Новини Пристрої 17.08.2022 о 13:48 comment views icon

Apple розглядає можливість розгортання виробництва Apple Watch та MacBook у В’єтнамі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

За повідомленням інсайдерів, Luxshare Precision Industry та Foxconn розпочали тестове виробництво Apple Watch на півночі В’єтнаму. Це перша спроба виробляти розумний годинник Apple за межами Китаю. З 2020 року В’єтнам є важливим виробничим центром Apple – у країні виготовляють планшети iPad та навушники AirPods.

Розумний годинник Apple Watch складніший у виробництві: для розміщення великої кількості компонентів у маленькому корпусі потрібний високий рівень технічних навичок. Виготовлення Watch стане перемогою для В’єтнаму – держава взяла курс на модернізацію свого технологічного сектору.

Apple розглядає можливість розгортання виробництва Apple Watch та MacBook у В'єтнамі

Apple також попросила постачальників встановити у В’єтнамі тестову виробничу лінію MacBook. Процес виробництва ноутбуків ускладнений тим, що для його розгортання потрібний великий ланцюжок постачань, котрий зосереджений саме у Китаї. Однак джерела відзначають, що компоненти для MacBook стали більш модульними, що спрощує виробництво ноутбуків за межами Китаю.

Apple розглядає можливість розгортання виробництва Apple Watch та MacBook у В'єтнамі

Інсайдери заявили, що в Apple зріють великі плани: у В’єтнамі готуються виробляти AirPods, Apple Watch, HomePod та багато іншого. Важлива проблема – конкурентоспроможна ціна товарів, вироблених у нових умовах.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Apple розглядає можливість розгортання виробництва Apple Watch та MacBook у В'єтнамі

Для В’єтнаму стала благом економічна і політична напруженість між США та Китаєм. Вже в 2018 році кількість постачальників Apple, які мають підприємства в країні, збільшилася з 14 до 22. Багато інших великих виробників електроніки, таких як Google, Dell і Amazon, також відкрили виробництво у В’єтнамі з метою диверсифікації.

Apple начнёт массовое производство iPad за пределами Китая и перенесёт выпуск некоторых продуктов в Индию и Вьетнам

Джерело: Nikkei Asia


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: