Дописи 17.05.2024 о 12:00 comment views icon

Огляд Аніме, Весна 2024р.

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Досить неочікувано, але читачам цікава аніме-тематика. А я що? Проти? Звісно, НІ. Тому вже другий випуск про Аніме сезону. В цей раз – Весна 2024р.

Минула тема про Зимовий сезон була заради пошуку аудиторії. Судячи з переглядів, експеримент був вдалий. В коментарях попросили додати нормальні назви аніме. Я додав, десь з моїм авторським перекладом. Сподіваюся, що реклама не сильно зібʼє форматування.

Огляд Аніме, Весна 2024р.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 3 / Коносуба: Богиня благословляє цей прекрасний світ! (3 Сезон)

НАРЕШТІ ДОЧЕКАЛИСЯ! Один з найкращих ісекаїв та комедій повертається на екрани телевізорів/моніторів через 7 років!!! Тим хто знає, пояснювати не треба. А для новачків: Сато Казума вмирає через зупинку серця  в нашому світі (про це окремий жорстокий жарт). Він зустрічає БАгиню і та пропонує переродитися в іншому світі отримавши супер силу. Казума довго думав та не знав, що взяти. БАгині набридло це, вони посварилися і Казума взяв її з собою. Небесна канцелярія згодилась і відправила їх обох до нового світу. І так почалися пригоди авантюриста Казуми, пʼянички-БАгині Акви та створення команди з EXPLOSION-дівчиною Мегумін та рицарем-мазохісткою Даркнесс. 

Щодо цього сезону: він прекрасно йде! Все як в ранобе! В цьому сезоні буде адаптація книги з Принцесою та Одруження Даркнесс. Оцінка 5 / 5. 

Курс-професія "Data Scientist" від robot_dreams.
Опануйте професію дата-саєнтиста з нуля та беріть участь у будь-якій справі: від розробки підходів для розв’язання завдань бізнесу до пошуку інсайтів для розвитку продуктів.
Детальніше про навчання

Огляд Аніме, Весна 2024р.

Tensei shitara Slime Datta Ken 3rd Season / Коли я переродився Слизом (3 Сезон)

Продовження відомої історії слимака Рімуру. І так, це теж ісекай. Якщо коротко: японця вбили, він переродився, розвивався і почав грати у Цивілізацію розвивати жителів лісу та будувати своє поселення з ними. Докерувався до знищення 50 тис армії людей, її поглинанням та становленням одним з Князів Темряви. Подумаєш, з ким не буває 🙂 До цього ми йшли 2 сезони та фільм. 

По цьому сезону 3 сезону: перші 2 серії нормальні, а потім лиття води. Поки оцінка 3 / 5.

 

Курс-професія "Data Scientist" від robot_dreams.
Опануйте професію дата-саєнтиста з нуля та беріть участь у будь-якій справі: від розробки підходів для розв’язання завдань бізнесу до пошуку інсайтів для розвитку продуктів.
Детальніше про навчання

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Mushoku Tensei II: Isekai Ittara Honki Dasu Part 2 / Реінкарнація безробітного: Історія про пригоди в іншому світі (2 Сезон Частина 2)

Мабуть, один з найкращих ісекаїв взагалі. Знову переродження японця в світі Меча та Магії. Ті хто слідкували за життям Рудеуса знають, що він не дуже звичайний персонаж зі своїми Конкретними тарганами в голові. 

Чим закінчилася попередня частина 2 сезону? Рудеус ВСЮ попередню частину лікував свою імпотенцію (я не шуткую!) та знайшов собі кохану і майбутню дружину. Сподіваюсь, здогадаєтесь як вона вилікувала та повернула чоловічу силу? 😉 В цій частині сезону йдеться про подальше життя Рудеуса в Академії вже разом з коханою та 2 сестрами під одним дахом. 

Головне розчарування жінок минулого року в аніме :)))

Для тих хто думає, починати з самого початку чи ні? Звісно, так! Світ продуманий та зі своїми загадками, персонажі цікаві і мають своє життя та проблеми.

Судячи з опенінгу, також буде зібрана команда та спроба врятувати матір Рудеуса. 

Огляд Аніме, Весна 2024р.

Ookami to Koushinryou: Merchant Meets the Wise Wolf / Вовчиця та Прянощі: Купець зустрічає мудру вовчицю

Купець Лоуренс подоружав собі подорожував, купував та продавав, а тут Бац – в його фургоні гола дівчина! Та й не проста, а з вухами та хвостом! Ось так починаються його пригоди з новою “посіпакою”.

Це рімейк однойменного ранобе та аніме. Не знаю, кому він потрібен, але нехай буде. Може нарешті буде продовження. В свій час я читав ранобе та дивився аніме, але це було так давно і неправда. Оцінка 4 / 5.

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Maou Gakuin no Futekigousha II: Shijou Saikyou no Maou no Shiso, Tensei shite Shison-tachi no Gakkou e Kayou Part 2 / Невизнаний в академії Короля Демонів 2 (Частина 2)

Продовження пригод Повелителя Демонів Аноса. В цей раз він вирушить до Підземного світу (правда, через півсезону) та намагатиметься повернути собі памʼять. Війну Демонів з Людьми зупинив, тепер треба і свої проблеми вирішити. А “сестра та батько” допоможуть в цьому 🙂

«Якщо ти мене вбив, то це не значить, що я вмер» Анос Волдігод. 

Звісно, краще дивитися з першого сезону. І тут є 2 варіанти: або дивитися всі сезони за один раз (там багато чого розповідати) або не дивіться це аніме. Оцінка 3 / 5. Чому така низька? Це прелюдія на пів сезону до подальших подій бою Демонів, Богів, Драконолюдей та постійного обману читачів і глядачів (як і всі сезони перед цим) 😉

Опенінг також гарним вийшов, із натяками.

Огляд Аніме, Весна 2024р.

Mahouka Koukou no Rettousei 3rd Season / Непутящий учень школи магії (3 Сезон)

Ой, ну ви це… як сказати…. занадто дурні для цього аніме 🙂

«Бракований» Тацуя та його рідна сестра Міюкі продовжують робити вигляд, що вони звичайні школярі Першої школи магії, а не члени тайного 4 сімейства «Яких не можна чіпати». І ось, паралельно вчаться, виступають на виставках і змаганнях, літають, вбивають на замовлення сімʼї, знищують російський півострів за допомогою перетворення однієї енергії в іншу…. Що сказати, це перший сезон аніме 😀

Це теж одне з моїх улюблених аніме. І так, я читав ранобе і «знаю майбутнє». Оцінка 4 / 5

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Maou no Ore ga Dorei Elf wo Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii? / Я Архідемон, що взяв рабиню Ельфійку в дружини

Романтичне аніме про те, як один маг та потенційний Повелитель Зла купляє за 1 мільйон золотих собі рабиню-ельфійку та намагається жити з нею нормальним життям. Інколи їм заважають, інколи сам персонаж творить дичину. Тому і комедія. Не видатна, але добра. Оцінка 3 / 5. 

 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Tensei shitara Dainana Ouji Datta node, Kimama ni Majutsu wo Kiwamemasu / Про моє переродження у сьомого принца

Комедія про те, як в попередньому житті вмер слабкий маг, він переродився та отримав величезний запас мани і почав вивчати Світ Магії. Нічого не було б особливого, якби не графіка, стиль і не маніакальне бажання героя вивчати магію. Оцінка 3,5 / 5. 

 

 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Jiisan Baasan Wakagaeru  /  Друга молодість дідуся та бабусі

Бабуся з дідусем були фермерами та виростили дерево, яке на старості їхніх літ дало їм золотий плід. В той же вечір бабуся з дідусем стали молодими. Дідусь згадав, що на початку серії казав про медовий місяць, і ось з новими силами «кинувся» на бабусю. Respect. 

Взагалі, я думав, що це буде повністю комедія. Перша серія точно на це натякала, а ось далі були і сумні моменти: «Ми не вічні і не знаємо, коли помремо». Оцінка 4 / 5.

 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Unnamed Memory /Безіменна пам’ять

Принц та його посіпака приходять до Відьміної башти десь посеред пустелі. У принца є ціль, яку потрібно подолати заради певної мети. За проходження башти можна від відьми отримати виконання одного бажання. З невеличкими проблемами (псевдовтрата посіпаки) він проходить башту і зустрічається з відьмою. І тут пішов потік розмов, який простіше закінчити так: 

– Моє бажання за проходження башти – народи мені дитину;
– … Ні.
– Ти ж сказала, що ти зможеш народити дитину, оскільки я проклятий, закляття не зняти і не кожна жінка підходить для зачаття. Тому і прошу тебе.
– Ні, ні, ні.
– Тоді моя бажання таке: проживи зі мною 1 рік. Моєму дідусю з таким бажанням ти не відмовила.
– Ну, добре.

Аніме тягне принц, тому це романтичне аніме з елементами комедії. Хоча в 2 серії відьма майже «відкинула копита», но то таке. Оцінка 3,75 / 5. 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Bartender: Kami no Glass / Бармен: Келих Бога.

«У нашому світі є 2 роботи, в яких не можна обманювати довіру клієнтів: Лікарі та фармацевти та Барменам. У перших та других один і той самий засіб може стати як ліками, так і отрутою»

Цією цитатою нас зустрічає та проводить 1 серія цього аніме. Аніме дуже спокійне, кожна серія зі своєю розповіддю персонажів. Як раз для тих, хто може спокійно налити собі бокал пива/вина/віскі та тихо насолоджуватися напоєм. Оцінка 5 / 5.

Огляд Аніме, Весна 2024р.Re:Monster / Переродження: Монстр

Наш герой в попередньому житті був найманим вбивцею. Його підставили, він помер і переродився Бог зна де. Проблема в тому, що тепер він слабкий гоблін. Ну що ж? Вперед вивчати новий світ!

Знову ісекай скажете ви. І я згоден. Але це аніме хоч якось намагається бути не таким як усі: герой лише з 1 суперсилою, поступовий розвиток та знайомство з іншими персонажами селища гоблінів, викрадення жінок заради любовних утіх (жінки перші почали!). Самий цікавий новий ісекай цього сезону. Оцінка: 4 / 5. 

До речі, кожна серія починається з Re. Наприклад, Re:Born, Re:Medy, Re:Sist.

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.

Lv2 kara Cheat datta Motoyuusha Kouho no Mattari Isekai Life / Відпочинок у іншому світі з надчитерськими здібностями з другого рівня

Торговця товарами перемістили з одного світу до іншого заради спасіння нового світу від демонів. Але після перевірки характеристик, відправили жити в ліс біля ворожої армії щоб по скоріше там «віддав копита». Зрада на рівному місці. Добре, що наш герой-пацифіст випадково знищив армію демонів одним закляттям і отримав 2 рівень прокачки персонажа з нескінченним характеристиками 🙂

Ну що ж. Досить просте аніме, якби не момент зі зрадою (привіт, Герой Щита) та деякими рішеннями головного героя. Наприклад, яку зі сторін вибрати? Демонів, які вже і забули чому бʼются з людьми чи за людей, які йому нічого не розповіли та відправили «на забій»? Оцінка 3 / 5. 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Kami wa Game ni Ueteiru / Богиня жадає ігор

Богам набридло тупо сидіти вдома, ось і створили собі забаву – Ігри Богів. А люди приймають в них участь. Частина людей дивиться ці шоу, інші грають в них, а боги – створюють арени та правила своїх ігор. 

Поки ми чекаємо 3 сезону No Game No Life, японці представили нам таку заміну. І проблема не в тому, що ігри та загадки погані. Зовсім, ні. Проблема в персонажах – вони виглядають так само, як і 99% персонажів аніме. Короче, немає стилю. І це якась загальна проблема аніме. Оцінка 3 / 5. 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Kuroshitsuji: Kishuku Gakkou-hen / Темний Дворецький: Школа-Інтернат

Продовження містичних детективних історій за допомогою вірного пса Королеви Сіеля Фантомхайва та його дворецького Себастіана. Скільки років пройшло з попереднього сезону? Десь 9 років?! На цей раз розслідування потрібно провести в одній з Найелітніших шкіл Англії. Оцінка 4 / 5 (занадто довго чекали, тому оцінка висока). 

 

 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.The New Gate / Нова Брама

Наш герой зміг перемогти останнього боса в смертельній грі (типу, як було в SAO). Після того, як він дочекався виходу всіх його друзів, відкрилися «секретні» двері ще в одне місце. І ні щоб натиснути кнопку Вийти в інтерфейсі, вирішив подивитися, а що буде далі. А що далі? Нас нас чекає ісекай з імба-героєм, тим самим світом через скілько-то років 🙂

Не розумію чому, але хоча і були вже не раз повторювані елементи сюжету з інших ісекаїв, але мені сподобалось. Можливо, занадто простота сюжету чи герой не викликає якихось негативних емоцій. Оцінка: 3,5 / 5. 

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.One Room, Hiatari Futsuu, Tenshi-tsuki Квартира-студія з хорошим освітленням і янголом на додачу

Що будете робити, якщо побачите Ангела у себе на балконі? Якщо у вас немає балкону – то шанси на повторення такої ситуації для вас падають до 0 😉 Головний герой вирішує «залишити» її собі. А що? Ангел-домогосподарка є непоганим варіантом для самотнього хлопця-школяра. А поки він у школі, вона може вивчати світ людей. Та прати його труси.

Аніме просте, гарне підійде на задній план чи у маленькому вікні, поки робите щось інше. Оцінка 3 / 5.

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.

The Fable / Байка

Найманого вбивцю Fable та його помічницю відправляють на рік «залягти на дно». Тепер їм обом потрібно чимось себе зайняти на цей рік. Ось так вони та інші персонажі знаходять один одному проблеми. 

Поки я чекаю на нову гру Fable від Microsoft, японці випустили одне з Найкращих аніме цього сезону. Що є головніше – є свій власний стиль та чорний гумор. 

Оцінка 5 / 5. Ходили чутки, що якби я не поставив 5, то за мною би прийшов він сам 😉

Класний опенінг та ендінг. В цьому сезоні взагалі не було нормальних пісень, а тут вийшло подвійне потрапляння у ціль. 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Henjin no Salad Bowl / Салат з диваків

Принцеса та її захисниця лицар щоб втекти від ворогів перемістилися в наш світ. Принцеса знайшла собі детектива та почала жити у нього. Лицарша почала жити як бомж з іншим бомжем: збирати пляшки, сходила в бордель, потрапила в секту…. А принцеса допомагає детективу шукати різні докази. Наприклад, зйомки зради. Ну,  їм весело. А Спойлер: Вони зустрінуться через кілька серій. 

Ісекай навпаки. Може і буде комусь цікаво дивитися як маленькі (чи ні?) дівчата вивчають наш світ. Оцінка 3 / 5.

 

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Kaiju No. 8 / Кайдзю №8

Кафка – професійний прибиральник після руйнувань кайдзю. Точніше, його основна робота – розтинати їхні тіла після того, як професійні мисливці їх вбʼють. Але його мрія – потрапити в ці сили оборони і разом з подругою дитинства знищувати монстрів. Під час одного з чищень на нього нападає кайдзю поменше, ранить його та Кафка потрапляє до лікарні. А там починаються пригоди і новий шанс для нашого героя виконати мрію. 

Скоріш за все, це у нас сенен. Тут у нас гарна комедія та смішні жарти, хоча на фоні людских трагедій: знищення будинків, людей та купа особистих проблем персонажів. Оцінка 4,5 / 5.

На графіку в опенінгу не пожаліли

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Seiyuu Radio no Uraomote / Таємне життя дівчат на радіо

Дві школярки хочуть стати сейю. У кожної з них своя причина це зробити. І ось для них відкривається, хоча невеличка, але дорога слави – шкільне радіо. Як потім зʼясується, воно транслюється і на все місто, но то таке…

Спочатку я думав, що основне аніме буде про те, як дівчата сидять в студії, розмовляють про якісь дівчачі теми, співатимуть і танцюватимуть. І я вгадав майже зі всім, окрім ще внутрішніх проблем дівчат. Наприклад, одна з дівчат НАЧЕ загравала з режисером аніме для отримання однієї з головних ролей. Тому не все так однозначно :О Оцінка 3 / 5.

 

 

Огляд Аніме, Весна 2024р.Kenka Dokugaku / Як вести бій

Сучасний світ, де для заробітку великих коштів потрібно бути популярним. Популярність отримуюють від роликів та стрімінгу. І ось наш головний герой, якого вічно «чмирят», вирішує стати популярним заради себе та лікування своєї матері. І випадково отримує її – починає бійку під час стріму. Так, він зловив момент слави, але для постійного заробітку потрібно новий контент. Що ж йому робити? Почати битися з тими, хто його вічно бив чи ображав. Або навіть з невипадковими перехожими, які знали хто він та вкрали його телефон.

Взагалі, аніме вийшло як сатира над сучасним суспільством. Одні автори брешуть з призами за конкурси, дівчата підкатують до більш популярних хлопців, заради отримання своєї частинки слави, а є ті – хто від цього всього страждає. Оцінка 4 / 5.


Хух, цей випуск дався якось важко. Оформлення цього всього забирає багато сил 🙂 

Поки не знаю, що буде далі. Хотілося би зробити огляд книги «Проблема 3 тіл» з українським перекладом. Але витрачати 2 місяці (потрібно буде цитувати книгу) на цей відстій точно не хочеться. Краще Аноса почитаю.


Травень дивний на ігрові події. Спочатку Sony вистрілила сама собі під ноги з гранатомета через Helldivers II. Тепер Xbox полетів у чорну діру позакривав студії, які повинні були зарахунок ІМЕНІ покривати іграми Gamepass. І знову Sony бере естафету з Ghost of Tsushima. Що там за менеджери у компаніях??? А ще тут Asus щось чудить з Ally.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: