Новини Софт 05.05.2022 о 14:17 comment views icon

Google виділив грант 1,5 млн доларів для допомоги біженцям з України

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Google анонсувала новий грант для України — IT-гігант через свій благодійний підрозділ Google.org виділить 1,5 мільйона доларів США, які спрямують організації International Rescue Committee (IRC), а також команді Google.org Fellows, щоб розширити доступ до важливої ​​інформації для тих, хто постраждав від війни в Україні.

Кошти допоможуть розширити доступ до критично важливої інформації для тих, хто постраждав від війни в Україні. IRC підтримує United for Ukraine — новий онлайн-портал для біженців з України, який надає їм психологічну і юридичну допомогу, підтримку в розміщенні та роботу. Протягом наступних шести місяців команда Google.org Fellowship, що складається з 13+ співробітників Google, працюватимуть разом з IRC на волонтерських засадах, щоб допомогти у створенні United for Ukraine і поширити програму Signpost Google виділив грант 1,5 млн доларів для допомоги біженцям з УкраїниGoogle виділив грант 1,5 млн доларів для допомоги біженцям з УкраїниГлобальна гуманітарна
технологічна програма, що діє в 15 країнах і допомагає біженцям знаходити
можливості для задоволення своїх нагальних потреб.
в усьому світі.

 

Google виділив грант 1,5 млн доларів для допомоги біженцям з України

Платформу запустила неприбуткова організація United for Ukraine, заснована в лютому 2022 року двома українськими друзями — Ольгою Хамама, генеральним директором платформи венчурного розвитку Planet FC, та Ніною Левчук, яка працює в Google. Проєкт підтримує українських біженців через мережу з понад 400 експертів з права та психологічної підтримки з понад 30 країн.

За оцінками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, вже понад 5 мільйонів біженців вимушено виїхали з України до сусідніх країн, ще 13 мільйонів проживають на території України та потребують життєво необхідної допомоги.

Загальний внесок від Google.org і співробітників Google наразі вже перевищує 45 мільйонів доларів у вигляді фінансування та підтримки для надання допомоги постраждалим від війни в Україні. З нещодавніх ініціатив можна згадати грант у розмірі $5 млн для підтримки українських стартапів та безплатні онлайн-курси з маркетингу для українців, які переїхали до Польщі.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Також Google допомагає Україні своїми продуктами та інструментами за декількома напрямками:

  • Забезпечує миттєві сповіщення про повітряні нальоти на мобільні телефони Android у зонах, що знаходяться під загрозою, а також розміщення інформації про притулки та пункти допомоги в Пошуку та на картах.
  • захист від кібератак людей у ​​регіоні. Project Shield, безплатний сервіс Google для захисту від DDoS-атак, уже захищає понад 200 українських новинних, урядових та гуманітарних веб-сайтів. Крім того, група Google Threat Analysis Group (TAG) уважно стежить за активностями у сфері кібербезпеки в Східній Європі, надаючи регулярні оновлення та обмінюючись інформацією, щоб допомогти іншим виявляти кібератаки та реагувати на них.
  • У всьому світі Google підвищує надійні джерела новин у відповідь на пошукові запити про війну, а також припиняє поширення шкідливого вмісту та дезінформації. З початку війни YouTube видалив понад 8 000 каналів і 60 000 відео за дезінформацію, ворожі висловлювання або насильство, пов’язані з війною в Україні.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: