Новини WTF 23.10.2022 о 09:22 comment views icon

Бета-версія iOS 15.7.1 може зламати функцію Face ID

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ранні версії операційних систем зазвичай постачаються з попередженням, що користувачі можуть зіткнутися з помилками різного ступеня серйозності. Та, яку виявили користувачі бета-версії iOS 15 від Apple – безперечно займає високе місце в цій шкалі, оскільки заважає роботі функції безпеки Face ID.

Користувачі Reddit та Twitter повідомляють, що iOS 15.7.1, випущена раніше цього тижня, заважає роботі Face ID на iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max та iPhone 13 Pro.

У декого спроба скинути налаштування Face ID закінчувалась повідомленням “Face ID недоступний”, що зробило функцію безпеки повністю непридатною для використання. Через що користувачі радять повністю уникати бета-версії iOS 15.7.1.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

MacRumors зазначає, що попередні версії iOS зазвичай ідентичні до остаточних релізів iOS, але цілком можливо, що Apple випустить нову бета-версію iOS 15.7.1 до того, як остаточне втілення операційної системи з’явиться наступного тижня.

Люди, які зіткнулися з проблемою, рекомендують завантажити та встановити iOS 16 – хоча з моменту її випуску теж фіксується чимало проблем. Однією з таких є – “деренчання” камери. У вересні власники iPhone 14 Pro публікували відео, на яких камери їхніх пристроїв дивно поводилися при використанні сторонніх додатків. Рухи модуля камери були настільки різкими, що викликали “брязкіт”.

Apple виправила проблему з вібрацією у випуску iOS 16.0.2, але є й інші проблеми, пов’язані з FaceTime та iMessage. Вони також були вирішені, проте багато користувачів iPhone, як і раніше, побоюються оновлень до тих пір, поки операційна система не стане стабільнішою.

Раніше стало відомо, що Apple скорочує виробництво iPhone 14 Plus на 90% через слабкий попит (через 2 тижні після старту продажу). Компанія проінструктувала принаймні одного виробника в Китаї негайно припинити виробництво компонентів iPhone 14 Plus, доки група закупівель американської компанії переглядає попит. Два нижчі постачальники Apple у Китаї, які отримують деталі та збирають їх у більші модулі, також скорочують своє виробництво на 70–90%. Говорять, що ці постачальники є єдиними, хто виробляє конкретний модуль для iPhone.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

Також компанія доручила постачальникам iPhone 14 скоротити виробництво на шість мільйонів одиниць у другій половині 2022 року.

Джерело: Techspot


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: