Дописи 11.06.2024 о 11:24 comment views icon

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/kjuj-4-96x96.png

iCases.ua

iCases.ua – інноваційні гаджети та аксесуари для сучасного т

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм

Купуй павербанки Anker на iCases.ua із знижкою 5%. Промокод – Anker5

Компанія Anker представила лінійку павербанків Prime з практичним дисплеєм і високими технічними характеристиками. Виробник пропонує кілька однотипних павербанків. Наприклад, є Prime 20 000 мАг (72 Вт-год), представлений у цьому огляді, а також трохи меншої ємності Prime 12 000 мАг (43 Вт-год).

Останній не тільки менший і легший, але також має лише два (а не три) USB-порти і максимальну потужність 130 Вт. Для порівняння, більш потужна модель на 20 000 мАг має три USB-порти і достатню продуктивність для одночасної зарядки двох ноутбуків завдяки загальній потужності 200 Вт. Існує також варіант на 27 650 мАг, який підтримує управління додатками і, таким чином, пропонує дещо інше. Anker також має ще один павербанк з дисплеєм (24 000 мАг), який має інший дизайн та назву, але все ж таки належить до тієї ж категорії, що й серія Prime. Лінійка продуктів в цілому трохи заплутана.

Деякі павербанки серії Prime також сумісні з так званою зарядною базою. Вона призначена для полегшення процесу заряджання, дозволяючи користувачам просто поставити павербанк Prime на базу, щоб зарядити його.

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм
Джерело: notebookcheck.net

Але ця док-станція не дуже потрібна. Нам вдалося без проблем зарядити павербанк через USB-C. Два з трьох портів — роз’єми Type-C. Ви самі вирішуєте, який з них використовувати. Зручною особливістю є те, що павербанк підтримує наскрізну зарядку, тобто два USB-порти залишаються доступними, коли павербанк заряджається. Ви можете використовувати один порт Type-A і один порт Type-C для живлення інших пристроїв під час заряджання павербанку. Порти розташовані на такій відстані один від одного, що навіть об’ємні штекери не повинні викликати жодних проблем з підключенням.

Купуй павербанки Anker на iCases.ua із знижкою 5%. Промокод – Anker5

Ви повинні бути трохи уважнішими при використанні порту Type-A. Якщо ви хочете зарядити, наприклад, смарт-годинник, вам потрібно явно увімкнути режим крапельної зарядки для пристроїв з низьким енергоспоживанням. Для цього достатньо двічі натиснути на кнопку збоку. На екрані з’явиться бірюзово-блакитна крапка, яка повідомить вам, що павербанк готовий до роботи з пристроями з дуже низьким енергоспоживанням.

Павербанк з операційною системою

Це нібито допомагає мінімізувати саморозряд. У павербанку Anker Prime навіть є невелика операційна система, яка дозволяє змінювати різні налаштування. Кнопкове управління з таймінгом добре справляється з поставленими завданнями. Натиснувши кнопку один раз, павербанк увімкнеться. Але не хвилюйтеся: хоча ви побачите процес завантаження на дисплеї, він практично не впливає на процес зарядки. Підключення пристрою до мережі так само швидко активує портативний акумулятор.

Повторне натискання кнопки дозволяє перемикатися між різними сторінками. Найважливішою з них, безумовно, є сторінка стану. Вона чітко показує рівень заряду акумулятора у відсотках, використовувані USB-порти, а також вхідну та вихідну потужність. Тут також є оцінка часу, необхідного для повної зарядки або розрядки акумулятора.

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм
Джерело: notebookcheck.net

На другій сторінці також є інформація про акумулятор, наприклад, кількість циклів заряджання та стан акумулятора. Наш тестовий пристрій пройшов 13 циклів заряджання, і в нього залишилося 95% початкової ємності. Але ми вважаємо, що спосіб, яким пристрій обчислює ці цифри, є дивним, особливо враховуючи, що втрата 5% за 3,5 місяці робить малоймовірним, щоб батарея має так мало циклів. Хоча часткова зарядка і розрядка не завжди зараховуються до циклу, вони, очевидно, все одно можуть завдати шкоди акумулятору. Під час використання павербанку ми не завжди розряджали і заряджали його повністю, що пояснює низьку кількість циклів заряджання і втрату ємності.

Ми вважаємо, що поки що втрата ємності є прийнятною і знаходиться в межах очікуваного діапазону. Наприклад, це те, що ми бачили в декількох ноутбуках і смартфонах, які швидко повідомляють про зменшення ємності в операційній системі.

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм

Такий рівень прозорості від Anker заслуговує на похвалу, особливо враховуючи, що користувачі не мають жодного уявлення про те, що відбувається в акумуляторі. На жаль, вам доведеться шукати обхідні шляхи, якщо батарея коли-небудь вийде з ладу. Чотири елементи ємністю 5 000 мАг офіційно не призначені для заміни; на пристрої також немає видимих гвинтів.

На третій сторінці ви можете вибрати, як довго дисплей залишається активним без натискання кнопок: 30 секунд, 1 хвилина, 5 хвилин і 30 хвилин. На наступній сторінці ви можете вибрати один з двох рівнів яскравості екрану. Ми рекомендуємо вищий рівень, оскільки навіть на цьому рівні яскравості все ще трохи темнувато для використання вдень.

Екран не має помітного впливу на час роботи акумулятора. Тому збільшення часу очікування не має особливого значення.

Максимальна потужність 200 Вт швидко розряджає акумулятор

Anker Prime обіцяє блискавично швидку зарядку із загальною потужністю 200 Вт (максимум 100 Вт на кожен порт USB-C). Під час нашого тестування нам дійсно вдалося досягти значно більшої потужності, ніж 100 Вт, підключивши павербанк до LG Gram і MacBook Pro 13 M1. Проте такий рівень продуктивності не може підтримуватися дуже довго, оскільки вимагає низького рівня заряду ноутбука і, як ми покажемо пізніше, досить швидко розряджає батарею.

У нашому тестуванні ми регулярно досягали загальних 100 Вт з Lenovo ThinkPad X13s (пристрій на базі ARM) і MacBook Pro 13 M1. Приблизно додаткові 15 Вт також витрачалися на зарядку смартфона через порт USB-A. Іноді замість X13s використовувався Fujitsu Lifebook U729.

Цієї потужності цілком достатньо в реальних умовах використання. Все, що вище 100 Вт, не має особливого значення. Це пов’язано з тим, що павербанк на 72 Вт-год здатний забезпечувати живлення з такою потужністю лише трохи більше півгодини. Втрати також необхідно враховувати. 

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм

Навіть при потужності 100 Вт павербанк може нагрітися настільки, що через 20 хвилин внутрішній датчик зафіксує температуру 43°C. Під час нашого одного з тестів з LG Gram влітку температура досягла 48°C через 20 хвилин. Згодом Anker Prime довелося тимчасово вимкнути через перегрів. Пластиковий корпус, який, безумовно, не є ідеальним для розсіювання тепла, стає помітно теплим. Через відсутність вентиляторів охолодження, ймовірно, не варто використовувати Anker Prime при повному навантаженні — принаймні влітку.

Максимальна потужність 200 Вт звучить чудово на папері, але в реальних умова використання, тим паче влітку вона не є стабільною і може здивувати вас тим, що павербанк перегріється і вимкнеться сам по собі. На жаль, немає можливості обмежити вихідну потужність.

Потрібне підключення та відключення

Одне дратує — це те, що іноді у павербанку виникають проблеми з підключенням. Це те, що ми часто бачили з продуктами Anker. Стандарт USB Power Delivery є складним, і це очевидно проявляється і в павербанку Prime від Anker. Зокрема, ThinkPad, який приймає лише 15 вольт, іноді відмовляється заряджатися, що свідчить про невдале підключення. Ми вважаємо, що частково проблема пов’язана з ноутбуком Lenovo, оскільки ми спостерігали ту саму проблему з іншими зарядними пристроями.

Купуй павербанки Anker на iCases.ua із знижкою 5%. Промокод – Anker5

Anker Prime також іноді не вдавалося зарядити пристрої через інші порти. Наприклад, в деяких випадках павербанк заряджав ThinkPad, але кабель MacBook залишався повністю неактивним. Єдине, що допомогло — від’єднати всі кабелі, а потім підключити їх знову. Дисплей дуже допомагає, коли виникають проблеми з процесом заряджання, хоча, звичайно, було б краще, якби Anker міг більш ефективно вирішувати ці проблеми в контролері Power Delivery. Такі проблеми можуть виникати, коли пристрій, що заряджається, з перервами надсилає різні запити до павербанку.

Крім того, павербанк не завжди забезпечує оптимальну продуктивність. В одному випадку MacBook з розрядженим акумулятором і LG Gram отримали лише 30 Вт при одночасному підключенні до павербанку. Це особливо часто трапляється, коли ви підключаєте інший пристрій. Це може, але не обов’язково, викликати абсолютно нове узгодження USB-PD. Якщо показані значення здаються вам неправильними, від’єднайте і знову під’єднайте всі кабелі.

Огляд павербанка Anker Prime 20,000mAh Power Bank (200W): великий високопродуктивний акумулятор із яскравим дисплеєм
Power bank with operating system

Павербанк може раптово видати близько 100 Вт через один з портів. Таку поведінку ми також спостерігали в Anker 735. Зазвичай це не викликає проблем. Але ноутбуки, які вимагають строго 20 вольт, іноді не можуть зарядити свої пристрої, оскільки павербанк вважає, що він повинен виділяти меншу напругу.

Значення, що надаються павербанком, є досить точними. Використовуючи вимірювач AVHzY і кабель Power-Z AK001 USB-C, ми спостерігали відхилення між 5% і 10%. Зокрема, вимірювач AVHzY, як правило, вважається надійним. Значення, показані павербанком Anker, можна використовувати як базові показники в реальних умовах, але, безумовно, вони не підходять для використання в якості вимірювального інструменту.

Дисплей показує лише найважливішу інформацію, якщо виникає проблема

Окрім часто незрозумілої поведінки під час підключення, є, мабуть, ще один незначний недолік у дизайні: дисплей не показує вам напругу підключення. Наприклад, ви побачите, що по кабелю передається нуль ват лише у випадку, якщо ноутбук абсолютно точно потребує 2А при 20В, але не отримує її.

Слід визнати, що для більшості користувачів доступ до більш детальної інформації був би надмірним. Не всі розуміють концепцію USB Power Delivery і заглиблюються в технічні характеристики. Таким чином, підхід Anker пропонує хороший компроміс між наданням достатньої кількості інформації та забезпеченням її доступності, оскільки більшість людей можуть отримати певну користь від значення потужності. Крім того, ноутбуки, які суворо вимагають 20 вольт і щонайменше 2 ампер, на щастя, стали менш поширеними.

Висновок

Павербанк Anker Prime майже ідеальний для портативного акумулятора. Надана інформація є унікальною особливістю серії Prime. З усім тим, павербанк може бути занадто потужним. Немає сенсу видавати пікову потужність 200 Вт через три порти, якщо павербанк повністю розряджається за 20 хвилин і перегрівається вже на половині цієї потужності — ми відчули це на собі, перебуваючи в досить прохолодному готельному номері під час подорожі.

 

Це не означає, що ми принижуємо ємність продукту, адже павербанк все ще досить компактний, як для пристрою потужністю 72 Втг. Ви дійсно не захочете носити з собою щось більше в дорозі. У будь-якому випадку, найголовніше, щоб павербанк Anker міг заряджати і вибагливі ноутбуки. Хоча ми, звичайно, не можемо протестувати кожен ноутбук на ринку, ми цілком задоволені павербанком — за умови, що за один раз потрібно заряджати лише один ноутбук. Але програмування контролера Power Delivery трохи дратує, коли ви хочете зарядити два енергоємних пристрої.

Він, безумовно, має високу ціну — 6329 грн. Він може не дуже підійти для тих, хто просто хоче зарядити свій телефон. Якщо ви плануєте лише іноді підзаряджати свій телефон, то вам цілком може підійти менший павербанк за більш доступною ціною. 

Таким чином, Anker Prime орієнтований на користувачів, які хочуть більше контролювати різні дані, які виводяться на екран павербанка. Він допомагає користувачам швидко реагувати, коли у них виникають проблеми із зарядкою вибагливого ноутбука. Особливо з ноутбуками, принаймні, не рідкість, коли щось йде не так під час підключення між пристроєм-джерелом і пристроєм-приймачем. Сама по собі ця функція може виправдати високу ціну для деяких людей.

Купуй павербанки Anker на iCases.ua із знижкою 5%. Промокод – Anker5

Джерело: notebookcheck.net

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: