Новини Софт 02.11.2022 о 11:13 comment views icon

Google Hangouts остаточно закрили — єдиного універсального месенджера у Google, як і раніше, немає

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

1 листопада на Цвинтар закритих проєктів Google вирушив черговий колись популярний продукт – месенджер Google Hangouts. У червні компанія почала переводити користувачів мобільної версії Hangouts на інший свій месенджер (Google Chat), а першого дня листопада відключила вебверсію сервісу.

Закриття Hangouts – це останній розділ у тривалій та безладній історії, пов’язаній зі спробами Google знайти своє місце на ринку месенджерів. Все почалося 17 років тому із запуском Google Talk. Сервіс Google Talk з’явився у 2005 році як спосіб для користувачів надсилати миттєві повідомлення безпосередньо через Gmail. Пізніше у ньому з’явилися голосові та відеодзвінки, а також групові чати. Google припинила роботу Google Talk у 2017 році та перевела користувачів на месенджер Hangouts. Але пізніше в компанії вирішили перевести користувачів із Hangouts на застосунок Meet. А у зв’язку із закриттям Hangouts користувачів перевели на Google Chat.

Така плутанина та різноманітність месенджерів викликана тим, що в самій Google немає єдиного стабільного «дому» для обміну повідомленнями. І чергове закриття месенджера не призводить до порядку у цій сфері. Нині Google Workspace робить Google Chat – це бізнес-команда Google, що створює конкурента Slack. Спочатку Google Chat планувалося використовувати у сфері бізнесу, але потім його зробили загальнодоступним. Але ще є Google Messages, свого роду конкурент iMessage від Apple, орієнтований на оператора зв’язку, який, мабуть, виріс із команди Android. Обидві команди мають свої причини для створення месенджера. Але поділ бази користувача Google на два несумісні продукти ускладнює просування будь-якого проєкту. Крім цих двох великих проєктів, є ще Google Voice та безліч розрізнених сервісів обміну повідомленнями в інших застосунках Google, наприклад, Google Photos та Google Pay.

Колись Google намагався виправити цю ситуацію. Передбачалося, що сервіси обміну повідомленнями матимуть єдиний прихисток у Google, яким мав стати сервіс Google+. Справді, за 2 роки після запуску відповідного проєкту соціальної мережі з’явився відповідний сервіс обміну повідомленнями — Google+ Hangouts. Перед ним стояло завдання об’єднання портфоліо обміну повідомленнями Google. У той час у Google було чотири програми для обміну повідомленнями: Google+ Messenger, Google Talk, Android-застосунок для SMS та Google Voice. Але з часом Google+ також пустили під ніж, так що з об’єднанням усіх сервісів для обміну повідомленнями Google в один так і не склалося.

Google почав злиття сервісів Duo та Meet в одну програму для голосових і відеодзвінків

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Джерело: arstechnica


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: