Новини Ігри 11.10.2023 о 15:08 comment views icon

Forza Motorsport чекає доля Redfall? Онлайн автосимулятора в Steam на другий день після релізу обвалився вдвічі — до 2 тис. гравців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Справи у Forza Motorsport поки що дуже не дуже — поки занадто рано говорити про невдачу, але перспективи нової гри Turn 10 та Microsoft Game Studios наразі виглядають досить невтішно. На другий день після релізу і без того скромний онлайн автосимулятора у Steam обвалився майже вдвічі.

Forza Motorsport, яка є перезапуском відомої серії автомобільних симуляторів (аналог Gran Turismo для консолей Xbox), вийшла 10 жовтня на ПК та Xbox Series X|S, і доступна за передплатою Game Pass від першого дня. І хоча ігрові критики досить високо оцінили гру (на Metacritic у неї 85 балів зі 100, а на OpenCritic — 84 бали зі 100), до неї є питання.

В день релізу максимальний онлайн Forza Motorsport у Steam не дотягнув навіть до 5 тис. гравців, зупинившись на позначці 4 703 гравці. А сьогодні ця цифра стала ще удвічі меншою — зараз в неї одночасно грає трохи більше як 2 тис. гравців.

Онлайн Forza Motorsport в Steam
Онлайн Forza Motorsport в Steam. Дані SteamDB

У тому ж Steam гра стартувала зі змішаними відгуками — зараз Forza Motorsport має лише 43% позитивних відгуків на основі 975 рецензій, і її рейтинг продовжує падати. В американському Xbox Store рейтинг гри — 2,5 бала з 5 на основі 870 відгуків.

Причинність? Ще до релізу тематичні ігрові сайти, зокрема Wccftech, звертали увагу на погану оптимізацію PC-версії Forza Motorsport та, як наслідок, великі проблеми з продуктивністю навіть на топових конфігураціях ПК. Головні претензії гравців — це якраз проблеми з продуктивністю, часті вильоти, підвисання та «мильна» картинка та доволі неоднозначна механіка прокачування авто. Водночас спеціалісти Digital Foundry у своєму розборі констатували, що графіка Forza Motorsport на релізі дуже сильно відрізняється від того рівня, який нам показували в трейлерах. І як тут не згадати, як рік тому на літній презентації Microsoft розробники Forza Motorsport під час анонсу називали гру «найбільш технічно прогресивним симулятором автоперегонів на сьогодні».

Всі ці проблеми також згадуються в огляді Forza Motorsport на ITC — такими темпами Forza Motorsport ризикує повторити долю горезвісного вампірського шутера Redfall, який фактично вже «помер»: на початку місяця онлайн гри Arcane в Steam опустився до 3 гравців (замало, щоб зібрати повну групу для спільного проходження) і навіть великий патч з пристойний список виправлень та покращень, що вийшов пізніше цього ж дня, особливо нічого не змінив.Так, з Redfall ми, звісно, перебільшуємо, але розробникам варто активніше включатися та рятувати положення.

Огляд Forza Motorsport. Не ідеальне повернення

Курс Python розробки від Mate academy.
Python — найпопулярніша мова 2024 року. Наш курс допоможе вам стати професіоналом, готовим до викликів сучасного IT ринку. Ви навчитеся створювати вебсайти, аналізувати дані, розробляти алгоритми, та навіть створювати штучний інтелект. .
Отримати деталі про курс


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: