-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/avatar-150x150.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/09/avatar-150x150.png

Володимир

Шеф Кленсі Віггам

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Багато хто з читачів похилого віку (35+), бачили ігри фірми “Электроника”, серії «ИМ», так само – багато хто з вас особисто в них грав. “Ну, Погоди”, “Весёлые футболисты”, “Хокей”, “Тайны океана” та інші. Памʼятаєте як ходили чутки, що при досягненні 1000 очок у “Ну, постривай” заєць подарує квіти вовку, чи почнеться заставка “Ну, зачекай”? Я впевнений що хтось памʼятає)

А чи вдавалося вам перевірити цей міф особисто? Мені – ні, як і моїм знайомим чи друзям. Моя батьки, сестри та браття провели у цій грі години, але так ніхто того мультика чи якусь іншу заставку і не побачив. Я вірив, старався, але нанівець. 1000 яєчок я не зловив, мультик не побачив, квіти не отримав. Зараз, почитавши як влаштований тип дисплея що був у електроніці, зрозуміло – ніякого мультика, чи квітів там бути не могло… Але тоді я вірив!

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

Та чи знали ви що ця електроніка лише калька на японські портативні приставки Game&Watch? У той час, коли весь світ розвивався, вигадував новіше, крутіше, краще, якісніше – радянський союз лише брав чуже, змінював назву, адаптував під ринок снг та продавав під виглядом “советского качество сделанно в ссср”. Рекомендую для ознайомлення статтю Дмитра Спасюка “Плагіат електроніки срср: копії та підробки західної техніки“, в якій багато прикладів недобросовісного використання чужих ідей совєтамі.

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

На фото вище вже більш сучасна варіація культової Game&Watch, з Super Mario, трьома іграми про Link’a, та двома привітами з минулого “Рибалкою” та “Жонглером”. Я б відніс саме ігри серії Game&Watch до списку найскладніших ігор. Так дивишся – нібито і не складно, проте на 200-300-700 яйці, шарі чи рибі ти розумієш що все, приплив, концентрації нема, починаєш натискати не ті кнопки що потрібні і… програєш…

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

Проте хотів би розповісти про ще одну гру, яка викликала в мене багато страждань, і це не Cuphead. Вітайте, гра що витратила купу мого часу на розуміння куди йти і що потрібно робити. Legend of Zelda: Link’s Awakening. Гра вийшла у 1983 році, але почув я про неї лише коли отримав передзамовлений Game&Watch “Legend of Zelda”. Звичайно я витратив декілька годин на розпаковку та ознайомлення з усіма іграми на портативці. Запустив Пробудження Лінку, побігав пів години і все. Не зрозуміло що робити. Підходиш до проходу – там яма, стрибати як – незрозуміло. Біжиш до іншого проходу – великий камінь на дорозі, гра каже що “Ти занадто слабкий” і ти повертаєшся. Забігаєш до лісу – там єнот усипляє тебе і так постійно. Куди не підеш – пройти не можеш.

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

Зрозуміло що ніякого тренінгу, пояснень чи інструкцій у грі того часу не було, як і тут, тож я закинув того лінка. “Хай спить і не пробуджується” – вирішив я.
Але куди без але. Одного дня я побачив на популярному сервісі оголошень гру для Nintendo Switch. Ремастер тої “культової” гри, тож я все ж таки вирішив що пройду її на Game&Watch, але спочатку пройду ремастер на свічі. І локалізація на рос мову є, гра трохи підказує у яку сторону тобі потрібно йти, з ким балакати, шо робити.

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

Як я насолоджувався графікою та 60 FPS – ви не уявляєте. Гра відчувалась інакше. керування джойстиком, підказки, легкий доступ до інвентарю – це все поліпшувало складність гри. Але навіть у лайтовому, на мою думку, ремастері, я не зміг впоратися з лабіринтами без допомоги інтернету. Особливо наприкінці, коли я тупо стояв і не міг зрозуміти кому треба ту мітлу віднести та на що виміняти) Але я її зміг закінчити (годин 12 пішло на все). Прикро що тільки у ремастері. І прикро що пробудження лінку на гейм енд воч я знову відклав на невизначений термін. Одного разу я до нього повернусь і ми закриємо це питання. Якщо є питання по грі, щось цікавить – пишіть.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Почувайте себе вільно, та напишіть коментарях про свої “найскладніші” ігри, про те чи зібрали ви 666 яєць у “Ну, погоди”, чи заспівали ви пісню Рибі Вітрів на горі Тамаранч, чи ще щось від себе про важкі ігри.

Ігри з яйцями. Скільки яєць ти зловив?

Тіммі 2 (другий) приєднується до четвертого та третього з попередніх моїх записів і передає усім вітання. Залишайтесь з нами, і вже скоро познайомитесь з Тіммі першим)

Неможливо визначити найскладнішу гру. Проте можна виокремити певні, що залишились у памʼяті, завдяки своїм складним, заплутаним рівням, чи завдяки своєму ідіотському керуванню, чи швидкістю рухів що ця гра потребує, чи взагалі потребує рухів, чи ні. Для мене обидві ці гри закарбувалися у голові надовго, і я обовʼязково відремонтую контакт живлення на електроніці, та буду берегти її для наступного покоління.

P.S. Доречі, цікаво що обидві гри так чи інакше звʼязані з яйцями. Там ти їх ловиш, там пробуджуєш, тож назва статті саме на це і відсилає XD

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Logitech G – найкраще ігрове обладнання для вашого ідеального ігрового місця: миші, клавіатури, гарнітури, ігрові керма та контролери, щоб вивести ваші перемоги на новий рівень.

Головний приз в конкурсіІгрове кермо Logitech G923 Racing Wheel and Pedals for PS5 / Playstation / PC, а також 8 додаткових призів у вигляді клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard – GL Linear.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: