Новини Пристрої 28.09.2022 о 18:59 comment views icon

Apple відмовилася від збільшення обсягу виробництва iPhone 14 через нижчий, ніж очікувалося, попит — Bloomberg

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Нова лінійка iPhone 14 виявилася не такою популярною, як сподівалася Apple. Наразі компанія коригує свої виробничі плани, скорочуючи кількість додаткових замовлень на пристрій.

У звіті Bloomberg наголошується, що технологічна компанія з Купертіно штату Каліфорнія виготовила близько 90 мільйонів пристроїв у другій половині 2021 року. І хоча Apple спочатку просила своїх партнерів виготовити ще 6 мільйонів пристроїв у другій половині цього року, тепер вона скоротила виробництво до рівня минулого року, що фактично відповідає початковому літньому прогнозу компанії.

iPhone 14 від Apple був просто ітеративним оновленням iPhone 13, тоді як iPhone 14 Pro отримав більше значних оновлень. Таким чином, компанія бачить високий попит саме на моделі Pro, виділяючи більше виробничих потужностей для цих дорожчих моделей. Примітно, що новий пристрій компанії в лінійці iPhone 14 Plus надійде у продаж тільки наступного місяця – тому про результати можна буде говорити лише через кілька тижнів після того, як він стане загальнодоступним.

Також з’явилася інформація, що Apple попросила виробника Foxconn зняти частину виробничої лінії iPhone 14 через низький попит. Тільки в Чженчжоу Foxconn скасовує або планує скасувати роботу щонайменше 5 цехів. Раніше аналітик Мінґ-Чі Куо заявив у соціальних мережах, що Apple попросила Foxconn переключити виробничу лінію iPhone 14 на виробничу лінію серії iPhone 14 Pro, щоб збільшити асортимент продукції Apple та середній продаж iPhone у четвертому кварталі.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Цього тижня компанія також почала виробляти iPhone 14 в Індії – це вперше, коли Apple перенесла виробництво з Китаю до Індії так швидко після запуску нового iPhone. Apple, в принципі, почала виробляти iPhone 13 в Індії лише у квітні цього року.

У нещодавньому звіті, опублікованому JP Morgan, йдеться, що до 2025 року Apple планує перенести 25% виробництва iPhone в Індію. Також зазначається, що спочатку індійські заводи будуть виробляти лише моделі iPhone 14 і 14 Plus і покривати лише 5% виробничих поставок компанії (1 млн одиниць на місяць).

Джерело: TechCrunch, IThome


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: