Новини Технології 06.10.2022 о 15:53 comment views icon

Google офіційно запустила Equiano — підводний інтернет-кабель довжиною 15 тис. км та найвищою пропускною здатністю в Африці (150 Тбіт/с)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Google, нарешті, запустила свій інтернет-кабель Equiano (за даними Submarine Networks, він є одним із найбільших підводних інтернет-кабелів компанії) вартістю 1 мільярд доларів. Проєкт анонсований у 2019 році та покликаний поєднати Західну Європу з Південною Африкою. 8 серпня 2022 року кабель був приземлений у Кейптауні, а на початку вересня його ввели в експлуатацію.

Кабель Equiano (названий на честь Олауда Еквіано, письменника нігерійського походження, який у дитинстві потрапив у рабство) має найвищу пропускну здатність в Африці – 150 Тбіт/с і складається з 12 оптоволоконних пар. Він проходить вздовж західного узбережжя Африки з Португалії і сягає Мелкбосстранда, північніше Кейптауна.

Кабель оснащений технологією просторового мультиплексування (SDM), новою технологією для підводних кабелів, яка також була додана до трансатлантичного кабелю Дюнан від Google, що з’єднує Францію та США. Equiano має протяжність 15 000 км та 9 точок розгалуження, які з’єднують інші країни, включаючи Намібію та Того. Також планується підключення Нігерії, Демократичної республіки Конго та островів Св. Олени.

Маршрут Equiano и его ответвления. Фото: Google
Маршрут Equiano та його відгалуження. Фото: Google

Google прогнозує, що Equiano забезпечить 1,6 мільйона робочих місць, згідно зі звітом, замовленим компанією. Також прогнозується, що кабель призведе до падіння цін на передачу даних в регіоні на 16-21%.

Equiano – одна з 6 приватних кабельних систем Google, що діють або знаходяться в розробці, і 19-й підводний кабель, в який інвестував конгломерат.

Партнерами Google з прокладання кабелю були компанії Telkom Openserve, африканський інтернет-провайдер Paratus, WIOCC/OADC та Namibia Telecom.

Джерело: DCD

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: