Новини Наука та космос 16.01.2024 о 14:50 comment views icon

Дослідники навчили штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Дослідники навчили штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інструменти штучного інтелекту вже здатні створювати переконливі голосові клони та підроблені відео. Незабаром ШІ також можна буде використовувати для імітації стилю почерку людини.

Дослідники з Університету штучного інтелекту Мохаммеда бін Заїда в Абу-Дабі (MBZUAI) розробили технологію, яка може імітувати чийсь почерк на основі лише кількох абзаців письмового матеріалу. Для цього дослідники використали трансформаторну модель — тип нейронної мережі, розроблений для вивчення контексту та значень послідовних даних, передає Bloomberg.

Команда MBZUAI отримала патент від Бюро патентів і торгових марок США на систему штучного інтелекту. Вони ще не випустили цю функцію «на ринок», але вона є кроком вперед у сфері, яка роками привертала увагу науковців. Технологія може допомогти пораненим писати, не беручи до рук ручку, якщо їм навіщось потрібен саме рукописний текст, але вона також ризикує відкрити двері для масових підробок і зловживань.

Нам доведеться підвищувати обізнаність громадськості та розробляти інструменти для боротьби з підробками. Це як розробка антивірусу для вірусу

— Хішам Чолаккал, доцент кафедри комп’ютерного зору в MBZUAI.

Попри занепокоєння, винахідники заявили, що планують застосувати свої дослідження в реальному світі протягом декількох місяців — і вони шукають комерційних партнерів.

Потенціал цієї розробки величезний — від розшифровки почерку лікарів до створення персоналізованої реклами.

— Рао Мухаммад Анвер, доцент кафедри комп’ютерного зору в MBZUAI.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Технологія також може бути використана для створення великої кількості синтетичних даних, щоб покращити роботу інших моделей ШІ з розпізнаванням рукописного тексту.

Штучний інтелект перевірятиме публікації Science щодо фальсифікованих зображень

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: