Новини Україна 07.11.2023 о 11:29 comment views icon

€700 000 на відновлення інтернету в Україні — як телеком-компаніям з деокупованих територій отримати грант від Німеччини

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Грант у розмірі €700 000 буде порівну розподілений між 70 телеком-компаніями, які надають інтернет-послуги на деокупованих територіях України.

Мінцифри спільно з німецьким урядом запускає грантову програму для українських телеком-компаній з метою відновити інтернет-інфраструктуру на деокупованих територіях.

Загальний бюджет програми складає €700 000 і буде порівну розподілений між 70 телеком-компаніями, які працюють у Київській (без м. Київ), Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Луганській областях.

Максимальний строк реалізації гранту складає 4 місяці з дати підписання грантової угоди.

Кошти можна витратити на:

  • обладнання та матеріали;
  • оплату рахунків за електроенергію;
  • орендну плату;
  • виплати, необхідні для утримання мереж;
  • зарплати працівників.

Заявку можна подати до 30 листопада на сайті програми.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Гранти надаються коштом додаткового фінансування уряду Німеччини та в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA / EU4Business, яку ініціювали Європейський Союз та уряд Німеччини. 

За час повномасштабного вторгнення в Україні було зруйновано чи пошкоджено чверть усіх інтернет-мереж та понад 3000 базових станцій мобільних операторів. Станом на червень 2023 року мобільні оператори відновили роботу понад 1700 базових станцій і повернули зв’язок у 500 населених пунктів Київщини, Харківщини, Миколаївщини, Донеччини та Херсонщини.

У Мінцифри зазначають, що для відновлення усієї телеком-інфраструктури до довоєнного стану знадобиться близько $2,2 млрд. Раніше Михайло Федоров повідомив про запуск у партнерстві з Nokia пілотного проєкту з модернізації інтернет-мереж України, в межах якого швидкісним інтернетом, що не залежить від світла, планують забезпечити понад 1 мільйон українців — мешканців прифронтових населених пунктів.

З Ethernet на PON. Мінцифри закликає українців якнайшвидше пересідати на енергонезалежні інтернет-мережі, але ІнАУ дуже проти


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: