Новини Пристрої 24.08.2022 о 17:48 comment views icon

Baykar прикрасив «народні байрактари» для України орнаментованою вишивкою — «пташки» вже готуються до відправлення

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7e8fea7f1b4653ed9e1cb2c65e965ae6?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Baykar Makina зробила приємний подарунок до Дня Незалежності України — турецькі партнери «зашили» три безпілотники Bayraktar TB2 з угрупування «Народний Байрактар» у вишиванку; найближчим часом «пташки» мають вирушити в Україну. Про це повідомив засновник благодійного фонду Сергій Притула у своєму Twitter-аккаунті.

Наприкінці червня українці за три доби пожертвували 600 мільйонів гривень на безпілотники Bayraktar TB2 (проєкт «Народний Байрактар») — збір організували Фонд Сергія Притули спільно з українським блогером Ігорем Лаченковим. Невдовзі після цього турецький виробник Baykar Makina анонсував передачу трьох безпілотників без оплати — наприкінці липня Притула в одному з інтерв’ю розповів, що вони отримають відповідне маркування «Народний Байрактар», щоб їх можна було відрізнити на майбутніх звітах, та мають бути доправлені в Україну до кінця цього місяця.

Що ж, на прикріплених фото вище можна побачити три безпілотники Bayraktar TB2, які розписані візерунками українських вишивок — і треба зауважити, що виглядає це надзвичайно🔥. Таким чином, обіцяне маркування є і, чесно кажучи, тут важко уявити більш вдалу ідею.

Будемо сподіватися, що обійдеться без затримок і «пташки» доєднаються до інших (наприкінці червня Міноборони повідомляло, що отримало близько півсотні турецьких безпілотників Bayraktar TB2 та законтрактувала ще десятки бортів) та стануть цінним доповненням до SAR-супутника та річного доступу до бази даних сузір’я супутників ICEYE, які фонд Сергія Притули придбав за гроші, заощаджені з «народних байрактарів».

Онлайн-курс "Математика тастатистика для Data Science" від robot_dreams.
Навчіться проводити статистичний аналіз даних за допомогою Python та розвиньте математичне мислення для розв’язання реальних завдань Data Science.
Детальніше про курс

Супутник ICEYE (той самий, що придбав фонд Сергія Притули для ЗСУ) залишиться у повній власності України до кінця експлуатації [Технічні деталі угоди]

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: