Дописи 05.02.2024 о 17:06 comment views icon

Огляд Аніме, Зима 2024р

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/IMG_0340-150x150.jpeg

VladisLove

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

 

На огляді я розповім про майже всі аніме, що вийшли в цьому зимовому сезоні. А там багато всякого: багато ким очікуваний Solo Leveling, ДУЖЕ багато ісекаїв/перероджень в цьому сезоні, кілька етті та інше. Якщо якийсь пропущу – Вибачте. Зазвичай, цікавого виходить лише 1-2 аніме в день. А в цьому сезоні і 3 аніме зараз можна пропустити. А в пʼятницю, суботу – взагалі повний капут. 

Не знаю чи буде ця тема цікава читачам. Але чому б не спробувати 🙂

Намагатимусь не дуже сильно багато писати: постер, 1-2 абзаци (окрім Solo Leveling) та опенінг/ендінг для читачів для ознайомлення. І в черговий раз буду гратися з оформленням. UPD. Пишу після оформлення – так не робіть, в редакторі це тихий жах.

Solo Leveling 

Я чув багато гарного про манхву. І трейлери не передвіщали біди. Але для мене – це якийсь маразм. Зрозумійте, візуал зроблений на високому рівні. І персонажі прописані добре, є мотивація у Головного Героя (далі в дописі, ГГ)… а ось зі світом та самим героєм одна велика біда.

Огляд Аніме, Зима 2024рСвіт, як на мене, показаний дуже погано. Особливо погано показаний технічний прогрес людства та безглузді обмеження використання сучасної зброї на монстрах. Приклад, як нам показали в аніме – кулі рикошетили від чудовиськ (гобліна). Але чому? Їх повинна бити магічна зброя. Ок? Ні! Бо як тоді перемогли перші підземелля без використання магії? Перемогли магією людей? Не смішіть мене.

Хто не знав: в аніме персонажі не просто так кричать свої прийоми в голос і дають їм імена. Це потрібно для швидкого застосування «заклять», типу автоматичного навченої формули, тощо. На кшталт розумової/мʼязової памʼяті… у лікарів краще вийде пояснити. 

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

А за ГГ можна сказати лише одне – він тупий. Тут та ж сама особиста проблема мого сприйняття, що і з ГГ «Гри Кальмара» – чому мені переживати за того, хто сам руйнує своє життя? Хоча тут трохи по іншому – герой хоче врятувати матір та прогодувати сімʼю. Ні, щоб піти вчитися та паралельно заробляти касиром в універмазі (передає привіт Сатана на заробітках), він йде та мало не вмирає в кожному підземеллі. Навіть вбити гобліна для нього ціле досягнення! 

Ще у нього найнижчий ранг і це повинно було натяком, що нічого туди лізти! А після кількох майже смертельних поранень? «Мені всерівно, я зроблен з мʼяса» (с). І грошей немає на купівлю гарного спорядження, навіть ніж майже одноразовий. Куди ти лізеш??? 

Хоча повинен додати ще два моменти – покарання за невиконання Daily Challenge та похід в перше Solo Dungeon. Які в біса 4 години біганини по пустелі від Величезної багатоніжки??? Там він і 5 хв не протримався, бо багатоніжка просто впала би на нього і вбила. А за підземелля – ти тільки почав прокачувати характеристики. Тоді навіщо поперся в Solo Dungeon? Ще й з 1 ножем на кінець 3 серії. Ти що, Crazy? А про родину забув? Спробував би з новими характеристиками піти для початку в звичайний Dungeon разом з групою. 

Згадавши про ніж, повернусь до технологічного розвитку. А чому цю магію не «втиснули» в патрони автомату чи гвинтівки? Он, які кулі у Барета! А є ще всілякі РПГ, танкові снаряди, гранати, тощо. Як я зрозумів, з появи першого підземелля пройшло 10 років і на момент аніме вже навчилися додавати магію до предметів. А чому у вогнепальну зброю не змогли? А чи можна танк перемістити в підземелля і з нього шмаляти? Чи Бредлі? Читачі ще варіанти використання явно дадуть. Можливо, в манхві про це сказано. 

Давно було аніме «Ворота: Там бʼються наші воїни». Там японські війська перемістилися в світ «Меча і Магії». Щось їм там нічого не заважало знищити дракона з пари Джавеленів. Треба буде передивитися аніме 🙂

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Ендінг. Моя оцінка 2 / 5. Я давно так не підгорав, хіба що з Асоки. А казали що ТОП. Навіть світ в Rebel Moon більш… «реальний». 

Youkoso Jitsuryoku Shijou Shugi no Kyoushitsu e (3 сезон)

В аніме рідко бувают сюжети з 2-3 рівневими планами по маніпулюванню, обману кількох людей заради однієї невидимої поки що цілі. Це своєрідне детективне аніме, де не вбивають персонажів. А ГГ «всіх переграє та знищить» тих, хто кидає йому виклик. Або ні… Оцінка 4 / 5.

Огляд Аніме, Зима 2024рЯкщо не думаєте, що це вже третій сезон і пізно починати – подивіться перші серії 1 сезону (щоб зрозуміти основні моменти) та 2 сезону (гра на кораблі). Якщо сподобається – починайте дивитися спочатку 😉

 

Mashle: Shinkakusha Kouho Senbatsu Shiken-hen (2 сезон)

Світ Harry Potter навпаки. У нас тут країна чародіїв, в які «зникають» люди без магії. І ось один зі слабких чарівників виростив сина/онука, у якого немає схильності до магії – Меш. Скажете, що Меш може протиставити магії? Правильно – Силу МʼЯЗІВ! Ось і аніме про те, як «звичайному» хлопцю доведеться довести всім, що і люди без магії можуть надрати зад 😉

Огляд Аніме, Зима 2024р

Насправді, це комедія з цікавими боями, розкриттям Меша та другорядних персонажів. І купа посилань на самі знаєте що. Тому обовʼязково дивитися з 1 сезону! Оцінка 4,5 / 5. Мабуть найкращий в цьому сезоні. Хоча особисто мені більше інший подобається. В Ендінгу також класний жарт, не пропустіть.  

Tsuki ga Michibiku Isekai Douchuu (2 сезон)

Одне з найочікуваніших мною аніме. Перший сезон я подивився 3 рази, і ще мангу читав після закінчення 1 сезону. 

Огляд Аніме, Зима 2024рСинопсис: Макото потрапляє в інший світ і не сподобався Богині світу. Вона відправила його невідомо куди, щоб жив собі і «око не мозолив». Але йому дав силу інший Бог, і тепер герою потрібно вибратися з цієї халепи. Перший сезон був цікавий, навіть фінальна битва була досить видовищною! Це скоріш більше комедія, але трагічні моменти також будуть. На сльозу навряд пробʼють, але і Макото розкриється з іншої сторони. 

Другий сезон почався досить мляво: 1 серія норм, в 2 і 3 розповідь про інших призваних героїв (не дуже цікаво, але треба?) і з 4 серії основне продовження історії. Оцінка (поки) 3 / 5 з сильною натяжкою, першому ставлю 5 / 5. 

Опенінг першого сезону мені більше подобається: динамічний, часто змінюються кадри, розумієш наступні пригоди. Дивишся на цей і постає питання: «А хто ці всі люди? Мені цікава історія Макото». 

 

Dungeon Meshi

Історія така: група авантюристів хоча і змогла вибратися, але одна з членів команди телепортуватися не змогла. Що робити? Правильно, збиратися в новий похід на поряток. Але є дилема: грошей немає і не купити провіант. Не довго думаючи, група йде до підземелля і… придумує почати їсти всіляких монстрів та рослини, що в ньому є. Але як їсти те, що ніколи не їв? Ось і аніме про це. 

Огляд Аніме, Зима 2024р

Комедійне, з цікавим сюжетом приготування всілякої невідомої всячини. Головне, не дивитися голодним 🙂 Оцінка 4,5 / 5.

 

 

Mato Seihei no Slave

Увага, Етті!!!! Хмм, тут таке діло…. є паралельний світ, дівчата з супер силами, героїня з можливістю робити рабами живі істоти чоловічої статі, хлопець-комендант з поганим минулим та збоченими думками, які повинна виконувати героїня за використання своєї сили з ним, інші дівчата в гуртожитку, яким потрібна допомога від коменданта… Кхм, це все знайомий розповідав 😉 Оцінка знайомого 3 / 5.

Огляд Аніме, Зима 2024рОпенінг все показує. 

 

 

 

Dosanko Gal wa Namara Menkoi

Огляд Аніме, Зима 2024рЗвичайна романтична комедія. Хлопець переїзжає з Токіо до міста поменше. І зустрічає дівчину, яка йому сподобалась. А потім ще одну, а потім ще… Ось вже і гарем. Оцінка 2 / 5. 

 

Chiyu Mahou no Machigatta Tsukaikata

Одне з простих і цікавих аніме водночас: два хлопці та дівчина потрапляють в інший світ. І поки дівчина та інший хлопець будуть воювати на полі бою за допомогою атакуючих заклять, то ось наш герой Усато отримав силу зеленого кольору – зцілення. І тепер йому доведеться стати магом цілителем, який буде бігати по полю бою і лікувати ранених на місці чи евакуювати до польового шпиталю. Перші серії про тренування та розкриття персонажів. Оцінка 4 / 5. 

Огляд Аніме, Зима 2024рОпенінг. Хмм, здається ГГ доведеться не тільки лікувати, а й ще бути сапортом для своїх друзів. 

 

 

Majo to Yajuu

Дивна парочка Twix у складі незадоволеної дівчини та високого чоловіка з гробом приїхала до міста заради пошуку відьми. Але відьма виявилася доброю. І що тепер робити героям? Правильно, стерти її з лиця землі. 
Огляд Аніме, Зима 2024р
Не сказав би, що це детектив чи вимагає високої уваги. На жаль, головна «героїня» трохи бісить. Хоча автор і протипоставляє спокій і розсудливість проти вічної агресивності. Оцінка 3 / 5. 

 

Shin no Nakama ja Nai to Yuusha no Party wo Oidasareta node, Henkyou de Slow Life suru Koto ni Shimashita (2 сезон)

Огляд Аніме, Зима 2024рІ знову проблема класична проблема другого сезону – не цікавий початок. Ось головні герої йдуть у гори, показують головного супротивника який невідомо де. І що? Ось так вже 3 серії… Коротко: все цікаве показали в першому сезоні. Оцінка цього сезону 2 / 5, краще подивіться перший (4 / 5). 

Mahou Shoujo ni Akogarete

Увага Етті!!!! І тут знову знайомий допоможе: є 2 організації (добра та зла), є дівчата-чарівниці та Bad Girls. Головна героїня – одна з Bad дівчат, яка розкриває свої Dark Fantasies на хороших дівчатах. Знайомий каже, що білих ліній на ТИХ місцях немає… Його оцінка –5 / 5. 
Огляд Аніме, Зима 2024р

Опенінг нічого страшного не натякає…. хіба що під кінець. Але Осуджуємо за непристойність! Японці все перевіряють кордони дозволеності.

 

Sokushi Cheat ga Saikyou sugite, Isekai no Yatsura ga Marude Aite ni Naranai n desu ga

Ще один ісекай… автобус з персонажами потрапляє у інший світ. В цей світ хто тільки не потрапляє. Більша кількість школярів отримує силу Мудреця – надприродні сили, але у кожного вони різні. І ось ця більшість бере і покидає однокласників без сил на призволяще, бо зараз прилетить дракон і їх зʼїсть…. І тут прокидається наш Такато і силою думки вбиває дракона, потім 2 однокласників, потім банду, потім Мудреця, а потім… і самі дізнаєтесь. Так що, тепер Такато і Даноура (дівчина без сил) подорожують по континенту в пошуках… А чого саме? 

Це комедія, можливо навіть сатира. І навіть є філософські думки: «Я ж не можу вбити просто тому, що ця людина мені не сподобалась. Я ж тоді стану вбивцею». І тут через 10 сек його атакують і він вбиває Мудреця. А глядачі хором відповідають – це був самозахист 😉 Глядачі не знають межі сили його можливостей. Ось і дивимось, що буде далі. Оцінка 4,5 / 5. Огляд Аніме, Зима 2024р

Опенінг. А мені подобається ідея – ГГ йде і всі зникають. 

 

 

Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimama na Hanayome Seikatsu wo Mankitsu suru

Ісекай, але не зовсім звичайний. Це скоріше ідея з Re:Zero – героїня отримує досвід, вмирає і знову перероджується в точці respawn.
Огляд Аніме, Зима 2024р Причина переродження? Ні вона, ні ми не знаємо. Але точно знаємо, що кожен раз її вбиває війна, яку розвʼязує принц одного з королівств. А в шостому перероджені принц вбиває її особисто. А в сьомому «народженні» – принц пропонує їй руку і серце і їй стало цікаво, через що починається війна. Оцінка 3 / 5. 

Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura-Boss desu ga Maou dewa Arimasen

Класичний Ігровий Ісекай – це переродження в світі гри, в яку грала головна героїня в нашому світі. З однієї сторони, нічого цікавого. З іншої – «надія не вмирає». Персонажі розвиваються і розкриваються, події йдуть.

Огляд Аніме, Зима 2024рУ «переродженої» хоча і «камʼяне обличчя» і виглядає так, наче їй все рівно. Але вона розуміє, що всі інші занадто слабкі і їх потрібно підтягувати до свого рівня, щоб вони чесно перемогли Володаря Зла. А вона так, чисто на під страховці. Оцінка 2,5 / 5. 

Nozomanu Fushi no Boukensha

Оу, тут буде тяжко щось сказати. І проблема не в тому, що воно погане чи добре. Воно “добре” і спокійне: герой помирає, стає скелетом і починає нове життя з новим тілом. Суть в тому, що це аніме про пригоди 1 людини, якій дуже сильно і пощастило, і не дуже.

Огляд Аніме, Зима 2024рЗ новим тілом він відкриває в собі нові можливості і таланти, які у нього не було у звичайному тілі. З іншої сторони – купа інших проблем. Наприклад, живого скелета не пустять в місто людей. Тому якось важко виразити почуття до аніме, якось сумно стає. Оцінка 3,5 / 5. 

Kekkon Yubiwa Monogatari

О, це якийсь варіант Володара кілець. Колись давно був Саурон чоловік, який створив 5 кілець, для того щоб перемогти Короля Демонів. Кожне кільце відповідає за свою стихію: свята магія, вітер, вода та інші. Володар кілець переміг Короля Демонів і віддав ці кільця до різних рас, але пророцтво каже, що Демони повернуться і треба буде знову зібрати кільця в одні руки. І тепер нашому Сато потрібно буде зібрати ці кільця, вивільнити та навчитися керувати силами кілець. І так, це ісекай. Оцінка 3 / 5. 

Огляд Аніме, Зима 2024рЕндінг може не пройде модерацію ITC. Надіюсь, натяк зрозумілий, через що і через яке місце будуть «вивільнятися» сили кілець 😀

 

 

Oroka na Tenshi wa Akuma to Odoru

Огляд Аніме, Зима 2024рТут є проблема. Назва натякає, що не все так просто. Але якщо коротко, то це романтична комедія, де бореться добро та зло. Чи ні? Є багато приколів, посилань (Стів Джобс є), посмішку викликає, персонажі мають характери і почуття. Оцінка 3,5 / 5. 

Ishura

Хмм, дивна ситуація. Нам вже 5 серій показують головних персонажів, все показують початкову частину і натякають, що показані персонажі будуть битися між собою за звання «Найсильнішого у світі»… всього буде 12-13 серій…. або буде другий сезон, або навіщо це дивитися?

Огляд Аніме, Зима 2024рЩоб потім купити мангу/ранобе? Щодо самої якості аніме – все класно. Оцінка 3 / 5 (чисто за візуал і розкриття світу, не зрозуміло що буде далі). 

 

Sasaki to Pii-chan

Хоча може бути смішною назва для нас, але це одне з ТОП аніме сезону. І хоча це ісекай (знову!), але подвійний. Причина? Горобець Пі помер і перемістився в наш світ, а потім Сасакі потрапив до іншого світу. Тепер вони вирішують проблеми один одного у різних світах. Солодка пара Твікс. 

Огляд Аніме, Зима 2024рЄдиною проблемою, як на мене, є можливе погане розкриття світів. Але автори намагаються розбавляти це простим способом – одна серія в нашому світі, а наступна вже в іншому. Перша серія має 40+ хв перегляду, що добре. Оцінка 4,75 / 5. 

Kyuujitsu no Warumono-san

Емм, один з генералів Армії Демонів хоче знищити людство, йому заважають Power Rangers і він програє…. Але цього ми не бачимо. Аніме вчить нас про те, що у вихідні потрібно займатися справами, які допомагають розслабитися.

Огляд Аніме, Зима 2024рУ генерала демонів – похід до зоопарку, купівля всяких речей. І це все завʼязане на пандах. Оцінка 2,5 / 5. Опенінг прекрасно передає враження спокою, що є в аніме. Don’t Worry, Be Happy. 

 

Isekai de Mofumofu Nadenade suru Tame ni Ganbattemasu

Огляд Аніме, Зима 2024рМиле аніме про дівчину, яка хоче дружити з тваринами та монстрами. Чисто на задній план ставлю, коли чимось зайнятий. Перше слово назви натякає, що саме відбулося. Оцінка 2 / 5. 

 

Gekai Elise

Подвійний ісекай: рідний світ -> наш світ -> рідний світ. Спочатку героїня була ніким і творила таке, за що її спалили на багатті. Вау. Вона народилась в нашому світі та стала одним з найкращих терапевтом та хірургом світу. Доктор Хаус відпочиває.

Огляд Аніме, Зима 2024рВмирає в нашому і повертається в один моментів у своєму попередньому житті, щоб виправити свої попередні помилки. Тому молодець. Оцінка 2,75 / 5. 

 

Saijaku Tamer wa Gomi Hiroi no Tabi wo Hajimemashita.

Маленька дівчинка разом зі slime/слизнем виживає у лісі, подорожує до столиці і зустрічається з людьми у інших селищах та містах. Але чому ж ця маленька дівчинка подорожує? Дивіться аніме та дізнаєтесь. Причина сумна 🙁 Оцінка 2,75 / 5. 

Огляд Аніме, Зима 2024р

Маленька порада: спочатку дивіться 3 серію, а вже потім почніть з першої.

 

 

Saikyou Tank no Meikyuu Kouryaku: Tairyoku 9999 no Rare Skill-mochi Tank, Yuusha Party wo Tsuihou sareru

У групі героя є танк, однак у останніх походах до підземель, йому не вдається гарно «приймати шкоду» від ворогів. Тому герой його викидує з команди. І тепер нашому ГГ є лише один вибір – повернутися до своєї сестри. 

Огляд Аніме, Зима 2024рНе те щоб аніме було цікаве, але паралельно з роботою – чому б і ні. Оцінка 2,5 / 5. 

 

 

Pon no Michi

Огляд Аніме, Зима 2024рНу, тут навіть буде важко щось розповісти – одній дівчині дістався у спадок будинок розваг. Ні, не розваг 18+, а з всілякими настільними іграми. І тепер її подруги збираються там і грають в маджонг. Емм, це все за 3 серії 🙂 Оцінка 1,5 / 5. 

 

Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su

Ооо, ну це одне з головних аніме для мене в цьому сезоні – ігри, віртуальна реальність, перемоги над сильними супротивниками, зустріч зі знайомими з інших ігор та відносини між персонажами. Перший сезон є більше про розкриття світу, основних механік гри, розкриття Санраку і його слабкої сторони персонажу, багато ігрових термінів та інше. Кінець першого сезону був трохи занудний, але підготовка до рейду – важлива річ.  І ось з 2 серії почався цей самий рейд з трьома дуже досвідчених «смертників». Надіюсь, що ця Рейдова Арка буде цікавою. Тому звісно для мене, Оцінка 5 / 5. 

Огляд Аніме, Зима 2024рЯк на мене, найкращий опенінг цього сезону. Ось повна версія.

 

 


Звісно, я не міг розповісти про всі аніме. Та і кому на ITC це треба? 😉 Я спеціально пропустив новий сезон Шаман Кінг та Синього Екзорциста. Це не мої аніме з дитинства, але не згадати не міг хоча б у висновку. 

Далі буде про симулятори FPV-дронів на Xbox (голосування) чи про нову мобільну(!!!) Devil May Cry: Peak of Combat. І відносно останньої згадалося: “У мене немає стільки грошей, щоб грати в безкоштовні ігри” (с). 

P.S. Ось якби для постійних «дописників» були б знижки від партнерів. І привід буде писати для нових і «дідусів». А то компʼютера не стало (в хорошому сенсі), а треба купувати новий. А так знижка і заодно реклама 🙂

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: