Дописи 11.02.2024 о 00:07 comment views icon

Nikon D90 – перші враження

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/73d80523fe5d9c94bbef97498d0028a1?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/73d80523fe5d9c94bbef97498d0028a1?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

kirill

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Привіт, шановне товариство ITC.UA, мене звати Кіріл, і до цього сайту я приєднався зовсім нещодавно, вже встиг записати дві статті, одну наче сприйняли нормально, а другу хейтили, і я визнаю, краще б не писав. Тема сьогоднішнього допису: фотоапарат Nikon D90, і сьогодні я вирішив поділитися враженнями про нього.

Nikon D90 - перші враження
У відображенні (або я вас просто сфоткав)

Почну з передісторії. До того, як купити Nikon, в мене був Canon A590IS, звичайна мильниця, нічого особливого. Як для мильниці, фотки виходили досить непогані, але що мені не подобалось у ньому, то це те, що більшість фото, незалежно від освітлення та налаштувань ручного режиму, виходили зернистими. Тоді мені цього досить вистачало, я його люблю за компактність, що він може поміститися у рюкзак, при цьому не займаючи багато місця.

Nikon D90 - перші враження
Мій Canon A590IS

 

І одного разу, прогулюючись по різним магазинам техніки, я знайшов його – Nikon D90 в чудовому стані, комплект – 2 акумулятори і запасний ремінь, і це все за 2500 грн. Відкладав місяць, перед тим, як мені вдалося купити за сторгувати до 2 тисяч. Я був майже радий, що мені вдалося придбати класнючий фотоапарат за таку ціну. Поясню за “майже радий” – в комплекті не було об’єктива. Але того ж дня я знайшов об’єктив, який ідеально підходив для мого фотоапарату і всього за 1200 грн. Модель його – Nikkor 18-55 3.5-5.6 VR. Коротко кажучи, фотоапарат за 3200 грн в ідеальному стані – вигідна угода.

 

Трішки розповім за сам фотоапарат. На момент виходу у 2008 році Nikon позиціонувала його як напівпрофесійний дзеркальний фотоапарат з матрицею формату DX на 12,3 мегапікселя. В комплекті він поставлявся з об’єктивом Nikkor 18-105 з діафрагмою від 3.5 до 5.6. По об’єктивам – вони сумісні з байонетом Nikon F. У 2009 році він виграв нагороду TIPA у номінації «Best Digital SLR Advanced».

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс
Nikon D90 - перші враження
Nikon D90 з об’єктивом 18-105

Перші враження. Отож, я отримав об’єктив, мене все влаштувало, і я почав повноцінно користуватися фотоапаратом. З інтерфейсом освоївся доволі швидко. Чесно кажучи, він мене добре так здивував. В порівнянні з Canon A590IS, це однозначний апгрейд. І хай він важчий і не такий компактний, як Canon, але якість знімків (особливо в RAW), якість зйомки відео (720p ля мене цілком влаштовують), робота на одному заряді від батареї – вражає. Та й до того ж мені тепер цікаво крутити всі ті “крутилки” на об’єктиві, щоб добитися ідеального результату. Приклади фото лишу нижче.

(P.S: хотів завантажити файли у RAW форматі, сайт не дав цього зробити, тож милуйтесь файлами в JPG.)

Nikon D90 - перші враження
Один з прикладів

Nikon D90 - перші враженняNikon D90 - перші враженняNikon D90 - перші враження

Дякую, що прочитали цю статтю, ну, а я буду далі вдосконалювати навички фотографування! Гарного вам дня!

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Logitech G – найкраще ігрове обладнання для вашого ідеального ігрового місця: миші, клавіатури, гарнітури, ігрові керма та контролери, щоб вивести ваші перемоги на новий рівень.

Головний приз в конкурсіІгрове кермо Logitech G923 Racing Wheel and Pedals for PS5 / Playstation / PC, а також 8 додаткових призів у вигляді клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard – GL Linear.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: