Новини Кіно 07.08.2023 о 09:23 comment views icon

«‎Барбі» зібрала понад $1 млрд у світі, оформивши новий рекорд для Ґрети Ґервіґ

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Вперше фільм, знятий сольно жінкою-режисером заробив понад $1 млрд у світі.

Після потужного старту в національному та міжнародному прокаті стрічка Ґрети Ґервіґ, схоже, й не збирається зупинятися. Касові збори у Північній Америці вихідними принесли $53 млн, довівши загальну суму до $459 млн. Сума міжнародних зборів – $572 млн. 

В історії Голлівуду не так багато режисерів перетинали позначку в $1 млрд за касовими зборами своїх фільмів (за даними NYT, всього 28) – однак відтепер до цього переліку приєдналася й Ґрета Ґервіґ, як сольна режисерка (наприклад «Капітан Марвел» з $1,1 млрд у 2019 році був спільною роботою Раяна Флека й Анни Боден). До того ж «‎Барбі» — єдиний знятий жінкою-режисером фільм у топ-50 найкасовіших за всю історію світового прокату.

«‎Барбі» вдалось утримати лідерські позиції на тлі дебюту «‎Мег 2: Западина»  – фільм з Джейсоном Стетемом зібрав $30 млн на внутрішньому ринку та $112 на міжнародному зі $142 млн загалом.

Рецензія на фільм «Мег 2: Западина» / Meg 2: The Trench

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

«‎Оппенгеймер» у Північній Америці опустився на третю позицію з $28,7 млн за третій вікенд. Міжнародні касові збори сягнули $228,5 млн, довівши глобальну суму до $552,9 млн — це робить стрічку Нолана найкасовішим фільмом, події якого відбуваються за часів Другої світової війни. У загальному доробку режисера стрічка поки що займає п’яте місце — до результату «Інтерстеллар» залишилося трохи більше ніж $200 млн.

Щодо показів в Україні, то за два тижні прокату «Барбі» заробила понад ₴76,7 млн, а «Оппенгеймер» ₴59,4 млн. Загалом продано 453 000 квитків на обидва фільми, згідно з даними двох найбільших українських мереж «Планета Кіно» і Multiplex та кінотеатрів «Портал» у Кропивницькому та «Miromax» у Тернополі.

Анімаційна пригода Сета Роґена «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» заробила ще $28 млн на внутрішніх показах у другі вихідні та $8,5 млн, дебютувавши на 24 міжнародних ринках. Загальна сума касових зборів сягнула $51,5 млн.

Рецензія на мультфільм «Підлітки-мутанти Черепашки-ніндзя: Погром мутантів» / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Першу п’ятірку завершує «‎Маєток з привидами», який приніс у Північній Америці $8,97 млн цими вихідними й $42 млн загалом. На міжнародному ринку фільм Disney заробив $17,6 млн, а загальна сума світових зборів сягнула $59 млн. 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: