Новини Софт 25.07.2022 о 08:34 comment views icon

Електронний підпис «Дії» пройшов сертифікацію ЄС — його можна буде використовувати для отримання послуг в країнах Євросоюзу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Український електронний підпис — «Дія.Підпис» — нещодавно пройшов тестування eSignature Validation Plugtests 2022 та отримав сертифікат, що засвідчує його відповідність європейським стандартам. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тестування відбувалося з травня до липня на міжнародному eSignature Validation Plugtests 2022, у якому брали участь 108 країн. За його результатами підтверджено повну відповідність українського електронного підпису європейським стандартам.

Електронний підпис «Дії» пройшов сертифікацію ЄС — його можна буде використовувати для отримання послуг в країнах Євросоюзу

Тестування проводив технічний комітет Європейського інституту телекомунікаційних стандартів ETSI. Саме стандарти ETSI застосовуються в країнах Європейського Союзу у сфері електронних довірчих послуг. Технічно команда «Дія» вже готова до взаємного визнання електронних довірчих послуг з ЄС.

Взаємне визнання електронних підписів — важлива частина плану цифрової євроінтеграції та міжнародного визнання застосунку «Дія». Це створює безліч переваг для бізнесу і всіх українців. У майбутньому українські цифрові підписи мають приймати в будь-якій країні Євросоюзу, повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації України. Наприклад, можна буде отримувати послуги в ЄС, підприємцям укладати онлайн-контракти з іноземними партнерами, відкривати міжнародні рахунки тощо.

На початку липня у Мінцифрі повідомляли, що «Дія.Підпис» використовують вже понад 2,8 млн українців, а застосунком «Дія», де наразі готується бета-тест англійських версій низки документів (закордонний паспорт, водійські права та техпаспорт), користується понад 17,3 млн українців — проти 14 млн, які були на початку лютого 2022 року.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

«Дія.Підпис» використовують вже понад 2,8 млн українців — Мінцифра

  • «Дія» — український електронний сервіс державних послуг. Для користувачів доступні портал та застосунок «Дія». На порталі можна отримати онлайн 70+ державних послуг, а в оновленому мобільному застосунку — доступ до 12 своїх цифрових документів та 23 послуг. 

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: