Новини Крипто 03.10.2023 о 12:20 comment views icon

Біограф Бенкмана-Фріда каже, що криптопідприємець думав заплатити Трампу $5 млрд, щоб той не балотувався в президенти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Нині ув’язнений ексвласник FTX вважав, що Дональд Трамп загрожує демократії.

Письменник Майкл Льюїс, який простежує зліт та падіння Сема Бенкмана-Фріда у своїй новій книзі «Going Infinite», заявив, що криптопідприємець розглядав можливість заплатити Дональду Трампу $5 млрд у 2024 році за те, щоб він не балотувався на пост президента.

В інтерв’ю телеканалу CBS Льюїс посилався на слова Бенкмана-Фріда, який вважав, що експрезидент США «‎є загрозою для демократії»:

«Сем думав, що міг заплатити Дональду Трампу за те, щоб він не балотувався в президенти. Коли я з ним розмовляв, мова йшла про цифру у $5 млрд. Але Сем не був упевнений, що ця цифра надійшла безпосередньо від Трампа».

За словами Льюїса, прагнення Бенкмана-Фріда зірвати президентську кампанію Трампа врешті-решт ні до чого не привело — частково через те, що криптопідприємець не був упевнений, чи законна його пропозиція.

Стівен Ченг, речник передвиборчої кампанії Трампа, назвав у відповідь Бенкмана-Фріда «брехуном», який «знову намагається обдурити людей».

У листопаді 2022-го криптоімперія Бенкмана-Фріда FTX збанкрутувала, а він сам нині знаходиться під слідством. У обвинувальному акті стверджується, що екскерівник FTX використав кошти клієнтів, щоб зробити внески у передвиборчу кампанію під час проміжних виборів 2022 року — на $100 млн загалом (цю тезу додали до двох інших звинувачень — за шахрайство та відмивання грошей).

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Бенкмен-Фрід не визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення.

Льюїс, який зустрічався із засновником FTX понад 100 разів за останні два роки, заявив, що існує велика різниця між потенційними злочинами, скоєними Бенкманом-Фрідом, і злочинами колишніх високопоставлених фінансових злочинців.

«Це не схема ПонціБіограф Бенкмана-Фріда каже, що криптопідприємець думав заплатити Трампу $5 млрд, щоб той не балотувався в президентиБіограф Бенкмана-Фріда каже, що криптопідприємець думав заплатити Трампу $5 млрд, щоб той не балотувався в президентиФінансова піраміда (або схема Понці) — вид шахрайства, який заманює інвесторів, виплачуючи дивіденди старим інвесторам за рахунок нових.. Долар, що надходить, використовується для оплати долара, що виходить. І в цьому випадку вони насправді мали чудовий справжній бізнес. Якби не було наклепу, якби не було відтоку депозитів клієнтів, вони б досі сиділи там і заробляли купи грошей», — сказав Льюїс.

Книга Льюїса «Going Infinite» виходить у вівторок — того самого дня, коли в Нью-Йорку розпочинається перший кримінальний процес у справі Бенкмана-Фріда. Раніше суд скасував заставу і відправив Сема до в’язниці за тиск на свідків.

Бенкман-Фрід, якому загрожує довічне ув’язнення, накопичив чистий капітал у розмірі близько $26 мільярдів до того, як йому виповнилося 30 років. Прокурори стверджують, що підприємець використав мільярди доларів клієнтських грошей для купівлі елітних товарів чи нерухомості. Також Сем розглядав можливість придбання острівної країни Науру з метою побудувати там бункер.

Уряд каже, що кошти клієнтів передавалася до компанії Alameda Research через два канали: користувачі вносили їх безпосередньо на рахунки та таємний бекдор, який був вбудований у код FTX. Зрештою $8 млрд коштів клієнтів FTX зібралися в Alameda Research.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

На запитання, чи вважає Льюїс, що Бенкман-Фрід свідомо вкрав гроші клієнтів, той відповів «ні», а також заперечив порівняння криптопідприємця з засновницею медичного стартапу Theranos Елізабет Голмс, якій загрожує 11-річне ув’язнення за обман інвесторів щодо можливостей нової технології тестування крові.

«Це дещо інше — надавати людям фальшиву медичну інформацію, яка може їх убити. В цьому ж випадку ви, можливо, втрачаєте гроші. З іншого боку, це не для виправдання. Він не мав цього робити», — сказав Льюїс.

Джерело: CNBC


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: