Новини Софт 28.12.2022 о 12:27 comment views icon

Excel отримає “розумне” автозаповнення у вебверсії Microsoft 365 — користуватися формулами стане значно простіше

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Microsoft додала кілька зручних функцій автоматизації до вебверсії Excel (яка поставляється з Microsoft 365, раніше відомою як Office 365) — свого програмного забезпечення для роботи з електронними таблицями. Нові пропозиції формул та формули за прикладом допоможуть автоматизувати деякі дії, які раніше доводилось виконувати вручну.

Пропозиції формул: якщо ви введете знак “=” в клітинку, вебверсія Excel запропонує тип формули, який вам слід використовувати, враховуючи дані, розташовані поряд. Наприклад у документі з повним квартальним обсягом продажів у стовпчику з позначкою “загалом” Excel запропонує підсумувати діапазони клітинок. 

Згідно з дописом у блозі Microsoft, функція наразі працює лише англійською мовою та пропонуватиме наступні формули:

  • SUM — функція підсумовування значень;
  • AVERAGE — функція, що обчислює середнє арифметичне значень у списку аргументів;
  • COUNT — функція, що підраховує кількість клітинок із числами, а також кількість чисел у межах списку аргументів;
  • COUNTA — функція, що обчислює кількість заповнених клітинок у діапазон;
  • MIN — функція, що повертає найменше число в наборі значень;
  • MAX — функція, що повертає найбільше число в наборі значень.

Звісно, пропозиції формул — не новаторська функція. У Google Sheets уже деякий час є щось подібне, а AutoSum в Excel вже давно відомий як спосіб швидкого застосування формул до даних — але для деяких випадків використання пропозицій дійсно може заощадити час.

Формула за прикладом оскільки користувачі вводять дані вручну в стовпчики, і часто повторюють одні й ті ж дії, Excel тепер пропонуватиме заповнити весь стовпчик формулою на випадок, якщо виявить закономірність. Це схоже на функцію миттєвого заповнення Flash Fill, тільки замість статичного тексту тепер пропонуються формули.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Повідомлення в блозі Microsoft також містить оголошення про кілька інших функцій, зокрема “запропоновані посилання” (функція, яка автоматично виправить пошкоджене посилання на робочі документи, що зберігаються в хмарі), функція додавання зображення з альтернативним текстом (доступна для Windows, Mac та вебверсії), також компанія додає вкладені типи даних Power Query та можливість отримувати дані з динамічних масивів для користувачів Windows (Insider).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: